Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανάλεκτο…Πόσο μοιάζουμε, τελικά, με τους εχθρούς μας.

Στη γλώσσα, στις σκέψεις, στις ιδέες, στις σημαίες, στους τρόπους, στα όνειρα, στις λέξεις.

ΦΤΥΣΤΟΙ είμαστε!


Κι εγώ...

...Κουράστηκα να φωνάζω…///

///

Χριστόδουλος...

Σχόλια

 1. So true..Το είδωλό μας όπως στην τράπουλα με τον Βαλέ. Μισοί εμείς, μισοί οι εχθρόφιλοι. Σα τη μέδουσα του Καραβάτζιο. Αν το αφήσεις γιαγαντώνεται, γίνεται φθόνος, γίνεται μίσος. Κι αν το αφήσεις κι άλλο γίνεται πιό μεγάλο πιό δυνατό και μας τρώει λίγο, λίγο. Μας στερεί τη Μεγάλη Εικόνα, το Ολον και μας αφήνει μικρά και ατελή. Ακόμη το παλεύω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Φοβάμαι πολύ! Πάρα πολύ, Νταρκ...
  Τόσο μίσος, τόση λύσσα για να καταπιούν, τι; Εναν νεκρό;
  Αυτοί που τόσα ελπίζαμε, τόσα περιμέναμε, για τον νέο, καθαρό τους λόγο...
  Ναι, τώρα φοβάμαι πολύ αυτή τη λύσσα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η Εξουσία διαφθείρει Καπιτάν. Η Απόλυτη Εξουσία διαφθείρει απόλυτα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το τρομαχτικό, αυτό που λέω οτι φοβάμαι, είναι η διαφθορά αυτών που πολεμούν την εξουσία (υποτίθεται!)...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Τα καραβάνια του Φθηνού Λόγου ήρθαν για μια φορά ακόμη κι άπλωσαν τις σκηνές τους. Τα πανιά έτριξαν και θεωρήθηκε σημάδι θεικό. Η αμμος πηχτή και κίτρινη τους υποδέχτηκε ως νομάδες και πίστεψε ότι τούτοι ήταν οι πραγματικοί Μάγοι. Επεσε η νύχτα. Μια νύχτα συμπαγής, τρομακτική, πιό σκοτεινή κι από την άβυσσο, πιό λαμπερή κι από το φώς του ήλιου. Η ησυχία απλώθηκε σα θανατερός ιός. Η βουβαμάρα ήταν η αρρώστια, Κανείς δε μιλούσε πια, κανείς δε κοιτούσε πια, κανείς δεν αγαπούσε πια. Ο κόσμος ήταν κάτι άλλο. Οι μηλιές δεν άνθιζαν, ο ήλιος ήταν στο χρώμα της Χολής. Τότε τα καραβάνια του Φθηνού Λόγου χάρηκαν και ξαπόστασαν μέσα στην άμμο, χαρούμενοι για το μπλάβιασμα του ουρανού, ευτυχείς για το πάγωμα της θάλασσας άρχισαν να μοιράζουν χάνδρες. Ψεύτικες, γυάλινες, φθηνές όπως κι εκείνοι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο φανατισμός δεν είναι και ο καλύτερος σύμβουλος
  Ακόμη και για τον ( υποτίθεται) πολέμιο της εξουσίας.
  ( πάντως στην Κένυα του καίνε ζωντανούς!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αυτό! Αυτό! Τους βλέπω με ποστ-φαλτσέτες και σχόλια-χατζάρια να πετσοκόβουν πτώματα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Φύσα κι εσύ! Θάψ'τους μέσα στη γη, σε άγνα σωθικά, στην ανυπαρξία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…