Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χιόνι κι απέναντι το πέλαγος...

Τελευταία αργία σήμερα. Ξυπνάω αργά, φοράω τις νέες μου αρβύλες και ανηφορίζω προς τον Πολύγυρο. Στα μισά του δρόμου το τοπίο αλλάζει. Χιόνι παντού. Κόβω ταχύτητα για να απολαύσω το θέαμα. Η πόλη χιονισμένη, σαν ζαχαρωτό. Ακόμη και το Νοσοκομείο μοιάζει όμορφο. Μπαίνω μέσα και ψάχνω να βρω τον γιατρό. Εχει χειρουργείο. Τον περιμένω. Είναι η ώρα που τελειώνει το επισκεπτήριο. Περιφέρομαι στους διαδρόμους και στους θαλάμους. Μια πρόχειρη επιθεώρηση του χώρου στον οποίο θα ζήσω (!!!) για μερικές ημέρες από την επόμενη εβδομάδα. Εξοικείωση με τα πρόσωπα, τους ήχους, τα χρώματα. Μακάρι το κρεβάτι μου να είναι δίπλα στο παράθυρο να μπορώ να κοιτάζω στο δάσος. Κάνω στο μυαλό μου μια λίστα με τα βιβλία που θα πάρω μαζί. Τους «Δαιμονισμένους» σίγουρα δεν θα τους έχω ακόμη τελειώσει. Θα πάρω επίσης τον Ροθ και τον Γιούαν. Ωραία θα είναι. Θα πίνω και τσάϊ, θα παρηγορώ τον διπλανό μου, θα ακούω μουσική από το Mp3φωνο. Μιλάμε για λίγο με το γιατρό, δεν έχει χρόνο να μου εξηγήσει λεπτομέρειες. Φεύγω. Εξω χιονίζει και πάλι. Κατεβαίνω με χαμηλή ταχύτητα της κατηφόρα προς τη θάλασσα. Μαγεία! Θα ήθελα πολύ να μπορούσαμε να χτίσουμε ένα σπίτι εδώ πάνω. Να βλέπουμε μπροστά μας τα δύο πόδια της Χαλκιδικής και το πέλαγος.

Σαν σήμερα, πριν 24 χρόνια πήγαινα τον πατέρα μου στο 401. Ηταν η τελευταία φορά που τον έβλεπα…

Παράξενη μέρα!

Δεν έχει εκείνη τη θλίψη των προηγούμενων χρόνων…

Αντίθετα έχω, θα μπορούσα να πω, πολλά κέφια!

Ισως λόγω της διαδρομής!

Της μικρής μα και της μεγάλης!

Αυτά!

Σχόλια

 1. Ελπίζω να είναι υπόθεση ρουτίνας. Σε κάθε περίπτωση, περαστικά από τώρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Παλιέ Εξαρχιώτη σου εύχομαι από καρδιάς όλες οι μέρες σου να είναι «άσπρες» και περαστικά σου.
  ΜΕΝΔΡΙΝΟΣ Ιωάννης
  http://mendrinos-giannis.blogspot.com/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ρουτίνας δεν είναι αλλά δεν είναι και κάτι εξαιρετικά επικίνδυνο. Κουραστικό και επώδυνο θα το έλεγα!

  Ευχαριστώ για τις ευχές και τους δυό σας!

  ----
  Γιάννη, σε παρακολουθώ και καμαρώνω τους αγώνες σου!

  (Κι ας υπάρχει πιθανότητα να ήμασταν κάποτε "αντίπαλοι" στους δρόμους...)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Περαστικά κι από μένα. Ίσως να είσαι σε κέφια, γιατί η όλη υπόθεση υγείας να πρέπει να γίνει για να ανακουφιστείς. Ίσως επειδή κλείνει ένας κύκλος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η μοναδική περίπτωση να βρεθήκαμε κάποτε «αντίπαλοι», είναι η περίπτωση να βρεθήκαμε σε διαφορετικές «ομάδες» της πλατείας….. εσύ της Μαρονίτας (θυμάσαι;) κι εγώ του Τσαφ, ας πούμε.
  Όλες οι υπόλοιπες περιπτώσεις αποκλείονται, να είσαι σίγουρος, να περνάς καλά και να 'σαι υγιής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…