Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το δικό μας Wiki-πέδιο - Νέα Στοιχεία

...και απροσδόκητα ονόματα στο "παιχνίδι".

Νέες Προσθήκες

1. Πρακτικά Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής

2. Οι διαδρομές του Μαύρου Χρήματος

3. Παράπλευρα- περίεργα και ο Τάσσος Παπαδόπουλος, πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας (Νέο!)

4. Οι Εταιρίες

5. Ο πρώην εκδότης της "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ" κύριος Γεώργιος Σαχπατζίδης, ο Ζαγοράκης, η Πειραιώς και άλλα μυστήρια (Νέο!)

Σχόλια

 1. Παρακολουθώ με ενδιαφέρον και ανατριχιάζω μη σας πω.

  Παίρνω και backup μία φορά τη μέρα :)
  Μη χαθεί έτσι κατά λάθος τέτοιος κόπος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ε!!! όχι και να χαθεί ....

  Είναι πράγματι ανατριχιαστικό και αξίζουν συγχαρητήρια στον Αντρέα Παναγόπουλο-Σάντερς για την έμπνευση και την εθελοντική εργασία που προσφέρει. Όπως και για την καταπληκτική οργάνωσή του: (...Οι πρώτοι Admin και Editors είναι στις θέσεις τους... "άμα τη εμφανίσει" της ανάρτησης...)

  Αφήνω την φαντασία μου να πλανηθεί και να δει πώς θα ήταν σήμερα τα πράγματα αν είχαμε τέτοια κινητοποίηση και την εποχή των άλλων μεγάλων σκανδάλων. Την εποχή που αλώνιζε το Πα.Σο.Κ. δηλαδή τότε με το Χρηματιστήριο, τις προμήθειες των οπλικών συστημάτων, τους s-300,τους tor-m1, και όλα τα άλλα, που μπορεί να τα βρει κανείς σήμερα, ακόμη και στο Google.
  Αν υπήρχε τέτοια κινητοποίηση και οργάνωση, δεν θα βρισκόμαστε στη σημερινή κατάσταση, όπου οι πρωταγωνιστές εκείνων των σκανδάλων να απειλούν να ξαναγίνουν κυβέρνηση.

  Ή για τα άλλα: Υποκλοπές, Ζίμενς, ομόλογα, πακιστανοί, οτσαλάν, κτηματολόγιο, (γαμώτο, ατέλειωτα είναι...) ...

  Τέλος πάντων ...
  Κάλιο αργά παρά ποτέ ...
  Έστω τώρα, προσοχή να μην ξεφύγει τίποτα.
  Και .... ξέρετε τι έκανε ο Ηρακλής με την λερναία ύδρα. Κόψιμο το κεφάλι και κάψιμο, για να μην ξαναβγεί πια ...
  Όπου και να βρίσκεται ο υπεύθυνος ... Όπου και αν ανήκει ...

  Βέβαια θα πω και κάτι που ίσως θα ακουστεί ουτοπιστικό.

  Δεν φτιάχνετε και κανα wiki και για τα άλλα σκάνδαλα; Εννοείται χρησιμοποιώντας την ίδια οργάνωση... Έτσι αν βρείτε καιρό κάποτε ... Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον ...


  Και πάλι συγχαρητήρια ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Υπέροχη οργανωτικά δουλιά, και πληροφορίες να φαν και οι εισαγγελείς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πολύ καλή προσπάθεια. Τουλάχιστον θα έχουμε -χάρη στη διαδραστικότητα χρηστών του διαδικτύου- πλήρη ενημέρωση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ω! Τα Ωραία Μικρά Μαγαζιά του 3%

Ω! Οι ωραίες μέρες!
Νοσταλγώ τις ένδοξες στιγμές μας στην Αριστερά του ’80 και του ’90 και του 2000 και του 2007…
Μικρά μαγαζιά, γωνία. Σπίτια του λαού. Ωραία κυλικεία με εξαιρετικούς καφέδες το πρωί.
Ωραίες μέρες…
Στα Ντα Κάπο και στα Φίλια, θέσεις τιμητικές μαζί με καλλιτέχνες και ωραία κορίτσια και αγόρια. Σεβασμός για την εργατική τραγιάσκα που είχαμε από καιρό πάψει να φοράμε αλλά ειχε μείνει η γραμμή στο μέτωπο. Ηθική. Συνέπεια. Καθαρότητα. Αγαπητοί σε όλους. Ευχάριστοι.
Αποδεκτοι όσο δεν διεκδικούσαμε κάτι παραπάνω. Την εξουσία κυρίως… «Αυτά δεν είναι δουλειές για εσάς. Θα σας φθείρουν! Αφήστε τις για εμάς τους λερωμένους…» μας έλεγαν οι πράσινοι και γαλάζιοι φίλοι μας. Και τα κορίτσια το ίδιο μας έλεγαν.
Εκεί στο 3 με 8% ήμασταν μια χαρά όλοι. Κι εμείς και οι άλλοι. Ασφαλείς μέσα στις αναζητήσεις μας. Χωρίς να το πιέζουμε κιόλας.
Και χρήσιμοι! Πολύ χρήσιμοι για πολλούς λόγους. Κυρίως για άλλοθι βέβαια αλλά και λόγω παιδείας. Ως δημοσιογράφοι. Ως Σύμβουλοι. Ως Ρήτορες.
Τι έλεγα;
Α! Ναι…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…