Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φήμες και ψίθυροι για τις αποψινές συγκεντρώσεις

Εδώ και λίγες ώρες κυκλοφορούν έντονες φήμες σε δημοσιογραφικά γραφεία αλλά και στο internet και ακούγονται ψίθυροι για "αιματοκύλισμα" απόψε αλλά και τις επόμενες ημέρες. Φήμες και ψίθυροι που έρχονται από διαφορετικές πλευρές. Οι μεν μιλάνε για οργανωμένη προβοκάτσια από πλευράς αστυνομίας και υπηρεσιών και οι άλλοι για μεγάλες επιθέσεις "κουκουλοφόρων".
Με τον τρόπο αυτό όχι απλώς καλλιεργείται κλίμα φόβου αλλά ενεργοποιούνται τα "ακροδεξιά" ανακλαστικά μιας μερίδας πολιτών.
Η αλήθεια είναι οτι τα πράγματα δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ καλά.
Οσο περνούν οι ώρες αντί να εκτονώνεται η βιαιότητα όλο και δυναμώνει μαζί με την οργή κυρίως των νέων παιδιών.
Σήμερα τα πράγματα ήταν χειρότερα από χθες και αύριο θα είναι ακόμη χειρότερα.
Η κυβέρνηση ποντάρει σ' αυτό. Ποντάρει στα πλάνα από τις φωτιές. Ποντάρει στην αγανάκτηση δικαιολογημένη, αδικαιολόγητη ή πλαστή των πολιτών. Ποντάρει στα συντηρητικά ανακλαστικά. Ξέρει οτι αν οι διαδηλώσεις πάρουν μόνιμο χαρακτήρα ταραχών θα εκφυλιστούν και θα αποδυναμωθούν.
Ξέρει ΠΟΥ οδήγησαν οι εξεγέρσεις στη Γαλλία πριν δύο χρόνια όταν στερημένες από πολιτικό λόγο "έφεραν" έμμεσα τον Σαρκοζί στην εξουσία.

Ο ρόλος της ενημέρωσης σ' αυτή την κατάσταση είναι σημαντικός. Ο κόσμος πρέπει να μαθαίνει το τι πραγματικά συμβαίνει.
Οι τηλεοράσεις παίζουν το παιχνίδι των "ταραξιών" και των "κουκουλοφόρων" και αυτοί με τη σειρά τους το παιχνίδι της τηλεόρασης.
Αυτό πρέπει να ΣΠΑΣΕΙ!

Και υπάρχει μόνο ένας τρόπος να ΣΠΑΣΕΙ ο κύκλος της τυφλής βίας: Ενημέρωση και Περιφρούρηση.

Φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενοι θα πρέπει να (ξανα-)μάθουν να περιφρουρούν τους αγώνες τους, τις συγκεντρώσεις και τι πορείες. Θα πρέπει να (ξανα-)μάθουν να απομονώνουν όσους θέλουν το μπάχαλο και την καταστροφή. Είτε αυτοί είναι ασφαλήτες είτε "μπαχαλάκηδες".

Διαφορετικά όλα θα γυρίσουν "μπούμεραγκ" εναντίον τους.

Ας διαψεύσουμε τις φήμες και τους ψιθύρους με συμμετοχή, ενημέρωση, περιφρούρηση.

Σχόλια

  1. Αν οι φήμες αυτές επιβεβαιωθούν τότε αύριο θα πρέπει να βγούμε όλοι στους δρόμους!
    Έχεις δίκιο, ενημέρωση και περιφρούρηση, αλλά ενημέρωση ΣΩΣΤΗ και όχι προβοκατόρικη, όπως πολλοί ξέρουν να κάνουν στις τηλεοράσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…