Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τετράωρη στάση εργασίας στον περιφερειακό Τύπο αύριο Παρασκευή

Σε τετράωρη στάση εργασίας στις εφημερίδες της περιφέρειας για αύριο Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009, καλεί με ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Θεσσαλονίκη, 12 Φεβρουαρίου 2009

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Κορυφώνεται η αιφνιδιαστική επιχείρηση της κυβέρνησης με στόχο την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και την κατάργηση των προϋποθέσεων αξιοπιστίας στον περιφερειακό Τύπο.

Η αναχρονιστική και μικροπολιτικής αντίληψης τροπολογία στον σχετικό νόμο, την οποία θα κληθούν αύριο να ψηφίσουν οι βουλευτές, πριμοδοτεί καιροσκοπικά εκδοτικά εγχειρήματα, καθώς επιτρέπει να κυκλοφορούν εφημερίδες που:

δεν απασχολούν ούτε έναν δημοσιογράφο με σχέση εξαρτημένης εργασίας

δεν καλύπτουν το κριτήριο της ελάχιστης δημοσιογραφικής ύλης τοπικού περιεχομένου

Επιπλέον, με την κατάργηση της προσκόμισης ασφαλιστικής ενημερότητας των εκδοτών η κυβέρνηση επιβραβεύει εργοδότες που διαπράττουν το ποινικό αδίκημα της υπεξαίρεσης, εφόσον παρακρατούν ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων και δεν τις αποδίδουν στα Ταμεία, και «τιμωρεί» για τη συνέπειά τους αξιόπιστους έκδότες.

Για τους λόγους αυτούς η ΕΣΗΕΜ-Θ κηρύσσει αύριο, Παρασκευή 13/2/2009, τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας, από τις 10.00 ως τις 14.00, σε όλες τις ημερήσιες εφημερίδες που εκδίδονται στην γεωγραφική περιοχή ευθύνης της, εκτός Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας:

Να αποσύρει η κυβέρνηση, έστω και την τελευταία στιγμή, την απαράδεκτη τροπολογία που για χάρη μικροπολιτικών συμφερόντων δυναμιτίζει κάθε προσπάθεια να διασφαλιστούν προϋποθέσεις αξιοπιστίας στο εκδοτικό πεδίο της περιφέρειας.

Να ανοίξει εκ νέου διάλογος για να ισχυροποιηθούν τα εργασιακά δικαιώματα των δημοσιογράφων στην περιφέρεια και να διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις βιωσιμότητας των εκδοτικών εγχειρημάτων.

Tο Διοικητικό Συμβούλιο

Διαβάζονται ακόμη...

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…

Το φίδι του ναζισμού σέρνεται προς την κερκίδα

Από την εφημερίδα "Ελλάδα", Σάββατο 3/11/12


Το πανό των φανατικών οπαδών της ΑΕΚ, «Ορίτζιναλ», σε κάποια γωνιά του Περιστερίου, είχε τη δική του ιστορία, αμιγώς πολιτική. «Ούτε να το σκέφτεστε», έγραφε το μήνυμα, κάτι σαν τον «τοίχο του Λοΐζου» και απευθυνόταν στη Χρυσή Αυγή που ήθελε να νοικιάσει γραφεία στην ίδια πολυκατοικία. Ήταν μία απάντηση στο κεντρικό σύνθημα των Χρυσαυγιτών «είμαστε πολλοί, είμαστε παντού, τα γήπεδα μας ανήκουν», για τα «τάγματα εφόδου» στα γήπεδα όλης της Ελλάδας, από την Καλαμάτα μέχρι την Κομοτηνή. Πρόβλεψη: Την τρέχουσα ποδοσφαιρική σεζόν η κερκίδα των «φανατικών», θα μετατραπεί σε πεδίο συγκρούσεων ανάμεσα στους Χρυσαυγίτες και τους antifa. Αυτό το κλίμα έχει ήδη δημιουργηθεί και οσονούπω αναμένεται «έκρηξη». Θα σπάσει το αυγό του φιδιού… Χρυσαυγίτες υπάρχουν παντού, σε κάθε κερκίδα. Άλλωστε, πρόσφατη έρευνα της εταιρείας Marc για το «Έθνος της Κυριακής» παρουσίασε τα εξής ευρήματα: Οι οπαδοί του Ολυμπιακού, σε ποσοστό 7% ψηφίζουν Χρυσή Αυγή, το…

Τι κρύβεται πίσω από το "Χαμόγελο του Παιδιού";

Το πρόσωπο ενός σκληρού εργοδότη;
Αναδημοσιεύω την καταγγελία του ΠΑΜΕ και ψάχνω...


Αθήνα 2 Σεπτέμβρη 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: για το "χαμόγελο του παιδιού"Ο πολυδιαφημισμένος φιλάνθρωπος των media, πρόεδρος του λεγόμενου "χαμόγελου του παιδιού" έδειξε για ακόμη μία φορά το άγριο, εργοδοτικό του πρόσωπο.

Ξανά απολύσεις, εκβιασμούς απέναντι στους εργαζόμενους όπως: "ή υποβάλετε παραίτηση, ή σας απολύω και σας κάνω μήνυση για κακοποίηση παιδιών"!!

Σήμερα, ο ίδιος εξαφανίστηκε από τον χώρο που είχε πάει αντιπροσωπεία του Π.Α.ΜΕ για να απαιτήσει ανάκληση απόλυσης, εργαζόμενης που για χρόνια δουλεύει στον χώρο, ενώ η υπεύθυνη του σπιτιού στα Μελίσια μπήκε στον χώρο μαζί με περιπολικό της αστυνομίας. Είναι ο ίδιος χώρος, που πριν 1 χρόνο είχε απολυθεί εργαζόμενη, επειδή είχε αντιδράσει στην τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης στους χώρους των παιδιών και των εργαζομένων. Οι απολύσεις είναι συνήθης πρακτική του προέδρου του "χαμόγελου του παιδιού&quo…