Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το δικό μας Wiki-πέδιο - Νέα Στοιχεία

...και απροσδόκητα ονόματα στο "παιχνίδι".

Νέες Προσθήκες

1. Πρακτικά Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής

2. Οι διαδρομές του Μαύρου Χρήματος

3. Παράπλευρα- περίεργα και ο Τάσσος Παπαδόπουλος, πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας (Νέο!)

4. Οι Εταιρίες

5. Ο πρώην εκδότης της "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ" κύριος Γεώργιος Σαχπατζίδης, ο Ζαγοράκης, η Πειραιώς και άλλα μυστήρια (Νέο!)

Σχόλια

 1. Παρακολουθώ με ενδιαφέρον και ανατριχιάζω μη σας πω.

  Παίρνω και backup μία φορά τη μέρα :)
  Μη χαθεί έτσι κατά λάθος τέτοιος κόπος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ε!!! όχι και να χαθεί ....

  Είναι πράγματι ανατριχιαστικό και αξίζουν συγχαρητήρια στον Αντρέα Παναγόπουλο-Σάντερς για την έμπνευση και την εθελοντική εργασία που προσφέρει. Όπως και για την καταπληκτική οργάνωσή του: (...Οι πρώτοι Admin και Editors είναι στις θέσεις τους... "άμα τη εμφανίσει" της ανάρτησης...)

  Αφήνω την φαντασία μου να πλανηθεί και να δει πώς θα ήταν σήμερα τα πράγματα αν είχαμε τέτοια κινητοποίηση και την εποχή των άλλων μεγάλων σκανδάλων. Την εποχή που αλώνιζε το Πα.Σο.Κ. δηλαδή τότε με το Χρηματιστήριο, τις προμήθειες των οπλικών συστημάτων, τους s-300,τους tor-m1, και όλα τα άλλα, που μπορεί να τα βρει κανείς σήμερα, ακόμη και στο Google.
  Αν υπήρχε τέτοια κινητοποίηση και οργάνωση, δεν θα βρισκόμαστε στη σημερινή κατάσταση, όπου οι πρωταγωνιστές εκείνων των σκανδάλων να απειλούν να ξαναγίνουν κυβέρνηση.

  Ή για τα άλλα: Υποκλοπές, Ζίμενς, ομόλογα, πακιστανοί, οτσαλάν, κτηματολόγιο, (γαμώτο, ατέλειωτα είναι...) ...

  Τέλος πάντων ...
  Κάλιο αργά παρά ποτέ ...
  Έστω τώρα, προσοχή να μην ξεφύγει τίποτα.
  Και .... ξέρετε τι έκανε ο Ηρακλής με την λερναία ύδρα. Κόψιμο το κεφάλι και κάψιμο, για να μην ξαναβγεί πια ...
  Όπου και να βρίσκεται ο υπεύθυνος ... Όπου και αν ανήκει ...

  Βέβαια θα πω και κάτι που ίσως θα ακουστεί ουτοπιστικό.

  Δεν φτιάχνετε και κανα wiki και για τα άλλα σκάνδαλα; Εννοείται χρησιμοποιώντας την ίδια οργάνωση... Έτσι αν βρείτε καιρό κάποτε ... Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον ...


  Και πάλι συγχαρητήρια ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Υπέροχη οργανωτικά δουλιά, και πληροφορίες να φαν και οι εισαγγελείς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πολύ καλή προσπάθεια. Τουλάχιστον θα έχουμε -χάρη στη διαδραστικότητα χρηστών του διαδικτύου- πλήρη ενημέρωση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…