Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πρόταση συνεργασίας από το "Κρεμλίνο"

Την πιο καθαρή μέχρι σήμερα πρόταση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ έκανε απόψε από τη Χαλκιδική ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος μιλώντας για έναν διάλογο "που πρέπει να αρχίσει τώρα και όχι αργότερα, όχι μετά τις εκλογές".
Ο Β. Βενιζέλος επέμεινε στην ανάγκη να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση αλλά και στο στόχο του ΠΑΣΟΚ για αυτοδυναμία στις εκλογές. "Εκλογές που ζητάμε να γίνουν το συντομότερο δυνατό, όχι όμως για να σχηματιστεί μια μονοκομματική κυβέρνηση όπως αυτές των δεκαετιών του '80 και του ΄90, ούτε φυσικά σαν και αυτή του Καραμανλή. Αλλά μια κυβέρνηση στην οποία θα μπορούν να συμμετάσχουν όλες οι δυνάμεις της προόδου, που θα μπορεί να συμμετάσχουν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων αλλά και όσων άλλων τείνουν ευήκοα ώτα" είπε, στέλνοντας για πρώτη φορά τόσο ξεκάθαρα το μήνυμα της συνεργασίας στην Αριστερά από πλευράς ΠΑΣΟΚ.
«Το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι το πρόβλημα της δημόσιας ηθικής και της κατάρρευσης της πολιτικής και κοινωνικής εμπιστοσύνης και γι αυτό έχει πολλή μεγάλη σημασία να πάμε γρήγορα σε εκλογές, να αναδειχθεί μια νέα κυβέρνηση, ικανή να δώσει αίσθημα ασφάλειας και προοπτική στην ελληνική κοινωνία. Αυτό είναι δε και το σημαντικότερο μέτρο οικονομικής παρέμβασης για την υπέρβαση της κρίσης. Γιατί η οικονομική κρίση είναι κρίση εμπιστοσύνης. Και μόνο ένα πλεόνασμα πολιτικής εμπιστοσύνης μπορεί να καλύψει το τεράστιο έλλειμμα οικονομικής εμπιστοσύνης», τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.
Ο Β.Βενιζέλος ζήτησε από όλα τα μέλη και τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ να αντιμετωπίσουν φαινόμενα "αυταρέσκειας και αλαζονείας τα οποία είχαν εμφανιστεί σε άλλες εποχές" αλλά να δείξουν "πολιτική σοβαρότητα και προγραμματική αξιοπιστία", για να χειροκροτηθεί θερμά από τους 500 και πλέον παρευρισκόμενους.


Την εκδήλωση οργάνωσε η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής.Βλέπε: Ο Βενιζέλος στο Κρεμλίνο

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…