Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ash In Art

Image Hosted by ImageShack.us
Το Ash In Art εγκαινιάζει το νέο του Σπίτι Ασυνάρτητων Υποθέσεων Τέχνης στον Ν. Κόσμο με μία μεγάλη έκθεση στον ισόγειο εκθεσιακό χώρο του μετά από πρόσκληση που απήφθυνε σε νέους καλλιτέχνες και δημιουργούς οι οποίοι παίρνουν μέρος με αντιπροσωπευτικά τους έργα.

Συμμετέχουν 40 νέοι εικαστικοί με έργα ζωγραφικής, κολάζ, γλυπτικής, φωτογραφίας, χειροτεχνίας αλλά και με κατασκευές και videos. Ακόμα συνθέτες και ποιητές ενώ δεν λείπουν graffity και stencil.

H έκθεση αυτή είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Αλέξανδρου - Ανδρέα Γρηγορόπουλου που δολοφονήθηκε από τις ριπές μίας εξουσίας που φοβάται τους 15χρονους και στη νεολαία που βγαίνει στους δρόμους διεκδικητικά ή αυθόρμητα.

Η Τέχνη μας γίνεται εργαλείο αυτού του κινήματος και να είναι στην διάθεσή του αφού ξεπηδά μέσα από τους αγώνες του, μας εμπνέει, μας καθορίζει. Δεν περιορίζεται στα στενά πλαίσια ενός εναλλακτικού εικαστικού χώρου όπως το Ash In Art αλλά έρχεται μέσα από αυτόν να υπενθυμίσει, να συναντήσει και να συναντηθεί, με ανθρώπους που έχουν ξεχωριστά εικαστικά ενδιαφέροντα και αισθήσεις. Οι μέρες που ζήσαμε και έρχονται λειτουργούν ως πηγή αστείρευτης δράσης σε μία πρώτη συλλογική ενέργεια που μας ενώνει, που μάς επισημαίνει τον ρόλο και την ανάγκη για έκφραση μέσα από έργα που ανοίγουν τον διάλογο και την επικοινωνία για να συζητήσουμε, να σκεφτούμε, να διδαχτούμε και να συμπορευτούμε.

Συμμετέχουν:

Αριστοτέλης Βικεντίου, Καλλιόπη Βενιέρη, Μαρία Χωριανοπούλου, Αμαλία Παπαδοπούλου, Φλώρα Διαμαντή, Φώτης Κουζινός, Βασίλης Λιαούρης, Δημήτρης Γαλάνης, Μαίρη Καπάτου, Εβίκα Σταματάκη, Γιάννα Μπανασίου, Αχιλλέας Θήτα, Φαίδρα Χάρδα, Κατερίνα Ρουκά, Στέλλα Καπεζάνου, William Curtis, Ελεάννα Μαρτίνου, Τάσος Μενεμενόγλου, Αλέξανδρος Κάτσης, Έλενα Ινέζ Βενιέρη, Νάντια Λάσκου, Παύλος Κωνσταντινίδης, Βασίλης Μπότουλας, Έφη Μπεγνή, Κίμων Αξαόπουλος, Αφροδίτη Ιωάννου, Εύα Τσαγκαράκη, Μιχάλης Αρβανίτης, Γιάννης Πρωτονοτάριος, Γιάννης Ρουμπάνης, Άγγελος Λουκάκης, Αθηνά Καρόκη, Πέτρος Ματθαίου, Αλέξης Αραβαντινός, Μαρουσώ Αθανασίου, Κυριακή Ευθυμίου, Γιώργος Στρώνης, Χάρης Λεβέντης, Εύη Αθανασίου, Έλενα Προδρομίδου, Αλέξης Αριστείδου, Aγγελική Καρποδίνη. Ποιήματα τους απέστειλαν οι ποιητές Νίκος Μόσχοβος και Σταύρος Καμπάδαης

Τόπος: Ash In Art
Οδός: Ηρακλέους 10 & Λαχούρη 1, Μετρό Συγγρού-Fix (έξοδος Καλλιρόης)
Τίτλος έκθεσης: "15 χρονών"
Εγκαίνια: Παρασκευή 30.1.2009
Διάρκεια: 30.1.2009-15.2.2009, ώρες 6-10.30 μμ

Είσοδος ελεύθερη


LINKS

Ash in Art official site
ash in art blog
ash in art myspace
ash in art facebook
facebook event_CLICK and RSVP

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…