Βασιλιάς Ληρ στο ΚΘΒΕ

Βασιλικό Θέατρο - Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009


Το
Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το δραματουργικό αριστούργημα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, Βασιλιάς Ληρ, σε νέα μετάφραση Διονύση Καψάλη και σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού με τον Νικήτα Τσακίρογλου στον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Το έργο που θα παρουσιαστεί στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου θα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009 στις 9.00μ.μ..

Σχόλια

 1. Καλή επιτυχία στο έργο. Πραγματικό αριστούργημα. Κι ο Τσακίρογλου πολύ καλός ηθοποιός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. καλημέρα!
  τόχω στο πρόγραμμα, κυρίως για τον Λιβαθηνό, έτσι λέω, θα δείξει!
  καλά κούλουμα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. πολύ καλό το εργο. Όσο για τον κ. Τσακιρογλου μια ενσταση:
  Μια ζωη παιζει τον ιδιο ρολο. Ειτε δονΖουαν, ειτε Φιλοκτήτης, ειτε Προμηθέας, τεμπέλης της ευφορης κοιλαδας, είτε οτι άλλο, παίζει τον ίδιο χαρακτήρα με παραλλαγές του.
  Δηλαδή ένα άνθρωπο μόνο, χωρίς αισθήματα, φίλους, όνειρα, όραμα, ελπίδες, Αύριο, κακιασμένος με όλο τον κόσμο. Ένα σχεδον μισάνθρωπο να παλεύει συνεχώς με τα σωθικά του.
  Παίζει τον εαυτό του και γι αυτό είναι και πειστικός και συνεπώς επιτυχημένος.
  Πραγματικά ένας τραγικός άνθρωπος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δεν έχω δει την παράσταση ακόμα, σύντομα όμως σκοπεύω να το κάνω. Ένα σχόλιο μόνο για το αμέσως προηγούμενο: Είναι απολύτως θεμιτό να κρίνουμε μια δημιουργία, το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας. Η κριτική άλλωστε, στο μέτρο που είναι καλοπροαίρετη, αναμφίβολα προωθεί τη βελτίωση και την εξέλιξη. Δεν έχουμε ωστόσο κανένα δικαίωμα να κρίνουμε τόσο μεγαλόστομα το ποιόν των ανθρώπων κάνοντας αυθαίρετες και κακοπροαίρετες εκτιμήσεις. Καλύτερα να βγάζουμε αλλού τον κομπλεξισμό μας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου