Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι Μυκονιάτες αντιδρούν στη βία

Από τον Δημήτρη Ρουσουνέλο η πρόσκληση και η πρωτοβουλία:

Την Κυριακή γίνεται μεγάλη συγκέντρωση στην Αυστραλία στη μνήμη του. Πιστεύω οι κατοίκοι της Μυκόνου πρέπει να συμμετάσχουμε σ αυτή την παγκόσμια κινητοποίηση.
Την Κυριακή 3 Αυγούστου στις 8μμ. συναντιώμαστε στην Πλατεία της Μαντώς.
Όταν κάηκε η Πελοπόννησος και η Πάρνηθα το μήνυμα ήτανε μαύρο.
Το λευκό ταιριάζει στη μνήμη ενός 20χρονο παλικαριού που αν μη τι άλλο θα μπορούσε να ήτανε το δικό μας παιδί.

Δεν υπάρχει συντονισμός ούτε άλλο πλαίσιο στην πρόταση.
Τιμούμε την μνήμη ενός παιδιού, ενός τουρίστα που διάλεξε τον τόπο μας για διακοπές, έπρεπε να μας βρει φιλικούς και φιλόξενους και να γυρίσει στην πατρίδα του ασφαλής.
Ζητάμε και απαιτούμε τα αυτονόητα μιας πολιτισμένης χώρας.

Παράκληση να μεταφερθεί το μήνυμα με SMS και e-mails σε όσο γίνεται περισσότερους.
Πλατεία Μαντώς 3/8/08 Κυριακή 8μμ Όλοι στη Συγκέντρωση Λευκή Διαμαρτυρία στη μνήμη του 20χρονου Αυστραλού Doujon Zammit.


http://www.new.facebook.com/topic.php?uid=33476401110&topic=5665

Doujon Zammit http://www.new.facebook.com/group.php?gid=33476401110&ref=mf

>>> Και μια ανακοίνωση:

Εμείς οι νέοι Μυκονιάτες εκφράζουμε την θλιψη μας για τον θάνατο του Ζάμιτ. Η σκέψη μας συνοδεύει την οικογένεια του που αυτή τη στιγμή περνα δύσκολες ώρες. Ολοι έμεις περάσαμε και θα περνάμε απο το σημείο αυτό που ο Ζάμιτ έζησε τις τελευταίες του στιγμες. Ο καθένας απο εμάς θα μπορούσε να είναι στην θέση του. Για αυτό η τραγωδία αυτή μας αγγίζει περισσότερο. Πιστεύουμε οτι η δικαιοσύνη θα αποδώσει ευθύνες στους ενόχους. Είμαστε κάτοικοι του νησιού και θέλουμε την Μύκονο όπως την ζήσαμε παιδία, χωρίς μπράβους και νονούς της νύχτας. Ελπίζουμε οτι οι αρμόδιες αρχές θα προβληματιστούν με το γεγονός αυτό και θα λάβουν τα αναγκαία μέτρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…