Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πυκνώνουν οι γραμμές του radiobubble

>H Γλώσσα Της ΠόληςΣτο Radio Bubble. Πολύ μουσική, λίγα λόγια...

Κάτι αλήθεια συμβαίνει εδώ!

>>>
Στο μεταξύ:

Nαι όπως τ' ακούς, κάθε Σάββατο βράδυ, δυό ωρίτσες στα FMΑπό το ερχόμενο Σάββατο και κάθε Σάββατο, το radiobubble θα φιλοξενείται από τις 12 το βράδυ έως τις 2 το πρωί της Κυριακής Στο Κόκκινο 105,5.

Από εκεί θα εκπέμπουμε ένα μέρος του προγράμματός μας, ιδιαίτερα το πρόγραμμα της ζώνης Κάνε Ραδιόφωνο, τις εκπομπές δηλαδή που τα μέλη της κοινότητας του radiobubble ανεβάζουν από το σπίτι τους.

Όσο η ανάγκη και η αγωνία μας είναι να παράγουμε ραδιοφωνικές εκπομπές της προκοπής, κι όσο το “σύνθημα” Κάνε Ραδιόφωνο συνεχίζει να κινεί τους ανθρώπους που έχουν ανοιχτή σκέψη (και αυτιά) να πάρουν το Μέσο στα χέρια τους, κάθε συνεργασία που γίνεται στα πλαίσια του σεβασμού της κοινότητας του radiobubble, είναι καλοδεχούμενη.

Στο Κόκκινο 105,5 ο σεβασμός απέναντι στον “ακηδεμόνευτο” χαρακτήρα του radiobubble, είναι δεδομένος. Χαρακτηριστικό του γόνιμου κλίματος, είναι ότι με τη σύμφωνη γνώμη του Κόκκινου, στη ζώνη του radiobubble δε θα εκπέμπονται διαφημίσεις...
Έτσι, δε θα βρεθεί κανείς από εμάς να έχει “σηκώσει” μια εκπομπή στο bubble και να την ακούσει έπειτα να αναμεταδίδεται από τα FM αξιοποιούμενη ως άνευ όρων όχημα παραγωγής διαφημιστικού κέρδους.

Δύσκολα βρίσκει κανείς σήμερα στα Μέσα χώρους όπου σέβονται “ιδιαιτερότητες” και “παραξενιές” σαν τις δικές μας. Aυτός είναι άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο πήραμε τα βουνά του διαδικτύου. >>>Στην εποχή όπου τα διαδικτυακά ραδιόφωνα και οι ανοικτές κοινότητες του δικού μας είδους, κάνουν ένα μικρό αντάρτικο, προσφέροντας στους ανθρώπους αυτό που τα “παραδοσιακά” Μέσα στερούν, τη δυνατότητα δηλαδή του να συμμετέχουν και να δημιουργούν χωρίς λογοκρισία, χωρίς playlist, χωρίς διευθυντικές ιεραρχίες και άβατα, χωρίς απόψεις και νοοτροπίες του στιλ “ο κόσμος αυτά θέλει να ακούει”, και φυσικά χωρίς την αγωνία του τι θα πει ο διαφημιστής κι ο διαφημιζόμενος... κάθε δυνατότητα που μας δίνεται να ακουστούν οι εκπομπές μας χωρίς να χάσουν κάτι από τον χαρακτήρα τους, είναι ευπρόσδεκτη.

Το εάν η “πρωτιά” του ότι με την παρουσία μας Στο Κόκκινο, γινόμαστε και το πρώτο διαδικτυακό ραδιόφωνο της χώρας που αναμεταδίδεται από ένα παραδοσιακό των FM, έχει και κάποιο ενδιαφέρον... πέραν της πρωτιάς, είναι προς απόδειξη.Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…