Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πάσχος Μανδραβέλης για "αόρατους μπλόκερ"

>Τα κείμενα και οι σφαίρες

...με αφορμή την απίστευτη, προχθεσινή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ!

"Ενα από τα βασικά προβλήματα της χώρας είναι ότι πάντα μπερδεύουμε τις σφαίρες με τις λέξεις, άποψη με την τρομοκρατία, την κριτική με την «ενοχοποίηση». Ετσι ανακατεύοντας τα πάντα ουδείς μπορεί να καταλήξει σε συμπεράσματα. Ολα γίνονται χυλός, ο οποίος σκεπάζει τα προβλήματα και δεν επιτρέπει τις λύσεις."


Επίσης μπερδεύουμε το σώβρακο με τη γραβάτα!
Και τις π........ς με τις βούρτσες!
Οσο θα υπάρχουν "Πάσχοι" -όσο και αν διαφωνούμε μερικές φορές, και καλά κάνουμε- υπάρχει ελπίδα για το έρμο το επάγγελμά μας!


Σχόλια

 1. Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ είναι περίπου αυτονόητο ότι λέει ανοησίες, αλλά η παρατήρηση του Μανδραβέλη ότι «μπερδεύουμε τις σφαίρες με τις λέξεις, την άποψη με την τρομοκρατία, την κριτική με την ενοχοποίηση» μήπως αφορά και το δικό του πολύ πρόσφατο άρθρο όπου διαπίστωνε «μία κοινή αντίληψη» στις ενέργειες και την προκήρυξη της "Σέχτας Επαναστατών" με την ολιγοήμερη κατάληψη της Λυρικής Σκηνής και τις ανακοινώσεις της, διαπιστώνοντας ότι όλα αυτά αποτελούν «μια ανοησία που κάποτε περιοριζόταν σε πανεπιστημιακά αμφιθέατρα και τώρα ξεχύθηκε στους δρόμους» (sic);

  Εκτός αν το τσουβάλιασμα του Πάσχου είναι εποικοδομητικό και δεν αποτελεί έμμεση ενοχοποίηση, σε αντίθεση με το αντίστοιχο της ΕΣΗΕΑ που αφορά «αόρατες οργανώσεις, αόρατους μπλόκερς και ορατούς αρθρογράφους»...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πάντως εγώ αν ήμουν Πάσχος, θα ανησυχούσα για τις φορές που συμφωνείς μαζί μου, όχι γιαυτές που διαφωνείς...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Φαντάζομαι οτι παριστάνεις πως δεν καταλαβαίνεις... Διότι αν όντως δεν καταλαβαίνεις, άστο να πάει στο καλό!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ω! Τα Ωραία Μικρά Μαγαζιά του 3%

Ω! Οι ωραίες μέρες!
Νοσταλγώ τις ένδοξες στιγμές μας στην Αριστερά του ’80 και του ’90 και του 2000 και του 2007…
Μικρά μαγαζιά, γωνία. Σπίτια του λαού. Ωραία κυλικεία με εξαιρετικούς καφέδες το πρωί.
Ωραίες μέρες…
Στα Ντα Κάπο και στα Φίλια, θέσεις τιμητικές μαζί με καλλιτέχνες και ωραία κορίτσια και αγόρια. Σεβασμός για την εργατική τραγιάσκα που είχαμε από καιρό πάψει να φοράμε αλλά ειχε μείνει η γραμμή στο μέτωπο. Ηθική. Συνέπεια. Καθαρότητα. Αγαπητοί σε όλους. Ευχάριστοι.
Αποδεκτοι όσο δεν διεκδικούσαμε κάτι παραπάνω. Την εξουσία κυρίως… «Αυτά δεν είναι δουλειές για εσάς. Θα σας φθείρουν! Αφήστε τις για εμάς τους λερωμένους…» μας έλεγαν οι πράσινοι και γαλάζιοι φίλοι μας. Και τα κορίτσια το ίδιο μας έλεγαν.
Εκεί στο 3 με 8% ήμασταν μια χαρά όλοι. Κι εμείς και οι άλλοι. Ασφαλείς μέσα στις αναζητήσεις μας. Χωρίς να το πιέζουμε κιόλας.
Και χρήσιμοι! Πολύ χρήσιμοι για πολλούς λόγους. Κυρίως για άλλοθι βέβαια αλλά και λόγω παιδείας. Ως δημοσιογράφοι. Ως Σύμβουλοι. Ως Ρήτορες.
Τι έλεγα;
Α! Ναι…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…