Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εμπιστευτική εγκύκλιος Στυλιανίδη

Με εγκύκλιό του που χαρακτηρίζεται «εμπιστευτική» το Υπουργείο Παιδείας ζητά από όλα τα γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας να διεξάγουν έρευνα και να αναφέρουν όλους τους καθηγητές και διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων οι οποίοι συνόδευσαν μαθητές σε συγκεντρώσεις και πορείες έτσι ώστε να υποστούν άμεσες διοικητικές κυρώσεις.

Update:

Από το Blog
ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ:

Όταν ανίκανοι διοικούν, προβλήματα δημιουργούν!


Στις 8 Δεκέμβρη 2008, οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων του Πολυγύρου διαδήλωσαν ΕΙΡΗΝΙΚΑ, για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους και την οργή τους για την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου συμμαθητή τους.
Τις επόμενες μέρες ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής ζήτησε, από Γυμνασιάρχη, τα ονόματα των καθηγητών που συμμετείχαν στη διαδήλωση των μαθητών, χωρίς να εξηγεί το λόγο που θέλει τα ονόματα!
-Ο ανεκδιήγητος Περσυνάκης (περί τούτου πρόκειται) τι θέλει να πετύχει;
-Τόσο λίγος είναι και ούτε στοιχειωδώς δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τη δημιουργία προβλημάτων;
-Μπράβο στην Γυμνασιάρχη για την άψογη στάση της και την άρνηση να δώσει τα ονόματα των συναδέλφων της!Σχόλια

 1. να δείς που σε λίγο θα υπάρχει ένα και μόνο κανάλι. Το ΥΕΝΕΡΤ. Από τις ύαινες βέβαια το πρώτο συνθετικό...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΓΩ ΛΕΩ ΜΟΝΟ ΤΟ ΥΕΝΕΔ.

  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΛΗΦΘΟΥΝ, ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΠΟ ΕΚΤΑΚΤΑ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΔΙ' ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αν κρίνω από τα σχόλια βλέπω ότι έχει επιτυχία το ιστολόγιό σου.

  Συγχαρητήρια Άνεμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Στη Χαλκιδική πάντως ζητήθηκαν ονόματα από τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης.Βλέπε
  http://respentza.blogspot.com/2008/12/blog-post_8998.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Τον πείραξαν τα μπουζούκια!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Θα είναι και ο Αρτέμης Μάτσας εκεί;..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. στην πυρά!
  στην πυρά!

  και οι καθηγητές και οι δάσκαλοι και οι γονείς και οι κοντινοί τους συγγενείς!

  να καθαρίσει επιτέλους αυτός ο τόπος!

  trapped

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. όλοι τους, ένας ένας κάνουν τόσο άστοχες κινήσεις. Τα ίδια και ο Παναγόπουλος της ΕΡΤ. Όχι οτι δε μας αρέσει να τους κράζουμε αλλά πόσο επιτέλους τα μέλη αυτής της κυβέρνησης έχουν απομακρυνθεί απο το δημόσιο αίσθημα...Τα κάνουν αυτά για να προστατέψουν, να συσπειρώσουν δηλαδή τη δεξιά που ταλανίζεται, την παράταξή τους, το είπε και ο Αβραμόπουλος. Το πικρό είναι είναι οτι πολλοί φιλήσυχοι πολίτες τους επικροτούν χωρίς να καταλαβαίνουν το σχέδιό τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ευριπιδειος τραγωδία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Να σέβεται το Νόμο όποιος θέλει να διαδηλώσει. Αν δεν σας αρέσει η Δημοκρατία, να πάτε αλλού. Η Δημοκρατία έχει διαδηλώσεις, αλλά έχει και Νόμους. Κι όποιος αναλαμβάνει να το παίξει μάγκας, είτε είναι 15, είτε 55, να έχει τα μπαλάκια να αναλαμβάνει μετά τις ευθύνες των πράξεών του.Οι καθηγητές έκαναν κοπάνα. Αν είναι πραγματικοί..."επαναστάτες", δεν θα φοβηθούν να το πουν ότι έκαναν κοπάνα, και να υποστούν και τις συνέπειες...όχι τσάμπα μάγκες...!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Να σέβεται το Νόμο όποιος θέλει να διαδηλώσει. Αν δεν σας αρέσει η Δημοκρατία, να πάτε αλλού. Η Δημοκρατία έχει διαδηλώσεις, αλλά έχει και Νόμους. Κι όποιος αναλαμβάνει να το παίξει μάγκας, είτε είναι 15, είτε 55, να έχει τα μπαλάκια να αναλαμβάνει μετά τις ευθύνες των πράξεών του.Οι καθηγητές έκαναν κοπάνα. Αν είναι πραγματικοί..."επαναστάτες", δεν θα φοβηθούν να το πουν ότι έκαναν κοπάνα, και να υποστούν και τις συνέπειες...όχι τσάμπα μάγκες...!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…