Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φυλάκιση Λάκη ζητεί ο Καρατζαφέρης

Μόνο φυλάκιση και πρόστιμο;

Τι ξενέρωτα χαδάκια είναι αυτά;

Που είναι οι εξορίες;
Που είναι τα ΕΑΤ/ΕΣΑ;
Που είναι τα εκτελεστικά αποσπάσματα;

Πολύ light έχουν γίνει!

Σχόλια

 1. Φαντάσου το ΛΑΟΣ να γίνει και κυβέρνηση, ή ακόμη και να συγκυβερνήσει ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το έμαθα και γέλασα. Και φυσικά ο Λάκης δε θα πάθει κάτι, αλλά η κίνηση μας δέιχνει το ποιόν του πολιτικού που αναζητά με κάθε τροπο τη δημοσιότητα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. . πέρα από την όποια κριτική στον Καρατζαφέρη, που κάνει αγωγή θεωρώντας οτι προσβάλεται, κι έχει δικαίωμα να το κάνει, καλό είναι να αντιμετωπίζουμε με ίσους όρους, ή και ακόμη πιό αυστηρούς, και τήν άλλη πλευρά· την ποιότητα τής λεγόμενης "σάτιρας".

  . Διότι εάν το να βάζουμε ένα μουστάκι και μουσική από Γερμανικά εμβατήρια είναι σάτιρα, κάτι δεν πάει καλά όχι με την "δημιουργία μιάς νέας κουλτούρας"... αλλά ούτε και με την διατήρηση ή εξέλιξη τής παληάς κουλτούρας πού συμφωνώ οτι πρέπει να ΑΛΛΑΞΕΙ !

  . Αλλά προς το καλύτερο !

  . ΟΧΙ λοιπόν φίλε ( αν μού επιτρέπεις την προσφώνηση ) 'Ανεμε στην ευκολία που με προκάλυμμα την "σάτιρα" οδηγεί την κουλτούρα σε χαμηλότερα επίπεδα από ότι είναι.

  . Δέν μπορεί η AGB ( μόνιμη φροντίδα και οδηγός τού Λάκη ) να είναι παραγωγός κουλτούρας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. . Στην σημερινή περιήγηση σε ιστολόγια, έπεσα και πάνω σ' αυτό :
  http://papaourologia.blogspot.com/2009/02/blog-post_01.html

  . δεν είχα ξαναμπεί, συμφωνώ όμως με το αντίστοιχό σχόλιό του για το συγκεκριμένο θέμα. . .

  Δείμος τού πολίτη,

  έστω οτι ο πολιτικός αναζητεί την δημοσιότητα. Τί πρέπει να πούμε για την άλλη πλευρά ; Τί προήγαγε η χρόνια "σατιρική" ενασχόληση με Ντενίση, Κούγια, Μικρούτσικο, Καρβέλα, κλπ κλπ εκτός από νούμερα στη λίστα τής AGB ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δυστυχώς δεν παρακολούθησα την συγκεκριμένη εκπομπή και ως εκ τούτου ούτε το επίμαχο βίντεο, αλλά από όσα διάβασα νομίζω ότι είναι λογικό το περιεχόμενο του να ενοχλεί τον πρόεδρο και τα στελέχη του ΛΑ'.Ο.Σ. (σε καμιά περίπτωση ΛΑ.Ο'.Σ). Είναι σίγουρα υβριστικό να σε παρομοιάζει κάποιος με το Χίτλερ..

  Από την άλλη βέβαια και η αντίδραση του Καρατζαφέρη είναι αναμφίβολα ακραία, αφού δεν περιορίζεται στην αγωγή αλλά ζητάει και την προσωπική κράτηση του Λάκη Λαζόπουλου, ως πρωταίτιου παράνομης συμπεριφοράς!!! Όχι πως το γεγονός του να κάνει ένας πολιτικός αγωγή σε ένα δημοσιογράφο ή γενικά σε ένα πρόσωπο που έχει δημόσιο λόγο και ασκεί κριτική είναι μια συμπεριφορά λιγότερο ενοχλητική. Κάθε άλλο, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτό συμβαίνει σχετικά συχνά. Θυμάμαι παρεμπιπτόντως ότι και ο Κ. Λαλιώτης είχε αντιδράσει παρομοίως ακραία, απαιτώντας την κράτηση του Στ.Τσαγκαρουσιάνου επειδή ο δεύτερος αδυνατούσε να πληρώσει αποζημίωση που του είχε επιδικαστεί για συκοφάντηση του τέως υπουργού!!

  Πάντως, νομίζω ότι ειδικά ο Γ.Καρατζαφέρης θα έπρεπε να είναι λίγο πιο ανεκτικός απέναντι σε αυτό το βίντεο, δεδομένου ότι και ο ίδιος διαρκώς εκφράζεται με τρόπο που κινείται εκτός των ορίων.. Χαρακτηριστικά θυμάμαι προεκλογική εκπομπή του ιδίου από το Telecity όπου παρουσίαζε βίντεο με υπουργούς του Πα.Σο.Κ. να περπατούν υπό τη συνοδεία ναζιστικών εμβατηρίων!!! Δυστυχώς για εσάς κ. πρόεδρε του ΛΑ'.Ο.Σ. κάποιοι θυμούνται καλά..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @Γκιωνης
  Αγαπητέ, αν ο Λάκης δεν κάνει σάτυρα (και δεν θα τα χαλάσουμε εδώ) μήπως θεωρείς ότι ο Καρατζαφέρης κάνει ... πολιτική;

  Μ' αυτούς εδώ ταιριάζει μάλλον το 'δυό γάϊδαροι μαλώνανε ..."

  Νομίζω;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Η Σάτιρα δεν είναι Κωμωδία, και νομίζω πολλοί το έχουν παρεξηγήσει αυτό.

  Η Σάτιρα είναι πολιτική έκφραση. Του στυλ «εγώ πιστεύω ότι ο Καρατζαφέρης είναι φασίστας». Δεν έχει σκοπό να χειραγωγήσει, μόνο να εκφράσει άποψη.

  Αν είναι καλή, ή αποδεκτή, ή απαράδεκτη θα το κρίνει ο πολίτης και όχι η δικαιοσύνη. Αν αρχίσουμε από εκεί, μετά είναι εύκολο να περάσουμε στην ποινικοποίηση κάθε τύπου διαφωνίας και διαμαρτυρίας.

  Αν κάποιος έχει ασχοληθεί με το θέμα, θα γνωρίζει ότι ιστορικά η σάτιρα (και όχι σάτυρα) υπήρξε εξεπίτηδες πολύ πιό ξεδιάντροπη και αισχρή από αυτό το σχετικά «αθώο» και αυστηρά πολιτικού περιεχομένου σχόλιο της εν λόγω εκπομπής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. grsail
  . Διαφορετική οπτική γωνία. Μού άρεσε και χαμογέλασα αβίαστα. Καλό.

  . Μα αυτό που θέλω να πώ οτι δεν πρέπει να κυριαρχείται η ματιά μας από μονομέρειες. Κατακριτέες οι όποιες απόψεις τού ενός, κατακριτέες οι απόψεις και τού άλλου.

  . Κανείς δεν μπορεί να μείνει στο απυρόβλητο επειδή βρίσκει κάποια μάσκα για να κρυφτεί από πίσω της και το ονομάζει σάτιρα, ή ότι άλλο. Η πράξη αυτή καθ' αυτή κρίνεται.

  . Και συμφωνώ ( Πότμος ) και επαυξάνω οτι η σάτιρα είναι στοιχείο ενός Ελεύθερου και Δημοκρατικού Πολιτεύματος. Διαπαιδαγωγεί τον Πολίτη, και στηλιτεύει τούς Άρχοντες για πράξεις τους. Μα και κάποιος πρέπει να κρίνει τούς "κρίνοντες", και δεν μπορεί να έχουν άσυλο. Οφείλουν κι αυτοί να έχουν όρια.

  . Κια το μουστάκι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ πολιτική έκφραση. Ή είναι πολύ φτηνή για το επίπεδο που θα θέλαμε . . .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Εγώ προτείνω ανασκολοπισμό σύντροφοι! (Όπως στα κομικ του Αρκά!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΜΙΛΆΕΙ Ο ΓΙΏΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΈΡΗΣ

  Γιατί δεν ξέρω όλοι φασίστα με θαρρούν…
  Από μια Νέα βγήκα εγώ Δημοκρατία!
  Παιδί της είμαι εγώ φτυστό! Κι όσοι απορούν
  στα που κρατεί αυτή ας ψάξουνε αρχεία.

  Ξέρετε πόσους βουλευτές εγώ κρατώ.
  Μ’ ακραίος αν ήμουν δε θ’ ανέχομουν κανέναν.
  Ως για τους ξένους μας, πολύ τους αγαπώ΄
  αυτοί μισούν-ποιος το γιατί να ξέρει …-εμένα…

  Και αν να πάρουμε την Πόλη θέλω εγώ
  είναι γιατί έχω εκεί πέρα εν’ αμπελάκι
  που μία θεια μου το τρυγάει κι όχι εγώ,
  και που ούτε μου ’στειλε ποτέ ένα σταφυλάκι.

  Κι αν στους αρχαίους βρίσκω εγώ την ηδονή
  και δεν μου ειν’ οι ήρωές τους διόλου ξένοι,
  είναι που εκείνο το παιδί-τον Άδωνι-
  θέλω να δω στα εκδοτικά να πετυχαίνει.

  Το να μ’ αρέσει από «φασ» ό,τι αρχινά
  από παιδί στην Κατοχή μού έχει μείνει-
  τότε φασ-όλια που εζητιάνευα συχνά
  κι αυτά τα γράμματα ζακόνι μου ’χουν γίνει.

  Γι αυτό σας λέω μη γνιαζόσαστε γι αυτά
  και ψήφο δώστε μου σα φτάσουμε στην κάλπη-
  πρωθυπουργό κι εμένα κάντε μια φορά:
  γιατί άλλοι ’κάναν τον Ομπάμα;..έναν αράπη;!..

  Κι ακούστε ’δω
  δεν είμαι ακραίος όπως λέτε κάθε μέρα΄
  κι αν στέκω εδώ
  είναι που- κρίμα!- δεν υπάρχει παραπέρα…

  Γιώργης Χολιαστός

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…