Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανοίγουν οι φάκελοι στην Αλβανία

Να κάτι που ΠΟΤΕ δεν έγινε στην Ελλάδα.
Κάτι που ΠΟΤΕ δεν έγινε στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης με σκοτεινό παρελθόν.
Να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι. Να δημοσιευτούν τα ονόματα όσων πρωτοστάτησαν σε φασισμούς, κατοχές, δικτατορίες. Οσων συνεργάστηκαν. Οσων υπηρέτησαν αυτά τα καθεστώτα. Των δοσίλογων και των χαφιέδων. Των ανακριτών και των βασανιστών. Των οργάνων της τάκης και της ασφάλειας. Οχι για να τιμωρηθούν ποινικά όσο για να επέλθει η κάθαρση, να κλείσουν όλα τα μαύρα κεφάλαια της ιστορίας τους.
Αντίθετα, εδώ οι δίκες των δοσιλόγων της Κατοχής έκλεισαν άρον-άρον με ομαδικές αθωώσεις και απαλλαγές.
Αντίθετα, εδώ κάηκαν οι φάκελοι των Ελλήνων πολιτών. Για να εξαφανιστεί η ιστορία στο όνομα μια υποτιθέμενης "Εθνικής Συμφιλίωσης".
Αντίθετα, εδώ ακόμη υπηρετούν τα σταγονίδια της Χούντας και οι διάδοχοί τους στη Δικαιοσύνη, στην Αστυνομία, στο Στρατό. Εκλέγουν και εκλέγονται. Σαν να μην έγινε τίποτα.

Οσο γι αυτό: Μετά την ψήφιση του νόμου, προχθές το βράδυ, χθες, αντέδρασαν τόσο η πρεσβεία των ΗΠΑ όσο και ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ουδεμία έκπληξη! Φυσιολογικότατο είναι. Οπου βρομιά και ο "διεθνής παράγοντας"!

Σχόλια

 1. Αυτό είναι εξαιρετική είδηση. Εμείς αντιθέτως κάνουμε τους συνεργάτες της χούντας ακόμα και βουλευτές και υπουργούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. εξαιρετική είδηση.
  την αναρτήσαμε και μεις στην εφημερίδα μας (www.epikairo.gr).

  χρόνια πολλά :)
  θερμές ευχές :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…