Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Υπόθεση Βατοπεδίου: το Puzzle

Επειδή όπως όλα δείχνουν άκρη δεν πρόκειται να βγει από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ας παίξουμε ένα ωραίον μπλογκο-παίγνιον!
Τι λέτε να φτιάξουμε μαζί ένα puzzle;
Ηδη έχει δημιουργηθεί ένα wiki όπου συγκεντρώνονται όλα τα διαθέσιμα στοιχεία.
Αρχικά λοιπόν ας συγκεντρώσουμε τα κομματάκια του Puzzle, ξεκινώντας από τα πρόσωπα και μετά με τις καταστάσεις. Τι λέτε, πάμε; (Αν ναι, συμπληρώνετε ελεύθερα!)

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Εφραίμ (1, 2, 3,)
Αρσένιος (1,)
Ευδόκιμος (Αδάμου κατά κόσμον) (1,)
Θοδωρής Ρουσόπουλος (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10)
Γιάννης Αγγέλου - διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού
(1,)
Άθως Κοϊρανίδης - ιδιοκτήτης RASSADEL (1,)
Μιχαήλ Στυλιανίδης - Δήμαρχος Ξάνθης (1,2,3)
Χρίστος Μαρκογιαννάκης - Βουλευτής ΝΔ - Πρόεδρος Εξεταστικής (1, 2, 3,)
Θ. Ξυνίδης - πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου της Ξάνθης (1, 2, )
Κώστας Τάτσης -υπερνομάρχης Καβάλας-Δράμας-Ξάνθης (1,)
Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμονας (1, 2, )
Δρυς - Υπουργός ΠΑΣΟΚ (1,)
Φωτιάδης - Υπουργός ΠΑΣΟΚ (1,)
Ι. Δριβελέγκας (ΠΑΣΟΚ - Χαλκιδική) (1,)
Αθηναίος Φλωρίνης
(ΝΔ- Χαλκιδική) (1,)
Γιώργος Βαγιωνάς
(ΝΔ- Χαλκιδική) (1,)
Πέτρος Δούκας - Βουλευτής ΝΔ - Υπουργός (1, )
Σ. Τσιτουρίδης - Βουλευτής ΝΔ - Υπουργός (1, )
Γ. Βουλγαράκης - Βουλευτής ΝΔ - Υπουργός (1, )
Αικατερίνη Πελέκη-Βουλγαράκη -Συμβολαιογράφος (1,)
Σπ. Πολέμης - επιχειρηματίας Noliden
(1,)
Στ. Γκασούκας - νομικός συμβούλου της ΚΕΔ
(1,)
Παναγιώτης Ψωμιάδης (1, 2, )
Σταματία Σωτηροπούλου - Δικηγόρος (1,)
Μιχάλης Κουκοβίνος - Δικηγόρος (1, 2, 3, 4,)
Μάρκος Καραμπέρης - επιχειρηματίας (1, 2, 3,)
Αθανάσιος Πάπιστας - επιχειρηματίας (1, 2, 3, 4, 5,) who_is_who
Γιώργος Παπακωνσταντίνου - εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ (1,)
Κωνσταντίνα Κάνου ή Αζέλ - χορεύτρια (1,)
Γιώργος Σανιδάς - Εισαγγελέας Α.Π. (1,)
Κυρ. Καρούτσος -αντιεισαγγελέα Εφετών (1,)
Στ. Γκρόζος - πρόεδρος της Επιτροπής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος (1,)
Ευσταθία Σπυροπούλου - εισαγγελέας (1,)
Μαρία Ψάλτη - πρόεδρος Δικαστηρίου (1,)
Αριστέα Μπουγάτσου - Δημοσιογράφος (1, 2, )
Ευάγγελος Μαδεμλής - Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης (1,)
Δημήτρης Παπαγεωργίου - προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης (1,)
Μανόλης Λαμτζίδης - πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (1,)


ΤΑ ΜΕΡΗ

Μονή Βατοπεδίου (1, 2,)
Λίμνη Βιστονίδα (1, 2, 3,)
Ουρανούπολη
Πρωτοδικείο Ροδόπης (1, 2, 3,)
ΚΕΔ
(1,)
Νέα Ραιδεστός (1,)
Δήμος Μίκρας (1,2,3,)
Κοζάνη (1,)
Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Rassadel Κύπρου (1,2,)
ΑΝΘΕΜΙΑΣ (1, 2,)
Noliden (1, 2,)


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
19 Νοεμβρίου
Ετσι, χθες το βράδυ, ο κ. Μαρκογιαννάκης ανακοίνωσε πως σήμερα το πρωί θα στείλει επιστολή στις τράπεζες, βάσει του Νόμου 2331/95, με την οποία θα ζητεί ο ίδιος το άνοιγμα των λογαριασμών.

18 Νοεμβρίου
Την επομένη, όμως, στις 18, αποστέλλει επιστολή στην οποία κάνει λόγο απλώς για το πάγωμα των λογαριασμών της Μονής έως του συνολικού ποσού των 67.500.000 ευρώ. Σημειώνει, ωστόσο, στην επιστολή του, ότι επειδή οι λογαριασμοί «πάγωσαν» «δεν κρίθηκε αναγκαίο το άνοιγμα όλων των τραπεζικών λογαριασμών, τίτλων και χρηματοπιστωτικών προϊόντων που τηρεί στα διάφορα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Ελλάδα».

17 Νοεμβρίου
Στις 17 Νοεμβρίου ο κ. Γκρόζος λέει προφορικά στον Χρ. Μαρκογιαννάκη, κατά δήλωση του τελευταίου, ότι διστάζει να στείλει τους λογαριασμούς της Μονής στη Βουλή, γιατί φοβάται ότι θα διαρρεύσουν από τους βουλευτές. Αυτό, σύμφωνα με τον Χρ. Μαρκογιαννάκη, σημαίνει παραδοχή ότι η επιτροπή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος έχει στην κατοχή της τους λογαριασμούς.


12 Νοεμβρίου
Στις 12 Νοεμβρίου ο κ. Καρούτσος αποστέλλει επιστολή στην εξεταστική, ανακοινώνοντας ότι η εισαγγελία δεν έχει ζητήσει το άνοιγμά τους.

Στις 12 του μηνός, ο κ. Μαρκογιαννάκης αποστέλλει αίτημα στον κ. Γκρόζο ζητώντας του «να γνωρίσει στη Βουλή εάν έχει διαταχθεί το άνοιγμα των λογαριασμών της Μονής και, σε καταφατική περίπτωση, να αποστείλει το αποτέλεσμα της κίνησης όλων των τραπεζικών λογαριασμών της, περιλαμβανομένων και των τυχόν προθεσμιακών καταθέσεων αυτής, ομολόγων, ρέπος, μετοχών κ.λπ., καθώς και όλα τα δάνεια της Μονής από 1/1/2005 έως σήμερα».

5 Νοεμβρίου
Το ΠΑΣΟΚ το πληροφορείται, και διά του Μ. Μπόλαρη ζητεί στις 5 Νοεμβρίου να ζητηθεί από τον αντεισαγγελέα Εφετών, Κυρ. Καρούτσο, ο φάκελος αυτός, με την πεποίθηση ότι περιλαμβάνονται στοιχεία για τις διαδρομές του «μαύρου ιερού χρήματος».

23 Οκτωβρίου 2008
Στις 23 Οκτωβρίου ο πρόεδρος της Επιτροπής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Στ. Γκρόζος, στέλνει στον αντιεισαγγελέα Εφετών, Κυρ. Καρούτσο, έναν φάκελο με στοιχεία για τους λογαριασμούς της Μονής.

Σχόλια

 1. Στο τέλος να δεις που θα σου ζητήσει τον "φάκελλο" η εξεταστική! :))))

  Υ.Γ. Για τον Εφραίμ, δες κι αυτό:
  http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=61681124

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ξέρεις τι ωραία που "κάθονται" όλα όταν τα απλώσεις στο τραπέζι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Όλοι το ξέρουμε, μόνο αυτοί που είναι χωμένοι μέχρι τα μπούνια κάνουν πως δεν το ξέρουν... Μ΄αρέσει πολύ αυτό το μπλογκοπαίχνιδο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πάπιστας:

  http://www.kiniti.gr/index.php?col=8&sub_open=&action=article&id=454&disp_issue=15

  Πάπιστας - Καραμπέρης - Κουκουβίνος:

  http://www.e-tipos.com/newsitem?id=61581

  http://www.2810.gr/site/news/article/50009

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Παπίστας: Ξεκίνησε από την κινητή τηλεφωνία, στην εταιρία που έφτιαξε έχει συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο η vodafon, η οποία έχει εμπλεκεί και στο άλλο σκάνδαλο, των παρακολουθήσεων. Πολύ βρωμάει αυτή η εταιρία.

  Εμένα γιατί μου μυρίζει μυστικές υπηρεσίες το όλο πράγμα;

  Να κάνω και μία ερώτηση; Ποιο μοναστήρι επισκέπτεται ο Κάρολος της Ιγγλαντέρας κάθε που έρχεται στο Ελλάντα;

  Φυσικά, δεν είναι παρά ενδείξεις, αλλά όλα αυτά, είναι μυστήρια. Όσο να πεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Επίσης: Ποιοι πρώην υπουργοί του Πα.Σο.Κ. είναι (ή τουλάχιστον ήταν, έχω χάσει χρόνια την επαφή με τα τεκταινόμενα) μέτοχοι στην ACS, με την οποία είχε πάρε δώσε η μονή; Πότε βγήκε ο νόμος για τις μεταφορικές εταιρίες, σύμφωνα με τον οποίον έπρεπε για να λειτουργήσει μία μεταφορική να δώσει 50 εκ (στις τότε δρχ) στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων; Πόσες μικρές μεταφορικές βγήκαν από την αγορά; Ποιοι επωφελήθηκαν από τον νόμο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Εξαίρετο. Αυτό είναι blogging. Μου επιτρέπεις να το αναδημοσιεύσω?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Και βέβαια μη ξεχνάμε το κομμάτι που λέγεται "Δίκτυο Natura 2000" στο όλο παζλ και πολλά άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. δ η μ ο λ ό γ ο ς >>> Ολοι μαζί να ξηλώσουμε το πουλόβερ με τεχνικές wiki. Τι λες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Εχω ήδη ανοίξει ένα wiki για να περάσουμε ΟΛΑ τα στοιχεία της υπόθεσης. Τι λέτε; Συμμετοχές εδώ: anemosnaftilos@yahoo.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…