Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κάντε υπομονή...

Εγραψα προ ημερών για μία ακόμη ημερίδα, αυτή τη φορά του ΙΣΤΑΜΕ για τα ΜΜΕ: Νέα Φαινόμενα στα ΜΜΕ

Σήμερα δίνει συνέχεια ο stefan:Ο χρόνος τελειώνει. Η υπομονή εξαντλείται.

Γράφει μεταξύ άλλων:

Εύλογα ίσως να ρωτήσει κάποιος : Και ποιος είσαι εσύ ρε φίλε που θα κρίνεις τις κεντρικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ? Και τι σε νοιάζει εσένα ποιος θα μιλήσει για τα social media, την blogoσφαιρα και τη "νέα κοινωνική οργάνωση" στο ΠΑΣΟΚ ?

Με νοιάζει και με παρανοιάζει αγαπητοί μου σύντροφοι! Και όχι απλά έχω το δικαίωμα να πω τη γνώμη μου δημόσια, όπως κάνω τουλάχιστον τρία χρόνια τώρα από αυτη τη γωνιά του internet. Έχω την ηθική και πολιτική υποχρέωση να θυμίσω σε κάποιους, ότι αν εγώ και κάποιες δεκάδες ή εκατοντάδες ακόμη πολίτες του διαδικτύου, με δική μας πρωτοβουλία και ελάχιστα μέσα, δεν είχαμε χτίσει με πείσμα και υπομονή αυτές τις "διαδικτυακές πλατείες," σήμερα δεν θα υπήρχε αντικείμενο συζήτησης για αυτούς που προσκαλείτε! Να σας θυμίσω μόνο τη συμμετοχή μας στην επανεκλογή Παπανδρέου.

Ειδικά στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, με τη σαφή υπεροχή στο χώρο του διαδικτύου που όλοι παραδέχονται, με τους χιλιάδες εθελοντές διαδικτύου, είναι αστείο να καλείς τον Μανδραβέλη, τον Μεγγρέλη και τον Καμπύλη να μιλήσουν για τα Νέα Μέσα! Μου θυμίζει ομάδα Δ' εθνικής στο ποδόσφαιρο, που ενώ έχει ακαδημία που βγάζει ταλέντα, ψάχνει να ψωνίσει από "πανέρι" κανά πεινασμένο μαυράκι με πλαστό κοινοτικό διαβατήριο για να παραμείνει στην κατηγορία!

Μα θα πει κάποιος "το ΙΣΤΑΜΕ είναι think tank και καλεί όλες τις απόψεις για να αναλύσει το ζήτημα και να επεξεργαστεί εκ των υστέρων θέσεις για το ΠΑΣΟΚ"! Όλες τις απόψεις? Είναι ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ο Δρανδάκης και ο Μανδραβέλης? Ο δημοσιογράφος και υποψήφιος βουλευτής Μεγγρέλης? Ο Καμπύλης? Εξαντλείται το θέμα με τις απόψεις κάποιων που συμμετέχουν (αν συμμετέχουν) στα Νέα Μέσα κύρια εξ επαγγέλματος και δεν έχουν θέση σε μια τέτοια συζήτηση όλοι όσοι εθελοντικά συμμετέχουν στη διαδικτυακή κοινότητα και κάνουν πράξη την νέα αυτο-οργάνωση, που να θυμίσω κάποιοι πριν ένα χρόνο "βροντοφώναζαν" στα συνέδρια? Δεν έχουν θέση αυτοί που με τη δράση τους έχουν προσφέρει απτά και αδιαμφισβήτητα αποτελέσματα στην πράξη?

Σχόλια

  1. Ελπίζοντας ν' ανεβεί κατηγορία το "δικό μας" ΠΑΣΟΚ, δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά παρά να συμφωνήσω μαζί σου για άλλη μια φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά είχε δίκιο αυτός ο φίλος μου ο blogger που στο twitter δήλώνε ότι "συμφωνώ με κριτική του @trianta αλλά αν πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση κάτι νούμερα του τύπου άνεμος και άργος δεν θα μαζευόμαστε..."
    απλά δεν πρόλαβα να τον πιάσω εγώ στο στόμα μου, με πρόλαβε ο stefan

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…