Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στην υγειά των κορόιδων του τζόγου

NEEΣ τιμές στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ θα εφαρμοστούν από τις 26 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες η τιμή ανά στήλη για το Joker και το Proto αυξάνεται στα 0,50 ευρώ από 0,30 ευρώ (+67%), για το Lotto η τιμή ανά στήλη διαμορφώνεται σε 0,50 ευρώ από 0,15 (+233%) ενώ για το Προ-πο και το Προπο-γκολ η τιμή ανά στήλη αυξάνεται σε 0,25 ευρώ από 0,15 ευρώ και 0,10 αντίστοιχα (+66,67%).

Τα κέρδη των παικτών για τα παιχνίδια Joker, Proto και Lotto θα είναι προκαθορισμένα για τις κατώτερες κατηγορίες κερδών ενώ για τις ανώτερες κατηγορίες τα κέρδη των παικτών θα καθορίζονται σε σχέση με το ποσό που στοιχηματίστηκε, όπως προηγουμένως. Επίσης, στο Lotto θα προστεθεί μία ακόμα κατηγορία κερδών. Αλλαγές δεν πρόκειται να γίνουν στις τιμές των υπόλοιπων παιχνιδιών του ΟΠΑΠ (Κίνο, Στοίχημα, Super 3, Extra 5).

Oπως σχολιάζει η Marfin Analysis τα συγκεκριμένα παιχνίδια αποτελούν το 7,1% των εσόδων του ΟΠΑΠ σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις 9μηνου του 2008 και θεωρείται ότι έχουν εισέλθει σε φάση ωρίμασης. Είναι δύσκολο να προσδιοριστεί το αντίκτυπο των αλλαγών στις τιμές των συγκεκριμένων παιχνιδιών επί των οικονομικών μεγεθών του ΟΠΑΠ αφού η αναμενόμενη μείωση στις στήλες πιθανόν να αντισταθμίσει το θετικό αποτέλεσμα από τις αυξήσεις.

Η ΑΧΕ εκτιμά ότι οι αυξήσεις αυτές δεν θα είναι καθόλου καλοδεχούμενες από τους παίκτες εν μέσω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας και πιθανόν να υπάρξει σημαντική μείωση των στηλών. Ωστόσο, ο ΟΠΑΠ αναμένει ότι η αύξηση των διανεμόμενων κερδών προς τους παίκτες θα οδηγήσει τελικά σε αύξηση των εσόδων για τα εν λόγω παιχνίδια.Πηγή: www.express.gr/


Αυξήσεις μαμούθ σε βάρος "άρρωστων" ανθρώπων!
Διότι ο "άρρωστος" δεν πάψει να παίζει...
Κι έτσι θα τον μαδήσουν κανονικά στο όνομα μιας ελπίδας πως μπορεί να βγεί από τη μιζέρια του...

Αυξήσεις-έγκλημα!
Τη στιγμή που η Παιδεία χρειάζεται χρήματα...
Οι αγρότες χρειάζονται χρήματα...
Οι εργαζόμενοι χρειάζονται χρήματα...

Αυξήσεις που θα γίνουν κρατική διαφήμιση και θα μπουν στην τσέπη μεγαλοεκδοτών και καναλαρχών.
Και κανείς δεν διαμαρτύρεται...
Και δεν κουνιέται φύλλο...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…