Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μας χαλάνε τις δουλειές!

Κάποιος να τα μαζέψει τα παλιόπαιδα, τους εξεγερμένους μαθητές! Πάνω που είχα στρώσει τα κονέ με τον κ. Ταδόπουλο, Πρόεδρο του ΧιΨι Οργανισμού, σκόρπησαν την αναρχία και πάγωσε η δουλειά…

Είχα καλλιεργήσει το έδαφος για μια διευθέτηση με την πολεοδομία και το δήμο, αλλά μετά τα γεγονότα η άλλη πλευρά τρόμαξε...

Και ο φίλος μου ο Μήτσος, την ψιλοπάτησε. Είχε κάνει τις συνεννοήσεις, για να ανοίξει το μπαρ, παρόλο που του έλειπαν τρεις άδειες, δεν μπορούσαν να βγουν ήταν -λέει- παράνομες… Είχε βρει, όμως, τις άκρες, αλλά τώρα με το μπάχαλο που έγινε, η κατάσταση στράβωσε…

Η μεγάλη ζημιά όμως έγινε με τις υπεργολαβίες που θα έπαιρνα από το Λάκη. Ο Λάκης είχε φτιάξει ένα «σύστημα» με τοπικούς παράγοντες σε όλη την Ελλάδα, απ’ όπου έπαιρνε αναθέσεις, χωρίς πολλά-πολλά στους διαγωνισμούς. Του κόστιζε κάτι παραπάνω, αλλά έβρισκε τον τρόπο να ρεφάρει το πολύ υψηλό κόστος υπέρ τρίτων. Τις τελευταίες βδομάδες, όμως, με τις φασαρίες των μαθητών, το πράγμα μπερδεύτηκε, οι διαγωνισμοί κόλλησαν.

Να τα μαζέψουν γρήγορα τα παιδιά, γιατί όλοι οι γύρω πιέζουν. Οι μεσάζοντες θέλουν τα ποσοστά τους, οι τοπικοί παράγοντες «κλωτσάνε» και τα στελέχη βιάζονται, γιατί -λένε- ανησυχούν πως θα γίνουν αλλαγές και θα χαλάσουν οι ισορροπίες.


Ολόκληρο το ποστ εδώ:Τα παλιόπαιδα, οι μαθητές! Μας χάλασαν κάποια κοντράτα και μερικές μπίζνες…

Σχόλια

  1. Δυστυχώς αυτοί οι "μήτσοι" και οι "λάκηδες" είναι που λένε αυτό το ...ελλάδα ...ελλάδα κουνώντας το κεφάλι. Ολοι οι υπόλοιποι που δεν λάδωσαν ποτέ, που δεν χάιδεψαν τον ώμο βουλευτή που δεν θεωρούν το κράτος πελατειακή σχέση αλλά φωνάζουν για κράτος δικαίου είναι περιθώριο. Οι κηφήνες εναντίον της παραγωγικής τάξης. Αυτά τελειώνουν και μαζί τους μια ολόκληρη εποχή ασυδοσίας και λαμογιάς.

    Η υποτιθέμενη "κρίση" σαφώς και είναι το αποτέλεσμα της λανθασμένης χρήσης των ευρωπαικών προγραμμάτων για ανάπτυξη. Εκτός κι αν θεωρούν τις καγιέν και τις μεζονέτες αναπτυξιακό έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…