Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καταγγελία της Πολιτικής Επιτροπής Α΄ Θεσσαλονίκης του Συνασπισμού για την επίθεση «αγνώστων» με γκαζάκι στα γραφεία του ΣΥΝ

Η Πολιτική Επιτροπή Α΄ Θεσσαλονίκης του Συνασπισμού καταγγέλλει την επίθεση «αγνώστων» με γκαζάκι στα γραφεία του ΣΥΝ, στην Θεσσαλονίκη, όπως και τις άλλες δύο επιθέσεις που έγιναν νωρίτερα στα «Νέα» και την «Αυριανή».
Αρρωστημένο αποτέλεσμα «σκέψης»(;) αρρωστημένων εγκεφάλων που θέλουν να «τιμωρήσουν» ή να τρομοκρατήσουν τον ΣΥΝ για τη δράση του.
Φαίνεται ότι οι επιθέσεις των δύο τελευταίων μηνών στον ΣΥΡΙΖΑ και στον ΣΥΝ ενεργοποίησαν τα αντανακλαστικά της πιο καθυστερημένης πολιτικής σκέψης και δράσης όσων ενοχλούνται από την παρέμβαση του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε μια ώρα (18.45) που η πολυκατοικία στην οποία στεγάζονται τα γραφεία του ΣΥΝ έχει κίνηση και μπορεί να θρηνούσαμε θύματα.
Σε μια στιγμή που η κοινωνία έχει την ανάγκη της πιο έντονης δράσης της Αριστεράς, της δράσης του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας.
Όσοι ελπίζουν ότι με τέτοιες ενέργειες θα πτοήσουν τον ΣΥΝ, να είναι σίγουροι ότι θα έχουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.
Εμείς θα συνεχίσουμε με ακόμα περισσότερο πάθος, με ακόμη περισσότερη δύναμη να παλεύουμε στην ίδια κατεύθυνση.
Ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και τον δικομματισμό, ενάντια στην καταστολή και τον περιορισμό των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των εργαζομένων, της νεολαίας, των τμημάτων που πλήττονται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
Θα συνεχίσουμε για να ανοίξει ο δρόμος για την αριστερά.
Καλούμε το λαό της Θεσσαλονίκης να υπερασπιστεί τη δημοκρατία ενάντια σε όσους απεργάζονται σχέδια εκτροπής.
Να δυναμώσουν τον αγώνα τους μέσα από τους φορείς τους ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.
Θα είμαστε σταθερά δίπλα τους.
11/2/2009 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαβάζονται ακόμη...

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…

Το φίδι του ναζισμού σέρνεται προς την κερκίδα

Από την εφημερίδα "Ελλάδα", Σάββατο 3/11/12


Το πανό των φανατικών οπαδών της ΑΕΚ, «Ορίτζιναλ», σε κάποια γωνιά του Περιστερίου, είχε τη δική του ιστορία, αμιγώς πολιτική. «Ούτε να το σκέφτεστε», έγραφε το μήνυμα, κάτι σαν τον «τοίχο του Λοΐζου» και απευθυνόταν στη Χρυσή Αυγή που ήθελε να νοικιάσει γραφεία στην ίδια πολυκατοικία. Ήταν μία απάντηση στο κεντρικό σύνθημα των Χρυσαυγιτών «είμαστε πολλοί, είμαστε παντού, τα γήπεδα μας ανήκουν», για τα «τάγματα εφόδου» στα γήπεδα όλης της Ελλάδας, από την Καλαμάτα μέχρι την Κομοτηνή. Πρόβλεψη: Την τρέχουσα ποδοσφαιρική σεζόν η κερκίδα των «φανατικών», θα μετατραπεί σε πεδίο συγκρούσεων ανάμεσα στους Χρυσαυγίτες και τους antifa. Αυτό το κλίμα έχει ήδη δημιουργηθεί και οσονούπω αναμένεται «έκρηξη». Θα σπάσει το αυγό του φιδιού… Χρυσαυγίτες υπάρχουν παντού, σε κάθε κερκίδα. Άλλωστε, πρόσφατη έρευνα της εταιρείας Marc για το «Έθνος της Κυριακής» παρουσίασε τα εξής ευρήματα: Οι οπαδοί του Ολυμπιακού, σε ποσοστό 7% ψηφίζουν Χρυσή Αυγή, το…

Τι κρύβεται πίσω από το "Χαμόγελο του Παιδιού";

Το πρόσωπο ενός σκληρού εργοδότη;
Αναδημοσιεύω την καταγγελία του ΠΑΜΕ και ψάχνω...


Αθήνα 2 Σεπτέμβρη 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: για το "χαμόγελο του παιδιού"Ο πολυδιαφημισμένος φιλάνθρωπος των media, πρόεδρος του λεγόμενου "χαμόγελου του παιδιού" έδειξε για ακόμη μία φορά το άγριο, εργοδοτικό του πρόσωπο.

Ξανά απολύσεις, εκβιασμούς απέναντι στους εργαζόμενους όπως: "ή υποβάλετε παραίτηση, ή σας απολύω και σας κάνω μήνυση για κακοποίηση παιδιών"!!

Σήμερα, ο ίδιος εξαφανίστηκε από τον χώρο που είχε πάει αντιπροσωπεία του Π.Α.ΜΕ για να απαιτήσει ανάκληση απόλυσης, εργαζόμενης που για χρόνια δουλεύει στον χώρο, ενώ η υπεύθυνη του σπιτιού στα Μελίσια μπήκε στον χώρο μαζί με περιπολικό της αστυνομίας. Είναι ο ίδιος χώρος, που πριν 1 χρόνο είχε απολυθεί εργαζόμενη, επειδή είχε αντιδράσει στην τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης στους χώρους των παιδιών και των εργαζομένων. Οι απολύσεις είναι συνήθης πρακτική του προέδρου του "χαμόγελου του παιδιού&quo…