Επαναστατικός Προτεσταντισμός…

Η εικόνα “http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/00/Giordano_Bruno_Campo_dei_Fiori.jpg/200px-Giordano_Bruno_Campo_dei_Fiori.jpg” δεν μπορεί να προβληθεί επειδή περιέχει σφάλματα.

(Κάπου στη μικρή, ψηφιακή μας επαρχία. Κραυγές και ουρλιαχτά υστερίας, μαυρομαντιλούσες γραίες χτυπούν τα πεσμένα στήθια τους, νταβραντισμένοι άντρες πιάνουν λιθάρια, η ατμόσφαιρα μυρίζει μασχάλη και άπλυτα πέη. Σκυλιά με προχωρημένο καλαζάρ γαυγίζουν.)

Φωτογραφήθηκε γυμνή (;;;) με την κόρη της, η Βάνα Μπάρμπα…

κα τ καταπέτασμα το ναο σχίσθη ες δύο π νωθεν ως κάτω.

«Την πουτάνα! Ξεπουλάει τώρα και την κόρη της!» τσίριξαν τα φίδια… Η τσογλανοπαρέα των αυτόκλητων θεματοφυλάκων…

Ετοιμοι πάντοτε να την ξαποστείλουν εκεί όπου…

θέλει είσθαι ο κλαυθμός και ο τριγμός των οδόντων

Οι αναμάρτητοι! Μη χέσω φάτσες και μυαλά που ο καθένας έχει ασπρίσει τουλάχιστον από μια τουαλέτα και ένα ταβάνι υπνοδωματίου με παχιές ριπές σπέρματος για χάρη της Βάνας και της κάθε «Βάνας». Κι επειδή «Βάνα» δεν τους έλαχε ούτε σε απόσταση μκρότερη από αυτήν της Πατησίων με την Βουκουρεστίου. Κι επειδή αντί της Βάνας των ονείρων και των μετεφηβικών εκσπερματώσεών τους, τους έλαχε μια κακομοίρα με μπιμπίκια στη μούρη, μια σύζυγος-χλαπάτσα και με αναδυόμενο μουστάκι –ίδια η μάνα τους…

…της την έχουνε στημένη! Της Πόρνης! Της Τσουλάρας!

[Piero_di_Cosimo_Simonetta.jpg]

Η Τσουλάρα, μαλάκα μου, σε έκανε να υποπτευθείς ότι το πουλί σου έχει και άλλη χρήση από το να κιτρινίζει το σλιπάκι σου, αυτό που έπλενε με χλωρίνη η μάνα σου για να ασπρίσει. Το αιωνίως κίτρινο μπροστά και καφέ πίσω. Χλέμπουρα!

Οίμοι! λέγουσα, ότι νυξ μοι υπάρχει, οίστρος ακολασίας,

ζοφώδης τε και ασέληνος, έρως της αμαρτίας.

(Χθες ήταν, βλάκα, δεν πήγες;)

Η Πόρνη, πασά μου, έκανε πράγματα που δεν έχεις διανοηθεί να κάνεις, πέρασε τρόμους που δεν έχεις διανοηθεί να περάσεις. Βιάστηκε από κάμερες και φακούς και μικρόφωνα μόνο και μόνο για να μη μείνει σκατιάρα, όπως έμεινες εσύ…

Αμαρτιών μου τα πλήθη, και κριμάτων σου αβύσσους,

τις εξιχνιάσει, ψυχοσώστα Σωτήρ μου;

Μη με την σην δούλην παρίδης, ο αμέτρητον έχων το έλεος.

(Αυτόκλητε «Σωτήρα» μας! Εκείνος είχε έλεος και όχι οργή! Δεν στα είπαν στο κατηχητικό σου; Μα τι λέω; Φυσικά δεν στα είπαν!)

Και στην ημιτελική, ναι! Κάνει αυτό που έκανε η μάνα σου και ο πατέρας σου –γιέ του δικηγόρου και της αναισθησιολόγου, κόρη του δημοσιογράφου και της εικαστικού, κανακάρη του αντιπροσώπου αυτοκινήτων και της λογίστριας, μούλε του τραπεζικού και της δασκάλας-: βγάζει το παιδί της στο κουρμπέτι. Στο δικό της κουρμπέτι. Αυτό κάνει. Αυτό κάνουν οι περισσότεροι. Σελέμπριτι η μάνα, σελέμπριτι και η κόρη. Καλά κάνει!

Και στην τελική, κόπανε, η παιδοφιλία και η παιδεραστία που διέκρινε το εξασκημένο βλέμμα σου –πόσα άραγε εφτάχρονα και δωδεκάχρονα έχεις «κατεβάσει» από το internet;- είναι, ακριβώς, στο βλέμμα. Δεν είναι στο παιδί. Το βλέμμα ορέγεται, το βλέμμα προκαλείται, το βλέμμα στέλνει κύματα διαστροφής στον σάπιο εγκέφαλο.

http://xxos.net/resources/images/vietnam_napalm_girl.jpg

Δεν είμαι υπέρ της Βάνας Μπάρμπα και του ο,τι κάνει η Βάνα Μπάρμπα. Δεν είμαι υπέρ του Down Town και του τι κάνει για να πουλήσει το Down Town.

Είμαι και θα είμαι σε ανοιχτό και κρυφό πόλεμο με τους κάθε λογής προτεστάντες, τους κάθε λογής διεστραμμένους φαρισαίους, τους υστερικούς φλώρους, τους υπερασπιστές της πιο υποκριτικής ηθικολογίας, τα θλιβερά φασιστοειδή, τους φύλακες της τάξης, της ασφάλειας, της καθαρότητας, την «επανάσταση» και την ιερή οργή των πουριτανών.

Την έχω σιχαθεί την καταγγελτική ευκολία σας, μόμολα! Ανθιμάκια του κερατά!...

Σχετικό:

(Εκ των υστέρων και μάλλον αργοπορημένη διευκρίνιση:)

Ένα «καταγγελτικό» κείμενο που σατιρίζει τα έμΠΥΡα καταγγελτικά κείμενα όσωνέφριξαν για το ίδιο θέμα: Home Alone

Σχόλια

 1. Μη στέκεσαι με τόση απέχθεια απέναντι στις αδυναμίες των ανθρώπων,στα συμπλεγματά τους και στα λοιπά κακά τους. Εξάλλου όλοι έχουμε τα δικά μας κρυφά ή φανερά πάθη και μαλακιες μεσα μας. Δες το ολο αυτο, ως ένα θέατρο του παραλόγου, θα το διασκεδάσεις πολύ περισσότερο και δεν θα εκνευρίζεσαι ετσι κιολας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ποιες είναι αδυναμίες;
  Αυτή είναι η χειρότερη δυνατή άσκηση εξουσίας. Ιδια με της τηλεόρασης. Σουσουρελάς! Γκεμπελισμός! Είναι η υποκριτική ηθική των παπάδων περασμένη μέσα από το «μεταμοντέρνο» ίντερνετ. Καθαρό δηλητήριο.
  Πολιτικές, οικονομικές και κρατικές εξουσίες είναι τα «χοντρά». Τέτοιες απόψεις είναι το «ζουμί» τους. Ο Προτεσταντισμός στο μεγαλείο του. Οι άνθρωποι με τον μπαλτά στο χέρι. Τώρα λένε, αύριο μακελεύουνε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Oπως μακελεύεις κι εσυ στη συγκεκριμένη περίπτωση κι ας μην το βλέπεις. Εγω δε διαφωνώ ότι οι συγκεκριμένες απόψεις είναι ένα χάλι μαύρο,αλλά προτιμώ να λέω "απόψεις για γέλια". Και μιλάς για άσκηση εξουσίας. Ασκηση εξουσίας σε ποιον; Σε αυτόν που θα διαβάσει για το βυζί της Μπάρμπα (σπουδαίο θέμα) και έχοντας τα ιδια ακριβώς μυαλά θα ξινίσει τη μούρη του με αποστροφή, θα ξύσει τη μύτη του ή τα αρχίδια του και θα μουρμουρίσει "χάλι, αισχος" και μετά θα επιστρέψει στο δικό του βλακώδη κόσμο; Άσκηση εξουσίας σε αυτόν; Στον τύπο που ηδονίζεται να εξουσιάζεται κατα αυτόν τον τρόπο και την καταβρίσκει γιατι είναι και αυτός μια απο τα ίδια σκατα; Μα αυτός ειναι ηδη εξουσιασμένος και εξουσιαστής και ο ίδιος, νομιζω πως ειναι πεντακάθαρο.

  Ασκηση εξουσίας σε σένα ή εμένα; Μπορείς εσυ να εξουσιαστείς έτσι; Νοιώθεις δηλαδη ότι αυτού του ειδους η προτεσταντική ηθική για την Μπάρμπα και το παιδί της,εσένα σε πιάνει απο το λαιμό ή σου ασκεί κάποιο είδος εξουσίας; Αν πεις ναι, θα λες ψέματα. Αν πεις οχι, τοτε απλώς νοιάζεσαι για την εξουσία των ανθρώπων που "αδύναμοι" μπορούν να εξουσιαστούν; Τελικά ποιος θα σώσει τους αδύναμους από τους εξουσιαστές και τους αντιεξουσιαστες; Εμένα αυτή ειναι η απορία μου και πάει σε πολύ βάθος -ας πούμε- και όχι μονο στη ρώγα της ηθοποιού.

  Να εισαι καλά και καλό Πάσχα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καμία άποψη δεν είναι για γέλια ρεγκίνα διότι όσες φορές η ανθρωπότητα μειδίασε την επόμενη μέρα θρήνησε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Διαβάζω και ξαναδιαβάζω και δυσκολεύομαι να πιστέψω αυτά που διαβάζω.
  Μια ερώτηση μόνο (όχι ότι δεν είναι σαφές δηλαδή, αλλά ρωτάω επειδή ακριβώς έχω σοκαριστεί): όλοι αυτοί οι χαρακτηρισμοί και οι κρίσεις αφορούν και εμένα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. angelofdark η ανθρώποτητα έτσι κι αλλιώς θρηνεί και θρήνησε είτε μειδιά είτε όχι. Να ήταν το μειδίαμα αιτία των θρήνων καλά θα ήταν, θα το κόβαμε αμέσως, θα ξέραμε τι να κάνουμε τουλάχιστον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Άνεμε, το κείμενό σου είναι πολυεπίπεδο και επίτηδες δεν επιτρέπει να δούμε την ξεκάθαρη θέση σου επί της ουσίας. Σκληρή οπτική -από τις σκληρότερές σου νομίζω- απέναντι σε ένα θέμα ελαφρό, σαν τα σύγχρονα ήθη μας. Στην κατηγορία προς τους ψευτοαρνητές που παιδοφιλούν (περιοδικά, net, εκπομπές τηλεοπτικές κτλ) με τον ένα ή άλλο τρόπο στη ζωή τους ή προς εκείνους που εκπορνεύουν τα παιδιά τους στο ρουσφέτι και τα σχετικά, συμφωνώ απολύτως. Το δικαίωμα της Βάνας να εκπορνεύσει το δικό της παιδί επίσης δεν μπορώ να το αρνηθώ (αφού αυτή ορίζεται αυτοδικαίως κηδεμόνας της). Ούτε θα συμφωνήσω με εκείνους που χαρακτηρίζουν "γυμνή" την κόρη, αφού σε τούτη την ηλικία η γύμνια δεν είναι ερωτική, αλλά φυσική οδός οικειοποίησης με το σώμα του παιδιού (βλ. παραλίες το καλοκαίρι και τόσα άλλα μέσα στο σπίτι όπου το παιδί κυκλοφορεί γυμνό, αλλά όχι εμείς που πονηρεύουμε τα πάντα). Γυμνή είναι η δική μας πονηρή σκέψη.

  Αλλά, δε θα συμφωνήσω ποτέ την κίνηση αυτή της Βάνας, να ξεπουλήσει το παιδί της, όπως και για κανέναν άλλο δεν το επικροτώ. Τα προβλήματα που ίσως αντιμετωπίσει το παιδί, δεν τα ξέρει κανείς, ούτε και πώς αυτή η μία (και ίσως και οι επόμενες, αφού έγινε τώρα η αρχή) φωτογράφγηση θα διαμορφώσει την προσωπικότητα της μικρής. Ήδη πολλά ανάλογα παραδείγματα από τη μικρή μας χώρα. Δεν επικροτώ στην ουσία του το κείμενο, γιατί στο όνομα της ελευθερίας πρέπει κάποτε να βλέπουμε και το δικαίωμα στην υγιή προσωπικότητα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Μήπως είστε ερωτευμένος με τη Βάνα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ας μου επιτραπεί να απαντήσω πρώτα στον old-boy του οποίου πρώτα είδα το σχόλιο και πολύ μετά το ποστ… Το οποίο ποστ δεν τόλμησα να διαβάσω ακόμη διότι ήδη από το σχόλιο κατάλαβα ότι στηρίζεται σε μια τεράστια παρεξήγηση…
  Κι ας αρχίσω από αυτό:
  Ποια είναι η παρεξήγηση;
  Το ότι θεώρησε πως ο τίτλος με το λινκ σε δικό του, προηγούμενο, ποστ, φάνηκε πως είναι η αφορμή του δικού μου κειμένου. Ε, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Κάθε άλλο. Συνήθως εκεί κάτω βάζω λινκ στα οποία παραπέμπω διότι λίγο ως πολύ συμφωνώ μαζί τους. Αυτό το κάνω χρόνια. Λάθος μου που δεν έγραψα κάτι από δίπλα όπως: «σχετικό με όσα λέω…», «διαβάστε κι αυτό…», «παίρνει θέση…» ή κάτι ακόμη πιο διευκρινιστικό…

  Το κείμενο είναι (ή θα έπρεπε να είναι) μια απάντηση στα κουσκουσάδικα τηλεοπτικά ιερατεία, στους τηλε- και ιστολογο- εισαγγελείς, σε όσους «καταγγέλλουν» τις ηθικές «αποκλίσεις» του καιρού μας λες και κάποτε πριν ή κάποτε στο μέλλον θα επέλθει η κάθαρση. Και τα «σκουπίδια» μεταφερθούν με τρένα στους ΓΝΩΣΤΟΥΣ προορισμούς, στα Νταχάου και στα Αουσβιτς.

  (Το κείμενο ήταν επίσης υπέρ της Κασσιανής και όχι υπέρ του κάθε Down Town!)

  Κι αν ακόμη όμως, old-boy, παρεξήγησες την αδιευκρίνιστη (ναι, λάθος μου) ανάρτηση του Link προς εσένα, γιατί και πως –αφού διάβασες και ξαναδιάβασες όπως λες- το κείμενο μου, «είδες» να έχω εσένα ως στόχο; Από πού και ως που βγαίνει κάτι τέτοιο από το πνεύμα και το ύφος μου;


  Λέω και πάλι ότι δεν τολμώ να διαβάσω την «απάντηση» στο ποστ μου επειδή ακριβώς η βάση του θα είναι αυτή η παρεξήγηση. Λυπάμαι γι’ αυτό.

  ...
  ...
  ...
  Τότε θα πει κάποιος «γιατί δεν γράφεις σε ποιους απευθύνεσαι»;
  Μα γιατί είναι ΠΟΛΛΟΙ, πάρα πολλοί. Εντός και εκτός ιστολογίων και τηλεόρασης. Και με τρομερή –Ρεγγίνα μου- δύναμη. Τη δύναμη του όχλου. Οι οπαδοί της καθαρότητας δεν φορούν πια περιβραχιόνια, κυκλοφορούν ανάμεσά μας είτε σιωπηλά είτε με ντουντούκες και μικρόφωνα και κάμερες είτε με πληκτρολόγια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΑΝεμε,
  εν συνόψει:
  1. Glossy περιοδικό εκμεταλλεύεται κοριτσάκι, ευλογίαις και συμμετοχή της μητέρας, για λόγους κερδοσκοπίας.
  2. Πλήθος μέγα, ετερόκλητον, (γραίες, προτεστάντες, φαρισαίοι, ηθικολόγοι, και άλλοι λοιποί πολλοί) αγανακτεί.
  3. Κάποιοι άφρονες, εκ των λοιπών πολλών του πλήθους, εστιάζουν στον κερδοσκοπικό χαρακτήρα της υπόθεσης, και προτείνουν μετ' ευτελείας το μποϋκοτάζ του περιοδικού και την επαναφορά της μητέρας στην αφάνεια.
  4. Αφρων καγώ.
  :(

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. εν συνόψει απαντήσεις:

  1. Glossy περιοδικό εκμεταλλεύεται κοριτσάκι, ευλογίαις και συμμετοχή της μητέρας, για λόγους κερδοσκοπίας.
  Σωστά, έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα!
  Κάποτε, με την ίδια ακριβώς διαδικασία μοσχοπουλήθηκε και η ταινία «Γαλάζια Λίμνη» με την Μπρουκ Σιλντς. Και πάλι από πίσω ήταν μια μαμά…
  Επίσης χιλιάδες μαμάδες πάνε χεράκι χεράκι τις συχνά ανήλικες κόρες τους για να γδυθούν στα ριάλιτι…

  2. Πλήθος μέγα, ετερόκλητον, (γραίες, προτεστάντες, φαρισαίοι, ηθικολόγοι, και άλλοι λοιποί πολλοί) αγανακτεί.
  Αυτή η αγανάκτηση του πλήθους είναι που με φοβίζει, όταν στην πρώτη ευκαιρία θα έκαναν τα ίδια και χειρότερα… (π.χ. να πάνε τις κόρες τους να γδυθούν στα ριάλιτι…) (αλλά και άλλα χειρότερα)

  3. Κάποιοι άφρονες, εκ των λοιπών πολλών του πλήθους, εστιάζουν στον κερδοσκοπικό χαρακτήρα της υπόθεσης, και προτείνουν μετ' ευτελείας το μποϋκοτάζ του περιοδικού και την επαναφορά της μητέρας στην αφάνεια.
  Κερδοσκοπικό θα ήταν το περιοδικό ούτως ή άλλως, ο,τι και να έκανε… Μη κερδοσκοπικό περιοδικό δεν γνωρίζω. Το θέμα είναι πως αποκομίζει κανείς τα κέρδη του. Αλλά μην πέφτουμε κι από τα σύννεφα λες και δεν έχουμε ξαναδεί τίποτα παρόμοιο…
  Τίποτα δεν πέφτει στην αφάνεια όσο γίνεται λόγος γι αυτό. Το σκάνδαλο επιδίωξαν και το κέρδισαν. Οι άφρονες, δυστυχώς, λειτουργούν (-ούμε) ως οι καλύτεροι διαφημιστές.

  4. Αφρων καγώ.
  :(
  Κι εγώ ακόμη περισσότερο…
  Να τα έβαλα με την κοινή γνώμη! Πληρώνω τώρα…
  (Ασε το σοβαρότερο! Που πραγματικά δεν είχα καν φανταστεί: Να γίνει μια αδιανόητη παρεξήγηση με τον old – boy που θεώρησε εαυτόν θιγόμενο…)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. O Δείμος τα είπε όλα. Γυμνή ή ντυμένη είναι η σκέψη του καθενός. Και είναι ντυμένη και καθωςπρέπει, όταν βιάζονται παιδιά συστηματικά και μόνιμα σε διάφορα realities και μάλιστα με κρατική επιχορήγηση (eurovision junior).
  Bιάζονται καθημερινά και μάλιστα ανεπανόρθωτα τα παιδιά μας, με την παιδεία του συστήματος, με τις αξίες που τους δίνουμε, με τις παραχαραγμένες γνώσεις). Πριν από αυτά, το έκαμαν σε μας, με αποτέλεσμα, οι απόψεις μας να είναι βολικές για το σύστημα αξιών και εξουσίας. Σε κάθε βήμα μας και πλειστάκις δεν το καταλαβαίνουμε.
  To μυαλό μας είναι "εκπορνευμένο".
  Μη περιμένετε να ρίξω λίθο στην κ.Βάνα. Έχω αμαρτίες και δεν μπορώ. Επίσης, ξέρω ότι με τα λεγόμενα μου είμαι ύποπτος. Έτσι κι αλλιώς ύποπτοι και αποκυρηγμένοι, αιώνες τώρα, είναι οι σοφοί Δημόκριτοι, Πλάτωνες, Ηράκλειτοι, που εγώ απλώς αντέγραψα σήμερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ΑΝεμε,
  περί πρακτέου ο λόγος.
  Μποϋκοτάζ διαρκείας για την εκμετάλλευση του παιδιού.
  Η προσβολή της ταλαιπωρημένης μας αισθητικής και της φθινούσης νοημοσύνης μας ας παραμείνει ατιμώρητη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 15 sites που άλλαξαν το internet

Πως θα έσωζα τους New York Times