Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Θάνατος και Αναισθησία


...από τη Γάζα...από την Ερμού και από τους πάντοτε ευαίσθητους σε θέματα ελευθερίας και ανθρωπιάς e-roosters:Η απάντηση των πολιτών

Σχόλια

 1. Αλλως, η Ερμού γεμάτη "ψώνια".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ελάτε τώρα...μη γίνεστε πικρόχολος. Πού αλλού μπορείτε να βρείτε μαζεμένη τόση γελοιότητα; Εντάξει μπορείτε και αλλού θα πείτε, αλλά εκεί μιλάνε με επιχειρήματα!

  Εξάλλου, ξέρετε πόσα χιλιόμετρα απέχει η Γάζα από το κατώφλι του καλού νοικοκύρη; Τι να σας λέω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Άλλοι χάνονται κι άλλοι κάνουν βολτες. Κι όμως είναι η ίδια κοινωνία του καναπέ που κρίνει και βοά για την κρίση και αγανακτεί...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο καναπές όμως είναι μια στάση παθητική ενώ τα ψώνια είναι συμμετοχή.Οχι ότι το μη χείρον βέλτιστον είναι λύση....αλλά αργεί ο καναπές να μετακινηθεί καθότι βάρύς...:)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πω, πω, ντροπή!
  Εδώ γίνεται πόλεμος και οι άλλοι πηγαίνουν στα μαγαζιά και ψωνίζουν! Σκατόψυχοι υπάνθρωποι!
  Αντί να κάθονται στον καναπέ τους και να βλέπουν τις ειδήσεις των Ευαγγελάτων σαν ευαίσθητοι πολίτες!

  Και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, στην Αφρική τα παιδάκια πεθαίνουν, το φαινόμενο του θερμοκηπίου απειλεί να καταστρέψει τη γη και την ίδια στιγμή υπάρχουν κάποιοι παλιαθρώποι που κάθονται στο ίντερνετ και ανταλλάσουν απόψεις αμπελοφιλοσοφώντας ή -ακόμα χειρότερα- είναι κλεισμένοι μέσα στα εργαστήριά τους και ασχολούνται με έρευνες και άλλα νεοταξικά μαγειρέματα!

  ΟΛΟΙ ΕΞΩ! ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΣΕΒΕΙΑ ΤΗΣ ΡΟΥΑΝΤΑ!
  ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!
  ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ!
  ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΣΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΑΡΙΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…