Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βγήκε σεργιάνι το χαφιεδότσουρμο...Τόσα χρόνια πρόεδρος έμαθε καλά πως παίζεται το παιχνίδι της χειραγώγησης της κοινής γνώμης σε συνδυασμό με την Γκαιμπελική νοοτροπία "ρίξε λάσπη στο τέλος πάντα κάτι μένει".
Όταν έχασε το θρόνο του προέδρου λύσσαξε. Μάσαγε σίδερα ο ...κουταλιανός. Δεν μπορούσε να το χωνέψει με τίποτα οτι έπαθε τέτοια ήττα. Προσέφυγε στα δικαστήρια αναζητώντας "δικαίωση" με θλιβερά και αστεία επιχειρήματα.
Μέχρι που το περασμένο Σάββατο παρουσίαστηκε μια νέα ευκαιρία για να πάρει το αίμα του πίσω.
"Τώρα θα σας φτιάξω κωλόπαιδα" σκέφτηκε γελώντας σατανικά και άρχισε να χτυπάει με μανία τα πλήκτρα του πληκτρολογίου. Μόλις ολοκληρωσε το πόνημα του άνοιξε το Microsoft outlook κι έψαξε στη λίστα με τις "Επαφές" του. Πρώτη πρώτη μια που άρχιζε με τη λέξη "forest" ακολουθούσαν τουλάχιστον άλλες 100 "Επαφες" βουλευτών. Τις κλικάρισε όλες και με μίσος πάτησε τόσο δυνατά το ENTER που κόντεψε να σπάσει το πλήκτρο.
"Μήνυμα εστάλη" ήρθε η αναφορά στην οθόνη του και ένα χαμόγελο ικανοποίησης ζωγραφίστηκε στη χαιρέκακη χοντροκομμένη μουτσούνα του!
Ταυτοχρόνως ονειρεύοταν τα πρωτοσέλιδα των φιλικών του εφημερίδων: "
Αυτοι υποκινούν τους καταληψίες. Αυτοί συγκαλύπτουν τη βία. Αυτοί στοχοποιούν τους δημοσιογράφους.".
Χαρούμενος που για μια ακόμη φορά θα είχε υπηρετήσει με συνέπεια το Κόμμα ονειρευόταν νέες δόξες και νέα μεγαλεία, "πάλι με χρόνια με καιρούς παλι δικά μας θα'ναι" μουρμούρισε κλείνοντας την οθόνη του Η/Υ.

Κάπου στο βάθος ένα ξεχασμένο ραδιόφωνο έπαιζε το τραγούδι του Leonard Cohen ...first we take Manhattan then we take Berlin...

Φόρεσε την καπαρντίνα του , χαϊδεψε το κεχριμπαρένιο κομπολόι του και πήρε το δρόμο για το σπίτι. "Θα σας φτιάξω εγώ κωλόπαιδα με τους υπνοσάκους" ξανασκέφτηκε, σίγουρος για την επιτυχία της ρουφιανιάς του.

Μόνο που δε λογάριασε οτι αυτά τα κωλόπαιδα είναι αποφασισμένα να διεκδικησουν με κάθε τρόπο το μελλον που τους ανήκει και οτι αυτός έχει ερωτευτεί την κουνιστη πολυθρόνα και τις χνουδωτές παντόφλες στο σπίτι του!

Οι άρχοντες φοβήθηκαν μην πάθουνε ζημιά
και την κουτάλα χάσουνε μαζί με τα ζουμιά
ρε θες να κάνουν κίνημα του γάτου οι καρποί
κι ό,τι γλυκά ροκάνιζαν σαν φούσκα να χαθεί

Έτσι αφού σκεφτήκανε βρήκαν το πιο σωστό
το γάτο να τσακώσουνε σαν μούτρο αναρχικό
βγήκε λοιπόν σεργιάνι το χαφιεδότσουρμο
αυτοί που αποτελούνε τον εθνικό κορμό

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : οποιαδήποτε ομοιότητα με αληθινά πρόσωπα και καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική!

Αναδημοσίευση από το μπλογκ των "Άνεργων Δημοσιογράφων", το κείμενο εδώ

Σχόλια

  1. Αν πω ότι κατάλαβα σε ποιιον αναφέρεται, θα είναι ψέμα. Οι δημοσιογράφοι σίγουρα ξέρουν, αλλά εγώ όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…