Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τελευταίο Σάββατο του Αυγούστου

Είμαι ακόμη εδώ. Είμαι καλά. Η χρονιά βγαίνει από πάνω μου σα δέρμα φιδιού. Αργά αλλά όχι επώδυνα. Τελικά, μόνο ο Φόβος προκαλεί πόνο. Και η απώλεια. Τον πρώτο τον ξεπερνάς αν τον κοιτάξεις κατάματα, η δεύτερη σε ξεπερνάει είτε το θες είτε όχι.

Το καινούργιο σκαρί είναι σχεδόν έτοιμο. Το έφτιαξε ο Νάσος μέσα στο καλοκαίρι. Το παιδεύω μέχρι να γυρίσουν τα ναυτόπουλα από τις άδειες. Γεμίζω τα αμπάρια του με προμήθειες. Είναι η πρώτη φορά που κάνω κάτι χωρίς να με πνίγουν οι προθεσμίες και τα deadlines. Γερό να ‘ναι και όποτε να ‘ναι. Θα είναι πάντοτε ανοιχτό σε όλους όσους θέλουν να ταξιδέψουν μαζί του. Για μακρινά ταξίδια ή και κοντινές διαδρομές, κόστα-κόστα. Το θέμα είναι να καταφέρουμε να κάνουμε κάτι μαζί, να ενώσουμε ό,τι ενώνεται και ο,τι μπορεί να δέσει. Χωρίς μεγάλα λόγια, χωρίς υποσχέσεις που δεν θα τηρηθούν. Οσοι και όσο μπορούμε. Αρκεί να είμαστε εδώ. Οσοι θέλετε να στείλετε κείμενα, φωτογραφίες, ιδέες, σκέψεις, οτιδήποτε, είστε καλόδεχτοι. Τον «Ανεμο» τον ξέρετε κοντά τέσσερα χρόνια τώρα.

Στο ενδιάμεσο συνεχίζουμε τις βουτιές στη θάλασσα με τους γιούς μου. Μεγάλωσαν πολύ αυτό το καλοκαίρι, κυπαρισσάκια έγιναν, παίζουν, μαλώνουν, πέφτουν, πονάνε, ερωτεύονται. Χτες το βράδυ διοργάνωσαν συναυλία στην πλατεία του χωριού. Πήραν μικρόφωνα και ανέβηκαν μπροστά στο σιντριβάνι. Δεν μασάνε τίποτα. Ο ένας προανήγγειλε τον άλλον και τους έκανε σαπόρτ. Απίστευτοι τύποι. Άλλη μια μέρα και από τη Δευτέρα μπαίνει ο Σεπτέμβριος… Όμως αυτό το καλοκαίρι έχει ακόμη δρόμο μπροστά του.

Σχόλια

 1. συγκλονιστικο..και αρκετά ενδιαφέρον όσο και επίκαιρο να εισαι καλά συνάδελφε άνεμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γράφεις αξιοθαύμαστα συνάδλεφε(εγώ υπογράφω ως αεροχείμαρρος)και γ'αυτό είσαι σταθερά στις προτιμήσεις μου!

  Θα ήθελα να σε ρωτήσω:Πως ανακάλυψες το blog μου(analysis) και το προτείνεις μάλιστα στο σύνδεσμο "στο κόκκινο"?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Gυρίσαμε και ακονίζουμε πένες! :D Οι γιοί σου πρέπει να έιναι φοβερά τυπάκια. Άκου σαπόρτ ο ένας στον άλλον... χαχαχα :D Τέλειο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…