Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μέχρι τελικής πτώσεως (του Μπους)

Αναδημοσίευση απο το Radiobubble:

Για πρώτη φορά, ένα γεγονός που παίζει (ή δείχνει τέλος πάντων να παίζει) τόσο μεγάλο ρόλο για το που θα πάει αυτός ο πλανήτης, καλύπτεται, παρακολουθείται, σχολιάζεται και αναλύεται σε τόσο μεγάλο βαθμό από τα blogs, την “ανοικτή κοινωνία των πολιτών”.

Έτσι, με αφορμή την πρόσκληση που απήυθυνε ο Anemos από την εκπομπή του, αποφασίσαμε να μαζευτούμε στο studio του radiobubble αύριο κατά τις 11 το βράδυ και να “καλύψουμε ζωντανά” από το live radio την εκλογική αναμέτρηση. Για την ώρα (κι είναι πολύ νωρίς ακόμη), είμαστε από την Ελλάδα οι Αντρέας, Ματθαίος, Αστέρης, Ροδιά, Contrabbando, Λέσχη, Greek Gay Lolita, Νίκος, Γιώργος Πάντζαρης (πολλοί φίλοι και γνωστοί δεν το ξέρουν ακόμη, ενώ ένας ήταν στον οδοντογιατρό και δεν μπορούσε να μιλήσει…) παρέα κι η ομάδα των ραδιοφωνικών παραγωγών του bubble. Έτσι, άλλοι από το studio ραδιομέγαρο των Αθηνών κι άλλοι μέσω skype, υποσχόμεθα ως Έλληνες να παραμείνουμε στον αέρα… μέχρι να νυστάξουμε.

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή και απευθύνεται σε όλους όσοι αισθάνονται ότι η τηλεοπτική κάλυψη ενός τέτοιου γεγονότος δεν έχει ιδιαίτερο νόημα, ενώ το να νυστάζεις με μια ενδιαφέρουσα παρέα, έχει και παραέχει.

Αφήστε ένα σχόλιο σε αυτό το post κι εμείς θα μεριμνήσουμε ώστε να ενταχθείτε στην παρέα… Έτσι κι αλλιώς θα παρακολουθούμε τα blogs σας… Δε θα είναι εύκολο να μας γλιτώσετε!


Αμερικανικές εκλογές στο Radiobubble

Σχόλια

  1. Ειμαι απο αυτους που πιστευουν οτι κατι θα αλλάξει αν εκλεγει ο Ομπαμα..Αν μη τι αλλο , τουλάχιστον το πολιτικό κλιμα..ο ..Ανεμος..

    Εχουμε βαρεθει και σιχαθει την ιδεολογική ηγεμονια της Δεξιας σε ολα τα επιπεδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήνυμα προωθήθηκε! Καλή επιτυχία και καλά κουράγια! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…