Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Breathe with Me» στο Λόφο της Σάνης


συναυλία της Athena Andreadis
το Σάββατο 2 Αυγούστου

To Σάββατο, 2 Αυγούστου, η Athena Andreadis, η ιδιαίτερα δραστήρια και χαρισματική τραγουδίστρια και τραγουδοποιός που ξεχώρισε στη Βρετανία ως η μουσική αποκάλυψη της χρονιάς, προσκαλεί το κοινό σε μια βραδιά αισθαντικής μουσικής, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιάσει όχι μόνο τραγούδια από τον πρώτο της δίσκο με τίτλο «Breathe with Me», αλλά και αυτοσχεδιασμούς, δημοτικά και ολοκαίνουρια κομμάτια της.


Η Αθηνά γεννήθηκε στο Λονδίνο από γονείς μετανάστες, οι οποίοι επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη. Εκεί μεγάλωσε, με γιαγιάδες απ' τις χαμένες πατρίδες. Τη ρωτάω πώς είναι δυνατόν ένας τόσο νέος άνθρωπος να μιλάει για «καημό» και για «πόνο» και να αποκαλύπτει τόσο έντονα συναισθήματα στα τραγούδια του. «Νιώθω ότι ο καημός υπάρχει μέσα μου, στις φλέβες μου, πέρα από τα βιώματά μου και τις ιστορίες που έχω ακούσει απ' τις γιαγιάδες μου, είναι στο DNA μου. Είναι θεραπευτικός αυτός ο καημός, όταν βγάζεις τον πόνο καθαρίζεις», μου λέει, προκαλώντας μου έκπληξη κατ' αρχάς γιατί ο λόγος της παραείναι ώριμος για το νεαρό της ηλικία της. Η Αθηνά ξαναβρέθηκε στο Λονδίνο, αυτήν τη φορά για σπουδές. «Σπούδασα διοίκηση επιχειρήσεων αρχικά», λέει, «από πολύ μικρή όμως ήθελα ν' ασχοληθώ με τη μουσική. Πρέπει να ήμουν 6-7 χρονών όταν το συνειδητοποίησα, αλλά μου πήρε κάποια χρόνια για να γίνει. Αρχικά ήμουν αυτοδίδακτη, κλεινόμουν στο δωμάτιό μου και μάθαινα απ' έξω τους δίσκους των γονιών μου, άργησα να πάρω το θάρρος να τους πω τι θέλω να κάνω. Σίγουρα προτιμούσαν να κάνω κάτι άλλο. Είχα πάει στη Νέα Υόρκη και τυχαία γνώρισα κάποια από το Julliard School of Music, η οποία μου έκανε τα πρώτα μαθήματα φωνητικής. Στη συνέχεια γύρισα στο Λονδίνο και σπούδασα στο Trinity, τζαζ και κλασικό τραγούδι. Κάπως έτσι ξεκίνησα. Λειτούργησε θετικά και το ότι ήμουν αυτοδίδακτη μέχρι μια ηλικία και μετά σπούδασα. Μπορεί να πήρε περισσότερο χρόνο, αλλά μου δόθηκε η ευκαιρία να αποκτήσω τη δικιά μου φωνή, το δικό μου στυλ, να βρω το δικό μου τρόπο να τραγουδάω, τέλος πάντων»

LIFOLAND :: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - ΑΘΗΝΑ ΑΝΔΡΕΑΔΗ Nearly Perfect

Athena Andreadis
Music Concert
August 2nd, Sani Hill


Song writer, musician and vocalist Athina Andreadis is an exciting recent arrival on the musical scene, who writes powerfully emotional songs with English lyrics but also with clear references to Greek musical traditions. She has already enjoyed considerable success in Britain and here at the Sani Festival on Saturday, August 2nd, she will be performing new songs of her own as well as some traditional Greek and improvised material.

>>>
Αθηνά Ανδρεάδη: Breath With Me

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…