Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δικάζονται τα "πράσινα παπούτσια"

The time has come!


Ψήφισμα συμπαράστασης στον Παναγιώτη Κετίκη του Συλλόγου Φοιτητών

Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στο συμφοιτητή μας Παναγιώτη Κετίκη.

Ο Παναγιώτης συνελήφθη στις 5/5/2007 με κατηγορίες συμμετοχής σε επεισόδια που λάμβαναν χώρα στην οδό Εθνικής Αμύνης. Η σύλληψή του έγινε στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου αρκετές ώρες μετά τη λήξη των επεισοδίων. Για μας πραγματική αιτία της σύλληψής του αποτέλεσε το γεγονός ότι ο Παναγιώτης είχε συλληφθεί ξανά, άδικα όμως, καθώς στη δίκη κηρύχθηκε πανηγυρικά αθώος μαζί με άλλους 48. Η τότε σύλληψή του έγινε στην πανελλαδική πορεία στις 8/3/2007, ενώ ασκούσε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά του να διαδηλώνει (άρθρο 11 Συντάγματος της Ελλάδος) υπέρ της δημόσιας δωρεάν παιδείας (η οποία κατοχυρώνεται στο άρθρο 16 του Συντάγματος της Ελλάδος), σύμφωνα με αποφάσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των Φοιτητικών Συλλόγων της χώρας.

Ο συνάδελφός μας Παναγιώτης Κετίκης έχει αποδείξει στο παρελθόν την επιλογή του να συμμετέχει στη συνδιοίκηση του δημόσιου πανεπιστημίου και στα κοινά με δημόσιες πρακτικές και μεθόδους, με ακάλυπτο πρόσωπο, με τη συμμετοχή του στο επίσημο συνδικαλιστικό όργανο των φοιτητών, του Συλλόγου του. Για εμάς ο Παναγιώτης έπραξε όπως ακριβώς έχει καθήκον να πράττει κάθε φοιτητής ως νέος, εργαζόμενος, διανοούμενος και ακαδημαϊκός πολίτης αυτής της χώρας.

Γι’ αυτό στηρίζουμε ανεπιφύλακτα τον συμφοιτητή μας, πιστεύουμε στην αθωότητά του και στεκόμαστε αλληλέγγυοι δίπλα του.

Ζητούμε να αθωωθεί από όλες τις άδικες κατηγορίες.

Ο Παναγιώτης θα μπορούσε να είναι ο καθένας από μας.


Εγραψε:Δικάζονται τα πράσινα παπούτσια

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…