Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αλλη μία εξαιρετική πρόταση της ΥΠ.ΕΞ. μας

>...να φιλοξενήσει η Ελλάδα κρατούμενους του Γκουαντάναμο!


Απορώ πως δεν το είχαμε σκεφτεί τόσα χρόνια που ήταν πρόεδρος ο οικογενειακός μας φίλος Τζορτζ Μπους!

Η πρόταση είναι από αυτές που θα τις λέγαμε: win-win!

Ολοι έχουν κάτι να κερδίσουν από αυτό!

Δεν έχουν να κερδίσουν οι κρατούμενοι των φυλακών μας;
Δεν έχουν να κερδίσουν οι κρατούμενοι του Γκουαντανάμο;

Η φιλοξενία στις άνετες και ασφαλείς φυλακές μας είναι σίγουρο οτι θα τους κάνει άλλους ανθρώπους!

Επίσης ολόκληρη η χώρα θα ωφεληθεί από τη σύσφιγξη των σχέσεών μας με άλλα κράτη!

Αν πάλι, για κάποιους λόγους δεν θελήσουμε να τους έχουμε στον Κορυδαλλό ή στην Κέρκυρα ή στην Αυλώνα, και πάλι υπάρχουν λύσεις...

Το γκέτο της Πάτρας π.χ.!

Και μια ακόμη καλύτερη: η Μονή Βατοπαιδίου θα μπορούσε κάλλιστα να τους φιλοξενήσει!

Σχόλια

  1. Αυτο που δεν ξεκαθαριστηκε ειναι αν θα τους στειλουν για φιλοξενια στη Γυαρο, τη Μακρονησο ή τον Αη Στρατη.

    Α, επισης, στην ιδια ανακοινωση λεει και το αλλο κορυφαιο, που θα χτισουμε αγαλμα του Μεγαλεξαντρου στα Γαυγαμηλα. Μετα απο αυτο, θα μας χτισει το Ιραν αγαλμα του Ξερξη στις Θερμοπυλες (το οποιο θα βεβηλωνουν οι Χρυσαυγιτες καθε χρονο στην επετειο), ενω μελεταται ακομα η προσφορα του Ουζμπεκισταν να μας χτισει αγαλμα του Ταμερλανου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…