Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα ιστολόγια της Χαλκιδικής

Μια δυναμική και πολύχρωμη ιστολογική κοινότητα έχει ήδη δημιουργηθεί στη Χαλκιδική.
Ενας πρόχειρος κατάλογος που θα εμπλουτίζεται...
1. ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ (μακράν) το πρώτο blog της Χαλκιδικής με έδρα τον Πολύγυρο.
Προσπαθούμε να αναδείξουμε τα θετικά, αλλά και τα αρνητικά της πόλης που ζούμε με τελικό στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας! Στην προσπάθεια της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ μπορούν να βοηθήσουν όλοι με την ελεύθερη - δημόσια έκφρασή τους! ΚΑΙ ΔΕ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ!


2. ΙΕΡΙΣΣΟΣ Ιστοχώρος για την Ιερισσό και τον Δήμο Σταγείρων - Ακάνθου

3. Το στίγμα Πληροφορίες, σχόλια, ειδήσεις, ανέκδοτα, ψίθυροι, φωτογραφίες, ανοησίες, βίντεο, κακίες, έπαινοι, λιβανίσματα, κουτσομπολιά, απόψεις, εκτιμήσεις και ότι άλλο ήθελε προκύψει.

-Η Χαλκιδική είναι όλα. Μας αρέσει να την ζούμε, να παρακολουθούμε τους ρυθμούς της, να διηγούμαστε τις ιστορίες της, να σχολιάζουμε τους πολιτικούς της, να αναδεικνύουμε τον τόπο μας, την Χαλκιδική, ...την Κασσάνδρα, την Σιθωνία, τον Χολομώντα, την Βόρεια και Κεντρική Χαλκιδική


4. tseligas

"Όσο είμαστε κάθετοι στο χώμα,η φωνή μας ας υψώνεται καταγγελία,ένα κατηγορώ.Όταν έρθει η ώρα..τις εστιν συγγραφέας η μη, τότε θα κριθούμαι... για το ταλέντο εκείνο που δόθηκε σε όλους μας,το ταλέντο της λαλιάς. Από του φοβερού βήματος θα μας ρωτήσουν:"Τι έκανες το τάλαντον που σου δόθηκε;Το αξιοποίησες για να καταγγείλεις αυτά που ατιμάζουν την αξία άνθρωπος;Ή φοβήθηκες τις εξουσίες του κόσμου τούτου και τις προσκύνησες και το τάλαντον το έκρυψες εν τη γη; "ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ


5. Υπόθετο αντιφλεγμονώδες, αναλγητικό, παυσίπονο...

6. ΣΥΝ ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ-ΑΚΑΝΘΟΥ

7. Α.Ο. Σημάντρων Διαδικτυακός τόπος του Αθλητικού Ομίλου Σημάντρων

8. ΧΟΛΟΜΩΝΤΑΣ ένα νέο ιστολόγιο με σχόλια, ειδήσεις, παρασκήνια και πολλά σκίτσα από τη Χαλκιδική!

Σχόλια

  1. Καλησπέρα. http://www.cholomontas.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το υποδέχθηκα δύο ποστ πιο πριν αλλά το βάζω κι εδώ, στον συγκεντρωτικό πίνακα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ω! Τα Ωραία Μικρά Μαγαζιά του 3%

Ω! Οι ωραίες μέρες!
Νοσταλγώ τις ένδοξες στιγμές μας στην Αριστερά του ’80 και του ’90 και του 2000 και του 2007…
Μικρά μαγαζιά, γωνία. Σπίτια του λαού. Ωραία κυλικεία με εξαιρετικούς καφέδες το πρωί.
Ωραίες μέρες…
Στα Ντα Κάπο και στα Φίλια, θέσεις τιμητικές μαζί με καλλιτέχνες και ωραία κορίτσια και αγόρια. Σεβασμός για την εργατική τραγιάσκα που είχαμε από καιρό πάψει να φοράμε αλλά ειχε μείνει η γραμμή στο μέτωπο. Ηθική. Συνέπεια. Καθαρότητα. Αγαπητοί σε όλους. Ευχάριστοι.
Αποδεκτοι όσο δεν διεκδικούσαμε κάτι παραπάνω. Την εξουσία κυρίως… «Αυτά δεν είναι δουλειές για εσάς. Θα σας φθείρουν! Αφήστε τις για εμάς τους λερωμένους…» μας έλεγαν οι πράσινοι και γαλάζιοι φίλοι μας. Και τα κορίτσια το ίδιο μας έλεγαν.
Εκεί στο 3 με 8% ήμασταν μια χαρά όλοι. Κι εμείς και οι άλλοι. Ασφαλείς μέσα στις αναζητήσεις μας. Χωρίς να το πιέζουμε κιόλας.
Και χρήσιμοι! Πολύ χρήσιμοι για πολλούς λόγους. Κυρίως για άλλοθι βέβαια αλλά και λόγω παιδείας. Ως δημοσιογράφοι. Ως Σύμβουλοι. Ως Ρήτορες.
Τι έλεγα;
Α! Ναι…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…