Σενάριο του ...Χίτσκοκ το Ολοκαύτωμα για τους νεοφασίστες

"Με αφορμή την άρση του αφορισμού του Βρετανού Επισκόπου Williamson ,αρνητή του Ολοκαυτώματος των Εβραίων, από τον Πάπα Βενέδικτο...μου ήρθε στο μυαλό ένα παλιό ντοκιμαντέρ από την είσοδο των συμμαχικών δυνάμεων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Είχα ακούσει τότε κάτι που μου φάνηκε πραγματικά κακόγουστο. Αμερικάνοι και Βρετανοί ... ζήτησαν τη ΣΥΝΔΡΟΜΗ του πολύ καλού σκηνοθέτη Alfred Hitchcock για την ΚΑΛΥΤΕΡΗ δυνατή αποτύπωση των όσων συνάντησαν εντός των στρατοπέδων. Του ζήτησαν δηλαδή να ετοιμάσει ένα σενάριο".


Αυτά τα ωραία γράφονται σε γνωστό για τις "εθνικές" τους απόψεις ιστολόγιο.
"Κακόγουστο" μεν αυτό "που είχε ακούσει" (δεν θυμάται, φυσικά που το άκουσε!) αλλά συνεχίζει αποδεχόμενος αυτό το "κάτι" που "άκουσε" κάνοντας μάλιστα και συγκρίσεις με τις συγκεντώσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ:

"Οι υπηρεσίες ενός ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ φυσικά χρειάζονται στην ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ του ρεπορτάζ και στην παραποίηση της εικόνας για τη δημιουργία ενός συναισθήματος, μίας εντύπωσης. Ότι ακριβώς έκαναν στις κομματικές συγκεντρώσεις των ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ... ΓΝΩΣΤΟΙ σκηνοθέτες που φρόντιζαν για την κατάλληλη τοποθέτηση των "αυθόρμητων" οπαδών των κομμάτων στους γύρω δρόμους προκειμένου να ΞΕΓΕΛΑΣΟΥΝ τους τηλεθεατές σχετικά με τον όγκο συμμετοχής. Απώτερος σκοπός να τους παρασύρουν και να ψηφίσουν τον "τηλεοπτικό" νικητή.

Έτσι ζήτησαν από τον Hitchcock συμβουλές σχετικά με το πως θα έπρεπε να "στήσουν" της αποδείξεις του ολοκαυτώματος για να προκαλέσουν τη μεγαλύτερη δυνατή εντύπωση (impact) στο ευρύ κοινό. Ιδέα του Hitchcock ήταν να στοιβαχθούν κατά είδος τα προσωπικά αντικείμενα των νεκρών εβραίων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Βουνά από ρούχα, γιαλιά μυωπίας κα, που φαίνονταν πρακτικά αμέτρητα δημιουργήθηκαν, βάσει σκηνοθετικής οδηγίας, με σκοπό να κατανοήσουν καλύτερα οι θεατές της ταινίας...τον αμέτρητο αριθμό των νεκρών Εβραίων. Ήδη πολλά από τα νεκρά σώματα των Εβραίων είχαν ενταφιαστεί και ήταν αδύνατο να αποτυπωθεί ο όγκος τους εγκλήματος δείχνοντας τα πτώματα που είχαν μείνει άταφα".


"Κάπου το άκουσε", "του φάνηκε κακόγουστο" αλλά το boldάρει καταλλήλως μπας και μας διαφύγει.
Κι όλα αυτά τα "κακόγουστα" τα υπογραμμίζει με μια δική του "καλόγουστη" λεζάντα που ούτε λίγο ούτε πολύ γράφει:

"(Προσέξτε στο 4:48 πως έχουν απλώσει (σαν τραχανά) τα πτώματα των νεκρών σε μία αλάνα με τέτοιο τρόπο ώστε να καταλαμβάνουν τη μέγιστη δυνατή επιφάνεια και πως η κάμερα μένει επίτηδες ΣΤΑΘΕΡΗ στο πλάνο που είναι γεμάτο νεκρούς αποφεύγοντας να δείξει ΠΟΥ τελειώνει αυτό το σκηνικό και τι υπάρχει γύρω από αυτό. Βλέπε φώτο επάνω)"


"Σαν τραχανά!" άπλωσε ο ...Χίτσκοκ τα πτώματα!
Και παρακάτω, εάν βεβαίως δεν έχετε πάθει σπασμούς από τον εμετό που προκαλεί ο "Ελληναράς" ιστολόγος, θα διαβάσετε:

"Οι Γερμανοί αξιωματικοί υποχρεώθηκαν να μεταφέρουν οι ίδιοι τα πτώματα των θυμάτων τους προς ταφή. Και για λόγους δημιουργίας εντυπώσεων οι σύμμαχοι τους ανάγκασαν να πραγματοποιούν αυτές τις μεταφορές και ταφές πτωμάτων με τον πιο αισχρό τρόπο.Οι ομαδικοί τάφοι και η μεταφορά νεκρών που σύρονταν στο χώμα...ήταν ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ επιλογή και όχι επιτακτική ανάγκη. Στη φωτογραφία δίπλα βλέπετε έναν Γερμανό που υποχρεώθηκε να κουβαλήσει ΜΟΝΟΣ του ένα πτώμα ενώ γύρω του 6 σύμμαχοι "τα ξύνουν" αδιαφορώντας για την όλη εικόνα. Άλλωστε ο θεατής θα κατηγορήσει τον Ναζί Γερμανό για την κακόγουστη κι ασεβή αυτή μεταφορά του νεκρού κι όχι τους χάσκοντες τριγύρω που ΔΕΝ μπαίνουν στον κόπο να προσφέρουν στα θύματα των Ναζί μία αξιοπρεπή μεταχείριση".

"Στο 15:53 Γερμανός αξιωματικός υποχρεώνεται να μιλήσει "από καρδιάς" και να αναλάβει ως Γερμανός υπήκοος (όχι ως Ναζί!) ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ των εγκλημάτων αυτών. Οι Αμερικάνοι ενοχοποίησαν σκόπιμα ΟΛΟΚΛΗΡΟ το Γερμανικό έθνος κι όχι απλά το κόμμα των ΝΑΖΙ, για να μπορέσουν αργότερα να υποχρεώσουν την επόμενη κυβέρνηση του ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ να ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ τα θύματα του Hitler. Αν η ευθύνη αποδίδονταν ΜΟΝΟ στους Ναζί...τότε θα ήταν αδύνατο να υποχρεώσουν το Γερμανικό κράτος σε αποζημιώσεις. Επίσης ο Γερμανός κύριος και πάλι "αυθόρμητα" μας πιστοποιεί ότι αυτά που είδαμε είναι μικρό μέρος αυτών που ΔΕΝ είδαμε ώστε να μας βοηθήσει να σχηματίσουμε στο μυαλό μας μία ΣΑΦΩΣ μεγαλύτερη και πιο φρικιαστική εικόνα της περίστασης. Η τακτική φυσικά μας θυμίζει τους Αμερικανούς αιχμαλώτους των Ιρακινών που επίσης "αυθόρμητα" ομολογούσαν την εγκληματική συμπεριφορά των ΗΠΑ στο ΙΡΑΚ".

"Γενικότερα στο ντοκιμαντέρ θα παρατηρήσετε ότι παντού τα πτώματα ήταν παρατεταγμένα προς κινηματογράφηση κι όχι όπως βρέθηκαν από τους συμμάχους. Ο μέσος θεατής δεν θα σκεφτεί ότι αυτή η ΑΤΑΚΤΗ εικόνα δεν αρμόζει στην καθημερινή εικόνα ενός στρατοπέδου, ούτε αρμόζει φυσικά στη γνωστή Γερμανική λατρεία για ΤΑΞΗ και ακρίβεια. Με το παρόν φυσικά δεν αμφισβητώ την ψυχρή βαρβαρότητα των Γερμανών απέναντι στους αιχμαλώτους τους.
Αξίζει όμως να διερευνηθεί και να απαντηθεί... ΤΙ έκανε τους Γερμανούς ΤΟΣΟ εκδικητικούς απέναντι στους Εβραίους;;;
Ποια η διαφορά ενός Εβραίου δηλαδή από έναν Σουηδό ώστε να προκαλέσει ΤΟΣΟ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ και ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ στάση από τους Γερμανούς Ναζί;;;"


Εδώ είναι το "ζουμί" της υπόθεσης: ΤΙ έκανε τους Γερμανούς ΤΟΣΟ εκδικητικούς απέναντι στους Εβραίους;;;

Μήπως δηλαδή τους άξιζε αυτό που έπαθαν οι Εβραίοι και μάλιστα θα πρέπει να ζητήσουν και συγνώμη που έφτασαν τον Χίτλερ και τους ομοϊδεάτες τους σε αυτό το σημείο να είναι τόσο αρρωστημένοι και απάνθρωποι;

Προφανώς επικρατεί τρικυμία στο κρανίο του ανεγκέφαλου συντάκτη αφού από τη μια ισχυρίζεται οτι "όπως άκουσε" όλα αυτά είναι σκηνοθεσία του Χίτσκοκ και από την άλλη μιλά για "ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ και ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ στάση από τους Γερμανούς Ναζί".


Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που ο "εθνικιστικός"-"ελληναράδικος" χώρος αποδεικνύει τους βαθύτατους δεσμούς του με τον φασισμό και τον νεοναζισμό.
Δεν είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται πόσο λεπτή, σχεδόν αόρατη είναι η γραμμή που τους χωρίζει, εκεί στα δεξιά της Κεντροδεξιάς...

Αλλωστε ανάλογες απόψεις έχουν εκφράσει κατά καιρούς και διάφοροι εκλεγμένοι πολιτικοί, παπάδες, εκδότες, δημοσιογράφοι και βιβλιοπλασιέ.

Απλώς τώρα βγήκε η ψείρα στο γιακά και δεν κρύβεται...

Κατά τα άλλα το "μουστάκι" στον Φον τους πείραξε!


>>>Και κάποιοι κάνουν οτι δεν βλέπουν και καταλογίζουν ευθύνες στο Ελληνικό Παρατήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι.

Σχόλια

  1. Τις γνωρίζουμε αυτές τις θέσεις, πως σου ήρθε και έβαλες ΟΛΟ το άρθρο του; Μαγαριστήκαμε :-)

    Αυτό βέβαια είναι το ένα άκρο, το άλλο άκρο είναι η έξαλη 'εξαργύρωση' του ολοκαυτώματος από τους επίγονους. Και τα δύο άκρα απαράδεκτα!

    Γενικά είμαι εναντίον των μονοπωλίων: (22 εκατομ. Ρώσοι, 500.000 Έλληνες, 250.000 Γιαπωνέζοι μόνο από την βόμβα) ... και ο κατάλογος είναι μεγάλος ΠΟΛΥ μεγάλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων...

7,5 μονάδες μπροστά το ΠΑΣΟΚ...