Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χεσ' τη σέχ'τα

Το ξαναγράφω, μπας και διέφυγε κανενός ανεγκέφαλου:

Ο όρος "Σέχτα" στη "γλώσσα" της Αριστεράς ήταν πάντοτε ΒΡΙΣΙΑ, κάτι σαν προδοσία ας πούμε ή ρεφορμιστική ΜΑΛΑΚΙΑ. Ποτέ κανείς δεν αυτοπροσδιορίζεται ως "σέχτα" ή "σεχταριστής". Οι άλλοι τον λένε έτσι!

'Νταξ;


(Για να καταλάβετε πόσο γνήσιοι "επαναστάτες" είναι αυτοί οι αγράμματοι, κουραδοκάφροι!)

>Σέχτα Ηλιθίων


Η προκήρυξη τελειώνει με κλείσιμο του ματιού στο Μαο: «Εκατό λουλούδια άνθισαν, είναι οι εκατό επαναστατικές οργανώσεις». Λουλούδια ίσως όχι, αλλά βλήτα σίγουρα. Ας ελπίσουμε ότι οι γονείς τους θα μπορέσουν να τα μαζέψουν πριν κάνουν καμμιά αληθινή ζημιά. Μια βδομάδα χωρίς χαρτζιλίκι πρέπει να αρκεί.
>Τα βαφτίσια

Είναι σίγουρο πως ο πιο αισθηματίας από τους επαναστάτες θα ήθελε να δώσουν στην οργάνωση το όνομα κάποιας κοπέλας που την είχε ερωτευτεί αλλά αυτή τον παράτησε για κάποιον πλούσιο – θα ήθελε, ας πούμε, να την πούνε «Νάντια».

Τώρα βέβαια, αν πεις την επαναστατική οργάνωση «Νάντια», υπάρχει ο κίνδυνος να καρφωθείς πολύ άσχημα γιατί πολλοί άνθρωποι θα ξέρουν πως ήσουν καψούρης με μια Νάντια -και πως αυτή σε έφτυσε-, οπότε μόλις ακούσουν πως την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα την ανέλαβε η οργάνωση «Νάντια», θα πουν «ρε σεις, ο καψούρης ο Γιώργος θύμωσε που τον παράτησε η Νάντια και άρχισε να πυροβολεί μπάτσους για να ξεχαρμανιάσει».

Οπότε τελικά, έχουν δίκιο αυτοί οι επαναστάτες που δίνουν τέτοια γκάου ονόματα –όπως το «Σέχτα Επαναστατών»- στις οργανώσεις τους, γιατί έτσι τουλάχιστον δεν καρφώνονται.

Σχόλια

 1. ρε Καπ δεν καταλαβαίνω τίποτα λέμε. Βάλε λινκ να αδράξω θέμα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Για την "Σέχτα Επαναστατών" λέω που έστειλε προκήρυξη σε CD στα ΝΕΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. με cd? Δεν έχουν μάλλον e-mail τα ΝΕΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σωστή παρατήρηση,θα κάνεις διατριβή σε λίγο!Φαίνεται δεν τους δέχτηκαν στον επαναστατικό αγώνα,γιατί ήταν άρκετά επαναστάτες.Ε, και αυτό τους στιγμάτισε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Στις περισσότερες γλώσσες η λέξη Σέχτα και τα παράγωγα της σημαίνει μέρος, κομμάτι, αλλά και εξαίρεση. Στις θρησκείες δείχνει μιά αυτονομημένη, συνήθως ένοπλη, ακραία ομάδα. Παράδειγμα οι Σιχ όπως και οι Σιίτες, οι πιό ακραίοι από τους οποίους ήταν οι Ασσασσίνοι (από όπου βγαίνει και το Assassination)πράγμα που νομίζω ότι προσπαθούν να πουν με το όνομά τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Και πάλι, και στις θρησκείες: ΔΕΝ αυτοπροσδιορίζεσαι ως "σέχτα". Ρετσινιά είναι, δεν είναι αυτοπροσδιορισμός διαφοροποίησης.
  Αυτοί που "βαφτίστηκαν" έτσι είναι επιεικώς αστοιχείωτοι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. SEXT(A)IRIDES...Αναρχικός είναι ένα άτομο υψηλής θεωρητικής κατάρτισης, με συνεπή μακροχρόνια αντισυμβατική στάση ζωής. Δεν είναι ο κάθε "κάγκουρος" αγάμητος τσόγλανος, που κάνει χαβαλέ, ένα Σαββατόβραδο, καίγοντας περίπτερα γιαγιάδων και αυτοκίνητα ασθενών από την επαρχία, που ξενυχτούν καταταλαιπωρημένοι, δίπλα στους αρρώστους τους, στα γειτονικά νοσοσκομεία.
  Ή είμαστε εναντίον της τυφλής βίας και την καταδικάζουμε, δηλαδή ζητούμε τον αποκεφαλισμό του αστυνομικού, αλλά και των αλητών που κόντεψαν να σκοτώσουν το νεαρό σεκιουριτά του ΑΠΘ (δεν πιστευω να το ξεχάσατε κιόλας;) ή τα θεωρούμε όλα ..παράπλευρες απώλειας.


  ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΑΣ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ, ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων...

7,5 μονάδες μπροστά το ΠΑΣΟΚ...