Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ιταλική Αναγέννηση: η επανάκτηση του σώματος

Φούρνος

Μαυρομιχάλη 168, 11 472, Αθήνα
Tηλ. 210 6460 748, 6420 451

Ιανουάριος-Μάρτιος 2008

Το Κέντρο για τον ψηφιακό πολιτισμό Φούρνος και η Κοινωνία των δε-κάτων σας καλούν στον κύκλο σεμιναρίων του συγγραφέα Θανάση Τριαρίδη με τίτλο

Ιταλική Αναγέννηση: η επανάκτηση του σώματος

***

Δομή κύκλου σεμιναρίων (6 δίωρα σεμινάρια)

1. Η Αναγέννηση ως σωματική παρεκτροπή και ως σαρκική ανάγκη

2. Το σώμα ως παραφορά: Φραγκίσκος της Ασίζης /

Τζιότο ντι Μποντόνε: η ανακάλυψη των εκκρίσεων

3. Ντάντε Αλιγκιέρι: οι όροι της ανθρωπινότητας στο στομάχι της Κόλασης

4. Σάντρο Μποτιτσέλι: η ανεξέλεγκτη σάρκα ως ομορφιά /

Λεονάρντο Ντα Βίντσι: η αναδιάταξη της primo motore

5. Μιχαήλ Άγγελος Μπουοναρότι: η πίστη ενάντια στο σώμα /

Ραφαήλ Σάντσιο: η καθολική ευτοπία και ο ατομικός τρόμος

6. Μετά την Ανάγεννηση: για την σαρκική παρεκτροπή και την σαρκική ανάγκη

***

Tιμή συμμετοχής σε κάθε κύκλο: 100 Ευρώ

Τα σεμινάρια θα γίνουν επί έξι συνεχόμενες Δευτέρες

στις 28 Ιανουαρίου * 4 Φεβρουαρίου * 11 Φεβρουαρίου,

18 Φεβρουαρίου * 25 Φεβρουαρίου, *3 Μαρτίου 2008

στις 6.00 μμ. με 8.00 μμ στον Πολυχώρο Φούρνος

Μαυρομιχάλη 168, 11 472, Αθήνα

Ως υλικό εργασίας τους σεμιναρίου, κάθε συμμετέχοντας θα πάρει σε ψηφιακή μορφή (CD), ένα ομόθεμο με το σεμινάριο ανέκδοτο βιβλίο του Θ.Τ., ένα ανθολόγιο με τις 100 σημαντικότερες εικόνες της Αναγέννησης και μια εκτενή επιλογή από την σχετική βιβλιογραφία που έχει μεταφραστεί στα ελληνικά.

Εγγραφές-πληροφορίες: Tηλ. 210 6460 748, 6420 451

http://www.triaridis.gr/ * http://www.fournos-culture.gr/ * http://www.triaridis.gr/

Διοργάνωση: Κέντρο για τον ψηφιακό πολιτισμό Φούρνος * Κοινωνία των δε-κάτων

Σχόλια

  1. Ωραία πρωτοβουλία αυτά τα σεμινάρια... μακάρι να γίνουν κι άλλα κι από άλλους ομιλητές. Αν δεν κάνω λάθος τον ίδιο κύκλο είχε οργανώσει κι ο φίλος Γιώργος στο Σαιξπηρικό κι είχαν επιτυχία... πάντα τέτοια.:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, και είχα την τύχη να παρακολουθήσω ένα μεγάλο κομμάτι. Εμπειρία ζωής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…