Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Από τη Δευτέρα, άσε τοHiFi και πιάσε WiFi…Ο Νίκος Κομνηνός, η Μέμα Μπινοπούλου, η Ελένη Τριφέρη, ο Νίκος Μαρκόπουλος, η Ντέμη Παπαδοπούλου, η Μιρέλλα Κάππα και ο Στέλιος Βρεττός 9 σχεδόν μήνες μετά την τελευταία on-air παρουσία τους στα FM της Θεσσαλονίκης, αφήνουν πίσω τους το περιπετειώδες πρόσφατο ραδιοφωνικό παρελθόν τους και ετοιμάζονται για νέες περιπέτειες που ξεκινούν το πρωί της 1ης Σεπτεμβρίου στις 10.00 και δεν έχουν …συχνότητα!
Mετά και την τελευταία της επιτυχημένη προσπάθεια στα FM -στην οποία η μετάδοση στο internet έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διάδοση, την ακρόαση και την επικοινωνία- και δεδομένων των τωρινών μεταβατικών συνθηκών στη μπάντα των ερτζιανών της Θεσσαλονίκης, στις οποίες δεν μπορούν να περιοριστούν οι ωραίες ομαδικές νέες προσπάθειες -ειδικά σε μια εποχή που η τεχνολογία ευνοεί και ανοίγει νέους ορίζοντες- η γνωστή ραδιοφωνική ομάδα κάνει για ακόμη μια φορά ένα βήμα πιο μπροστά, δημιουργώντας ένα από τα πρώτα ζωντανά online radios στην Ελλάδα με σύμμαχο την εξέλιξη της τεχνολογίας αλλά και το support όλων εκείνων των ακροατών που τα τελευταία 3 τουλάχιστον χρόνια ήταν μαζί τους απ’ όλα τα μέρη της γης, επικοινωνούσαν και μοιράζονταν μουσικές και ιδέες σε καθημερινή βάση και φυσικά ανέμεναν όλους αυτούς τους 9 μήνες το επόμενο βήμα τους.
Tο νέο αυτό ραδιοφωνικό project δημιουργήθηκε τους τελευταίους μήνες πληρώντας όλες τις τεχνικές, αντικειμενικές, μουσικές και επικοινωνιακές προδιαγραφές ενός ραδιοφώνου ζωντανού, ενεργού, δυναμικού και ανταγωνιστικού ενώ η μόνη διαφοροποίησή του από το συμβατικό ραδιόφωνο είναι ο τρόπος μετάδοσης.
Παρότι η πλειοψηφία των μέχρι στιγμής λειτουργούντων online radios περιορίζετται στην απλή μετάδοση μουσικής, το ραδιόφωνο που θα ‘βγει’ online το πρωινό της 1ης Σεπτεμβρίου, θα έχει πλήρες καθημερινό πρόγραμμα ζωντανών εκπομπών, ειδικές ζώνες, θεματικές εκπομπές και ιδιαίτερη συμμετοχή του κοινού στη ροή του καθώς η online μορφή του, ενισχύει τον διαδραστικό του χαρακτήρα.
Όσο για το πως θα λέγεται το νέο αυτό ραδιόφωνο, αυτό παραμένει off the record μέχρι και την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε και θα ανοίξουν τα μικρόφωνα και θα λυθεί όλο το σχετικό ‘μυστήριο’ που επικράτησε μεταξύ όσων ασχολήθηκαν με αυτό καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Μέχρι εκείνη τη στιγμή όλα όσα συμβαίνουν μέσα στο νεοσύστατο studio, πολλά μουσικά previews και άλλα σχετικά με το τι πρόκειται να ακούγεται και να γίνεται online από 01/09/2008, θα τα βρείτε στο: http://back2radio.com

Σχόλια

  1. Να 'σαι καλά Άνεμε για αυτό το νέο. Μου έφτιαξε τη μέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…