Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πυκνώνουν οι γραμμές του radiobubble

>H Γλώσσα Της ΠόληςΣτο Radio Bubble. Πολύ μουσική, λίγα λόγια...

Κάτι αλήθεια συμβαίνει εδώ!

>>>
Στο μεταξύ:

Nαι όπως τ' ακούς, κάθε Σάββατο βράδυ, δυό ωρίτσες στα FMΑπό το ερχόμενο Σάββατο και κάθε Σάββατο, το radiobubble θα φιλοξενείται από τις 12 το βράδυ έως τις 2 το πρωί της Κυριακής Στο Κόκκινο 105,5.

Από εκεί θα εκπέμπουμε ένα μέρος του προγράμματός μας, ιδιαίτερα το πρόγραμμα της ζώνης Κάνε Ραδιόφωνο, τις εκπομπές δηλαδή που τα μέλη της κοινότητας του radiobubble ανεβάζουν από το σπίτι τους.

Όσο η ανάγκη και η αγωνία μας είναι να παράγουμε ραδιοφωνικές εκπομπές της προκοπής, κι όσο το “σύνθημα” Κάνε Ραδιόφωνο συνεχίζει να κινεί τους ανθρώπους που έχουν ανοιχτή σκέψη (και αυτιά) να πάρουν το Μέσο στα χέρια τους, κάθε συνεργασία που γίνεται στα πλαίσια του σεβασμού της κοινότητας του radiobubble, είναι καλοδεχούμενη.

Στο Κόκκινο 105,5 ο σεβασμός απέναντι στον “ακηδεμόνευτο” χαρακτήρα του radiobubble, είναι δεδομένος. Χαρακτηριστικό του γόνιμου κλίματος, είναι ότι με τη σύμφωνη γνώμη του Κόκκινου, στη ζώνη του radiobubble δε θα εκπέμπονται διαφημίσεις...
Έτσι, δε θα βρεθεί κανείς από εμάς να έχει “σηκώσει” μια εκπομπή στο bubble και να την ακούσει έπειτα να αναμεταδίδεται από τα FM αξιοποιούμενη ως άνευ όρων όχημα παραγωγής διαφημιστικού κέρδους.

Δύσκολα βρίσκει κανείς σήμερα στα Μέσα χώρους όπου σέβονται “ιδιαιτερότητες” και “παραξενιές” σαν τις δικές μας. Aυτός είναι άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο πήραμε τα βουνά του διαδικτύου. >>>Στην εποχή όπου τα διαδικτυακά ραδιόφωνα και οι ανοικτές κοινότητες του δικού μας είδους, κάνουν ένα μικρό αντάρτικο, προσφέροντας στους ανθρώπους αυτό που τα “παραδοσιακά” Μέσα στερούν, τη δυνατότητα δηλαδή του να συμμετέχουν και να δημιουργούν χωρίς λογοκρισία, χωρίς playlist, χωρίς διευθυντικές ιεραρχίες και άβατα, χωρίς απόψεις και νοοτροπίες του στιλ “ο κόσμος αυτά θέλει να ακούει”, και φυσικά χωρίς την αγωνία του τι θα πει ο διαφημιστής κι ο διαφημιζόμενος... κάθε δυνατότητα που μας δίνεται να ακουστούν οι εκπομπές μας χωρίς να χάσουν κάτι από τον χαρακτήρα τους, είναι ευπρόσδεκτη.

Το εάν η “πρωτιά” του ότι με την παρουσία μας Στο Κόκκινο, γινόμαστε και το πρώτο διαδικτυακό ραδιόφωνο της χώρας που αναμεταδίδεται από ένα παραδοσιακό των FM, έχει και κάποιο ενδιαφέρον... πέραν της πρωτιάς, είναι προς απόδειξη.Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ω! Τα Ωραία Μικρά Μαγαζιά του 3%

Ω! Οι ωραίες μέρες!
Νοσταλγώ τις ένδοξες στιγμές μας στην Αριστερά του ’80 και του ’90 και του 2000 και του 2007…
Μικρά μαγαζιά, γωνία. Σπίτια του λαού. Ωραία κυλικεία με εξαιρετικούς καφέδες το πρωί.
Ωραίες μέρες…
Στα Ντα Κάπο και στα Φίλια, θέσεις τιμητικές μαζί με καλλιτέχνες και ωραία κορίτσια και αγόρια. Σεβασμός για την εργατική τραγιάσκα που είχαμε από καιρό πάψει να φοράμε αλλά ειχε μείνει η γραμμή στο μέτωπο. Ηθική. Συνέπεια. Καθαρότητα. Αγαπητοί σε όλους. Ευχάριστοι.
Αποδεκτοι όσο δεν διεκδικούσαμε κάτι παραπάνω. Την εξουσία κυρίως… «Αυτά δεν είναι δουλειές για εσάς. Θα σας φθείρουν! Αφήστε τις για εμάς τους λερωμένους…» μας έλεγαν οι πράσινοι και γαλάζιοι φίλοι μας. Και τα κορίτσια το ίδιο μας έλεγαν.
Εκεί στο 3 με 8% ήμασταν μια χαρά όλοι. Κι εμείς και οι άλλοι. Ασφαλείς μέσα στις αναζητήσεις μας. Χωρίς να το πιέζουμε κιόλας.
Και χρήσιμοι! Πολύ χρήσιμοι για πολλούς λόγους. Κυρίως για άλλοθι βέβαια αλλά και λόγω παιδείας. Ως δημοσιογράφοι. Ως Σύμβουλοι. Ως Ρήτορες.
Τι έλεγα;
Α! Ναι…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…