Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δεν πάμε καλά!

Κυριακή, 03.08.08

31χρονος Έλληνας αποκεφάλισε την 25χρονη σύντροφό του, και στη συνέχεια κυκλοφόρησε στους δρόμους του χωρίου Βουρβούλος της Σαντορίνης με το κεφάλι της στο ιδιωτικό αυτοκίνητο του.

Όταν επιχείρησε να τον σταματήσει ένα περιπολικό, ο 31χρονος επιτέθηκε στο πλήρωμα του περιπολικού τραυματίζοντας έναν αστυνομικό και στη συνέχεια πήρε το περιπολικό για να συνεχίσει την φρενήρη κούρσα του στους δρόμους του νησιού.

Κατά την διαδρομή του αυτή ο δράστης έπεσε πάνω σε μηχανάκι που επέβαιναν δυο γυναίκες ιατροί που κάνουν το αγροτικό τους στο νησί, τραυματίζοντας τις σοβαρά.

Μετά τη σύγκρουση του με το μηχανάκι, οι αστυνομικοί σε μικρή απόσταση από το σημείο επιχείρησαν να τον ακινητοποιήσουν πυροβολόντας τον και τραυματίζοντας τον στα πόδια.

Ήδη είναι σε εξέλιξη επίχειρηση αεροδιακομιδής των τριών τραυματιών, των δύο ιατρών και του δράστη δηλαδή, με αεροπλάνο C-130 στην Αθήνα για να νοσηλευτούν στο Γενικό Κρατικό Αθηνών.

ΠΗΓΗ:Φρικτό έγκλημα στη Σαντορίνη

Σχόλια

  1. Σκηνικά Ταραντίνο και Ντάριο Αρζέντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θυμάσαι πριν μέρες εκείνον τον Βραζιλιάνο που αποκεφάλισε την Αγγλίδα φίλη του;Αυτή είχε αποφασίσει να τον καταγγείλει επειδή ήταν χρήστης και έμπορος ναρκωτικών.Μπορώ να υποθέσω πως ένας άνθρωπος με διαταραγμένη ψυχολογία θα μπορούσε να επηρεαστεί από μια τέτοια είδηση και να υιοθετήσει μια ανάλογη συμπεριφορά(εδώ βέβαια δεν μιλάμε για συμπεριφορά αλλά για καθαρή φρίκη!Πάλι οι θεσμοθετημένοι θα μιλήσουν για βαρύ πλήγμα στην εικόνα του τουρισμού αντί να το βουλώσουν!!!).Τα δύο γεγονότα είναι πολύ κοντά χρονικά και για αυτό αξίζει να αναφερθούν.Όπως και να 'ναι τέτοιες πράξεις παραμένουν αχαρακτήριστες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σκηνικό παραφροσύνης. Δεν είναι η πρώτη φορά για ένα αποτρόπαιο έγκλημα, αλλά ούτε και η πρώτη φορά που κάποιος πέφτει θύμα της βίας που βιάζει τις προσωπικότητές μας. Ας αναλογιστεί ο καθένας της ευθύνες εκείνων που πουλάνε ανεμπόδιστα τη βία στις μικρομέγαλες οθόνες και εκείνων που τις αγοράζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…