Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποιός τους γ..... τους περιβαλλοντολόγους;


Το Αμερικανικό Κράτος θα αναλαμβάνει πλέον να κάνει όλες τις απαιτούμενες περιβαλλοντικές μελέτες και αυτό αποκλειστικά θα παίρνει τις αποφάσεις που σχετίζονται με ένα οποιοδήποτε δημόσιο έργο (κατασκευή δρόμων, ορυχεία, αντλήσεις πετρελαίου κλπ). Αυτή είναι η πιο πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης Μπους η οποία μάλιστα δεν χρειάζεται την έγκριση του Κογκρέσου. Τέρμα οι ειδικοί επιστήμονες και οι ερευνητές. Κομμένες οι μελέτες των πανεπιστημίων…

Πραγματισμός και Ορθολογισμός, δηλαδή Φιλελευθερισμός, όχι παίξε γέλασε!

"Σωστός ο Μπους! Τι να τις κάνει τις μελέτες πλέον;"

Σχόλια

 1. Χααααααααχαχαχααχα

  Εκπληκτική φώτο!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πράγματι δε γνωρίζω άν το ζήτημα που θέτεις είναι ένα ανάθεμα αντιαμερικάνικο ή περιβαλλοντικό.
  Μακάρι να γινότανε σε κάθε χώρα το ίδιο διότι το περιβάλλον ανήκει στη σφαίρα του δημοσίου δικαίου και όχι στην αφελή σκοπιμότητα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πολύ το μελετήσαμε το θέμα. Άλλωστε εμποδίζει την οικονομική δραστηριότητα. Τα έχουμε πει αυτά, καπιταλισμός ueber alles για το καλό μας, ακόμη και αν τελικά δεν επιβιώσουμε.

  @τρεφώνυρος
  Αν έχεις εμπιστοσύνη στο κράτος για την προστασία του περιβάλλοντος, κοίτα από Ελλάδα μεριά (αλλά και σε κάθε κράτος του κόσμου ισχύει το ίδιο). Το κράτος είναι η αντανάκλαση του κεφαλαίου στην πολιτική. Το κεφάλαιο είναι η αντανάκλαση του ηθικού και φυσικού θανάτου του ανθρώπου και του πλανήτη στην ιστορία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Singklonistiki i photo me tin poliki arkouda!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Χααααχαχαχα

  Όλο και καλυτερεύει...
  Από χιουμοράκι άλλο τίποτε εδώ μέσα...

  Άκου καπιταλισμός για το καλό μας... Μπα σε καλό σας γέλασα απογευματιάτικα :D

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Νομίζω οτι η αναφορά είναι ειρωνική και όχι κυριολεκτική...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ποιός κατακεραυνώνει ποιό κεφάλαιο, αυτό που έχει επενδυθεί στο περιβάλλον και συνεχίζει να επενδύεται;
  Καλή είναι μία συζήτηση σε ποιό κράτος, ΗΠΑ,ΡΩΣΊΑ,ΚΊΝΑ,ΙΝΔΙΑ ή ΕΥΡΩΠΗ έχει επενδυθεί αρχικά και περισότερο κεφάλαιο στο Περιβάλλον. Φυσικά της ΕΛΛΆΔΟΣ λογιζομένης ώς κρατιδίου στο Κόσμο του Κεφαλαίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…