Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ασφαλές ταξίδι για το Αρίων!

Το υπό ελληνική σημαία πλοίο "Αρίων" μέσω της οργάνωσης "Ελευθερώστε τη Γάζα", θα αποπλεύσει από το λιμάνι της Λάρνακας (Κύπρος) με προορισμό το λιμάνι της Γάζας (Παλαιστίνη).

Το πλοίο μεταφέρει ΜΟΝΟ ανθρωπιστική βοήθεια - τρόφιμα και ιατροφαρμακευτικό υλικό - με πλήρωμα που αποτελείται από 37 μέλη-αντιπροσώπους 17 διαφορετικών εθνών: Γιατροί, δημοσιογράφοι, εθελοντές - και 5 βουλευτές από το Βέλγιο, την Ελλάδα ,την Ισπανία και την Ιταλία.

Μοναδικός σκοπός είναι η παράδοση ανθρωπιστικού υλικού και προσφορά βοήθειας στην περιοχή που ο ΟΗΕ αλλά και πολλές ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν ανακυρήξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Δεν υπάρχει η παραμικρή πρόθεση εκ μέρους της αποστολής να δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα στην περιοχή παρά μόνο να εφοδιάσει με το τόσο απαραίτητο υλικό την εμπόλεμη περιοχή.

Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το πλήρωμα του πλοίου "Αρίων" και η μεγαλύτερη ανησυχία μας είναι η ασφαλής μετάβασή τους στο λιμάνι της Γάζας για να μπορέσουν να παραδώσουν την πολίτιμη ανθρωπιστική βοήθεια.

Σας ζητούμε να παρέχετε (ως αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου) την προστασία και διασφάλιση της ζωής αλλά και της σωματικής ακεραιότητας των μελών της αποστολής!

Σας ζητούμε να μην παρεμποδίσετε την αποστολή αυτή που μόνο στόχο έχει την ανθρωπιστική βοήθεια!

Με την ελπίδα να εισακουστούμε όχι μόνο ως Έλληνες, αλλά και ως πολίτες ενός κόσμου που προασπίζεται τα παγκόσμια ανθρώπινα δικαιώματα.

Ασφαλές ταξίδι για το Αρίων!

Σχόλια

  1. Το πλοίο τελικά επέστρεψε στη Λάρνακα λόγω μηχανικής βλάβης(;). Όπως και να έχει, συγχαρητήρια στην πρωτοβουλία αυτών των ανθρώπων και μπράβο τους για την αυταπάρνηση που δείχνουν κάτω από πολύ σκληρές πιέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…