Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αν θέλουν να γίνουμε διασκεδαστήριο της Ευρώπης - λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ’ αγόρι μου - να μας το πουν.

«Σε δυό στενά βρίσκεται σήμερα όλη η Ελλάδα», δήλωσε ο βουλευτής Β΄ Αθήνας Γρηγόρης Ψαριανός, σε συνέντευξη τύπου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα, όπου βρέθηκε το Σάββατο 24/01.
Αναφερόμενος σε συνάντηση που είχε με τους αγρότες στα μπλόκα είπε:

«Τα πράγματα έχουν στενέψει.Συζητάμε πάλι από μηδενική βάση.Δεν υπάρχει σχεδιασμός για τους αγρότες, όπως ακριβώς σε όλους τους τομείς,στην παιδεία, στην υγεία, στη δημόσια διοίκηση.
Υπάρχει πρόγραμμα από την κυβέρνηση, είναι το πρόγραμμα συνολικής απαξίωσης.
Για τους αγρότες τα 500 εκατομμύρια, που υποσχέθηκε ο υπουργός ο κ.Χατζηγάκης δεν λύνουν το πρόβλημα.
Το πρόβλημα δεν είναι τα «φράγκα».
Είναι η βιωσιμότητα.
Αν θέλουν να γίνουμε διασκεδαστήριο της Ευρώπης - λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ’ αγόρι μου - να μας το πουν.
Να το πουν και στους αγρότες.
Να γίνουμε καμαριέρες, σερβιτόροι, καθαρίστριες.
Την ίδια στιγμή, εδώ στα Τρίκαλα, διαγκωνίζονται «οι μαυρογιαλούροι» του νομού για το ποιος θα κάνει τους πιο πολλούς διορισμούς.
Δεν γίνεται τίποτα για τη χωματερή δίπλα στον Πηνειό ποταμό, που μετά την προχθεσινή βροχή παρασύρθηκαν σωροί σκουπιδιών και τώρα κοσμούν την κοίτη του Πηνειού μέσα στην πόλη.
Καμία παρέμβαση για τα λατομεία, που φυτρώνουν οπουδήποτε, με σκοπό να εξυπηρετήσουν κάθε φορά τον κάθε ΑΚΤΟΡΑ ή ΒΩΒΟ.
Σε αυτή την παραφροσύνη ζούμε.
Και ενώ δεν έχουμε κονδύλια για τους αγρότες, για την Παιδεία, για την Υγεία, ξοδεύουμε εκατομμύρια ευρώ για οπλικά συστήματα και χημικά από το Ισραήλ.
Αυτό πρέπει να αλλάξει.
Και έχουμε όλοι ευθύνη.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο μόνος τρόπος είναι η συμμετοχή μας και όχι η κριτική που κάνουμε από τα σπίτια μας.
Η αρχή για μια μεγάλη Αριστερά έχει γίνει.
Πιστεύω και στον κόσμο που κινείται έξω από τα κομματικά γραφεία και που πρέπει να τον πείσουμε ότι μόνο με τη συμμετοχή όλων μπορεί να αλλάξει κάτι σ’ αυτή τη χώρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…