Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανεμομαζώματα 18/2/09

Κοινωνία

>
Σε καθεστώς επιτήρησης η Ελλάδα

>Ένοχη η προϊσταμένη βαθμολογικού κέντρου για αλλοίωση βαθμών στις πανελλήνιες του 2007

>Φασιστοειδή χτύπησαν τον καθηγητή Γ. Πανούση

Κατακραυγή για την επίθεση κατά του Γιάννη Πανούση


>Κείμενο συμπαράστασης στην Κούνεβα στη Liberation


>Ο Νόμος του Λιντς στη Θεσσαλονίκη


...κι ένα τραγικό σχόλιο στο Buzz

από dkamen πριν 20 ώρες (#)

συσκευή. ηλεκτρικής. εκκένωσης.

Ελπίζω να πέρασε ΠΑΡΑ πολύ δυστυχισμένος και τρομαγμένος τα τελευταία δευτερόλεπτα της τρισάθλιας πρεζοΰπαρξής του.

Από εδώ...


>Ας γίνει μάθημα η καταδίκη για το αυθαίρετο MallΕγραψαν

>
ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!!!

Θύελλα για τη «Δυναστεία Χριστινάκη»
Οι δύο πανεπιστημιακοί φέρεται να έχουν «αποκαταστήσει» ακαδημαϊκά τα τρία τους παιδιά


Social Media


>Αναβλήθηκε και πάλι η δίκη Τσιπρόπουλου για το Blogme.gr για τον Μάιο του 2010!

>
Ξεκίνησε η δίκη του δημιουργού του blogme.gr που συνελήφθη το 2006


>Μήνυση κατά των συντακτών, διαχειριστών και υπευθύνων των indy.gr και indymedia.gr (!)


>Το Facebook ανακαλεί τους νέους όρους χρήσης - PC Magazine - Ειδήσεις

Μετά τη θύελλα διαμαρτυριών που ξεσήκωσε η πρόσφατη αλλαγή στους όρους χρήσης του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, το Facebook έσπευσε να ανακοινώσει σήμερα ότι θα επιστρέψει στην μέχρι πρότινος ισχύουσα πολιτική σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα, τουλάχιστον για την ώρα.

Πρόσφατα δημοσιεύματα αποκάλυψαν ότι το Facebook είχε τροποποιήσει έναν όρο χρήσης της διαδικτυακής τοποθεσίας με τον οποίο νομιμοποιείται η χρήση των φωτογραφιών και άλλων δεδομένων που αναρτώνται στις σελίδες των χρηστών από το Facebook, ακόμη και μετά τη διαγραφή της σελίδας.

Χιλιάδες χρήστες εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για την αλλαγή αυτή συμμετέχοντας στην ομάδα «Όσοι αντιτίθενται στους καινούργιους όρους χρήσης» (The People Against the new Terms of Service), η οποία αριθμεί 64.000 μέλη.

Παρά τις προσπάθειες του προέδρου Μαρκ Ζούκερμπεργκ τη Δευτέρα να ηρεμήσει τα πνεύματα διαβεβαιώνοντας ότι σύμφωνα με τη φιλοσοφία της εταιρείας «οι χρήστες παραμένουν αποκλειστικοί ιδιοκτήτες των προσωπικών τους δεδομένων και διατηρούν τον απόλυτο έλεγχο», η άρνηση του Facebook να κάνει οποιαδήποτε αλλαγή στους νέους όρους εξόργισε τους χρήστες που πέτυχαν τελικά την επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος.

Πηγή: CNN


>Εντυπωσιακός ο αριθμός των χρηστών του «facebook»

Σχόλια

  1. Είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο το γεγονός ότι οι χρήστες μπορούν ακόμα να επηρεάζουν την πολιτική της εταιρίας, δεν είναι;Το θέμα είναι μέχρι πότε;Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…