"Σέχτα", Ακροδεξιά και ίδιες χειροβομβίδες!

Διαβάστε αυτό: Ανησυχία στην αστυνομία μετά τη ρίψη χειροβομβίδας σε χώρο του Δικτύου, στα Εξάρχεια


Και ύστερα αυτό: Οι φασίστες είχαν προαναγγείλει την επίθεση


Τι γράφει το πρώτο;

Σύμφωνα με Το Βήμα, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν δύο ενδεχόμενα για αυτή τη ρίψη χειροβομβίδας. Πρώτο ενδεχόμενο είναι αυτή η επίθεση να προέρχεται από κάποια ακροδεξιά οργάνωση με στόχο τα μέλη του Δικτύου, αλλά και τα μέλη του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης, τα οποία εκείνη την ώρα πραγματοποιούσαν εκδήλωση μέσα στο κτίριο, όπου έγινε η επίθεση.


Τι έγραφα στο δεύτερο;

Η χθεσινή ημέρα δεν είναι τυχαία. Είναι παραμονή μιας "ιστορικής επετείου".
Σήμερα, 24 Φεβρουαρίου οι νεοναζιστές "γιορτάζουν" την επέτειο της ίδρυσης του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος στη Γερμανία (24/2/1920). Και είναι ίσως αυτή η επέτειος που ήθελαν χθες να τιμήσουν με τη χειροβομβίδα προκαλώντας μια εκατόμβη νεκρών.Τι γράφει, παρακάτω το πρώτο;

Το δεύτερο, ακραίο, σενάριο που εξετάζουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είναι εάν η επίθεση προήλθε από κάποια ομάδα ένοπλης δράσης, όπως η «Σέχτα Επαναστατών», η οποία βρίσκεται σε διαμάχη -με άγνωστο βεβαίως περιεχόμενο- με άτομα από τον χώρο των Εξαρχείων.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, «την εκδοχή αυτή ενισχύει η διαπίστωση ότι η χειροβομβίδα αμυντικού τύπου, σοβιετικής κατασκευής του '70, είναι παρόμοια με αυτή που χρησιμοποίησε η οργάνωση 'Σέχτα Επαναστατών' στην επίθεση προ 25 περίπου ημερών στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού, η οποία επίσης δεν εξερράγη».

Τι ρωτούσα χθες;

Εξετάστηκε εάν ο τύπος της χειροβομβίδας είναι ο ίδιος με εκείνες που πέταξαν πρόσφατα οι παρακρατικοί τρομοκράτες;


Και τα ερωτήματα συμπληρώνονται:


Γιατί το ΠΡΩΤΟ (περί ακροδεξιάς) και το ΔΕΥΤΕΡΟ σενάριο (περί Σέχτας) να μην είναι ακριβώς το ΙΔΙΟ σενάριο;

Μήπως θα πρέπει κάποιος εισαγγελέας να ζητήσει το "άνοιγμα" των ακροδεξιών-νεοναζιστικών ιστολόγιων που είναι προαναγγείλει το χτύπημα;


Ή μήπως πρέπει να προστατεύει ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ το "απόρρητο" των επικοινωνιών και το δικαίωμα της "ανωνυμίας";>Ενδείξεις για τους δράστες της επίθεσης στα Εξάρχεια (TVXS)

>Γράφουν σχετικά: Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα, οι arxediamedia το Δίκτυο. Ακόμα: Στη Γαλαρία, σχόλιο του Στέλιου Κούλογλου, o Nefelikas, ο Κώστας Ζαχαριάδης, το cosmo.gr, η πεντανόστιμη και πολλοί ακόμα.

Σχόλια

  1. Το "άνοιγμα" του απορρήτου είναι η κερκόπορτα που θα παρασύρει πολύ αθώο κόσμο σε μακροχρόνια ταλαιπωρία. Και φαντάσου ποιοι θα είναι αυτοί, των οποίων οι περιπτώσεις θα εξεταστούν πρώτες...

    (Οι ακροδεξιοί; Χα!)

    Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι η λύση.

    Τα του λοιπού κομματιού του σεναρίου που υπερασπίζεσαι είναι αυτονόητα για οποιονδήποτε σκεπτόμενο άνθρωπο με βασικές γνώσεις της πολιτικής πρακτικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων...

7,5 μονάδες μπροστά το ΠΑΣΟΚ...