3 χρόνια ΑΝεμος

Δεύτερη ημέρα του 2008, στέκομαι στην κουπαστή και χαζεύω τον «ΑΝεμο» που σε λίγες κλείνει 3 χρόνια ταξιδιών και άπειρα ναυτικά μίλια στις θάλασσες και τους ωκεανούς της πληροφορίας…

Ιανουάριο του 2005 νηολογήθηκε και μπάρκαρε σχεδόν αμέσως από τον «ταρσανά» του Νάσσου, σε ένα μικρό γραφείο κάπου στην Εγνατία. Αυτό ήταν το πρώτο μου «ποστ» στο ημερολόγιο καταστρώματος, τα άλλα που φαίνονται να προηγούνται προστέθηκαν μετά για αρχειακούς και μόνο λόγους ή γιατί δεν μπορούσα να τα τοποθετήσω αλλού χρονικά… Ακολούθησαν ούτε λίγο ούτε πολύ 2.899 «ποστ»- με τούτο εδώ 2.900- αν βάλεις και καμιά εκατοστάρα που τα έφαγε η μαρμάγκα της τεχνολογίας ή και της αυτολογοκρισίας: σύνολο 3.000 κείμενα, εικόνες, μουσικές, σχόλια, προτάσεις… Τα περισσότερα φυσικά δεν αξίζουν δεύτερης –μη σου πω και πρώτης- ανάγνωσης. Πρόκειται για άθλιες σημειώσεις επί της επικαιρότητας και κοπι-ποσταρίσματα από διάφορες πηγές, κυρίως του Τύπου, μερικές δεκάδες «δελτία τύπου», εκατοντάδες αποτυχημένες ασκήσεις γραφής και πολλά άλλα που δεν αφορούσαν και δεν αφορούν κανέναν ιδιαιτέρως. Ανάμεσα τους, «πολεμικές» και λίβελοι για θέματα ανούσια, για διαμάχες γυμνασιακού επιπέδου, για μικροζητήματα της μικρής, τότε, μπλογκόσφαιρας. Ανοησίες ενός αρχάριου ιστολόγου που έκανε την τρίχα τριχιά. Και υπερβολές. Πολλές υπερβολές. Κυρίως από έναν εσωτερικό θυμό που ξεσπούσε πάνω στο πληκτρολόγιο. Τα κράτησα όμως όλα στα αμπάρια του «ΑΝεμου» για έναν και μόνο λόγο: δεν ήθελα να εξωραΐσω εκ των υστέρων ούτε αυτά που γράφω ούτε αυτό που είμαι. Γιατί όλα αυτά, τα στραβά, κουτσά και ανάποδα μαζί με όλα τα άλλα με κάνουν αυτό που είμαι. Διαφορετικά θα κρατούσα πέντε, άντε δέκα, άντε είκοσι, το πολύ, κείμενα. Τα «Best Off» που λένε… Όμως Best χωρίς Worst δεν υπάρχουν. Δεν έχει νόημα το καλύτερο αν κάπου δίπλα δεν είναι και το χειρότερο. Στο κάτω-κάτω με τι να τα συγκρίνεις;

Όπως και στα ταξίδια άλλωστε: τι θα ήταν ήταν η Ναυσικά και Καλυψώ, το νησί των Φαιάκων και η Ωγυγία χωρίς τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες; Δύο γκομενιλίκια της σειράς, μια Μύκονος τον Αύγουστο και ένα Μπαλί το Πάσχα! Αηδίες δηλαδή! Γι’ αυτό τα κράτησα! Αυτή τη ζωή δεν θέλω να την ζήσω σαν τουρίστας. Ούτε και θέλω να χτίσω κανένα μουσείο και να το γεμίσω με αξιόλογα εκθέματα. Από τους Ηνίοχους και τις Καρυάτιδες χίλιες φορές προτιμώ την ασήμαντη χτένα, τα δαίδαλα και τις πήλινες πλαγγόνες, τον στρόμβο και τα πεντέλιθα. Και μακάρι να είχε βρεθεί το λερωμένο βρακί του Αλέξανδρου παρά η κεφάλα του που δεσπόζει σε όλα τα αρχαιολογικά μουσεία, στα σχολεία και στα αστυνομικά τμήματα.

Ετσι ταξιδεύω, έτσι μαθαίνω, έτσι γράφω εδώ μέσα. Αποσπασματικά. "Χύμα" όπως μου λέει και ο Θανάσης Τριαρίδης. Πρόχειρα, Πολλές φορές στο γόνατο. Ετσι όπως μου δίνει την ελευθερία να γράφω αυτό το μέσο, το ιστολόγιο, και όχι όπως θα έγραφα για μια εφημερίδα ή ένα περιοδικό. (Γι’ αυτό και με ξενίζουν τα κείμενά μου όταν τα βλέπω αναδημοσιευμένα σε εφημερίδες. Καλοσύνη τους και ευχαριστώ όσους το κάνουν αλλά είναι σαν να σερβίρουν το ψητό που έφτιαξα στη λαμαρίνα, σε κρυστάλλινη πιατέλα!). Ο,τι γράφω το γράφω για να φύγει, να περάσει, για την μία ματιά και όχι να το πάρεις στο κρεβάτι ή στην τουαλέτα. Σαν να δολώνω πετονιά και να την πετάω στη θάλασσα… (Γι’ αυτό και απορώ όταν καμιά φορά με ειδοποιεί πως έχω κάποιο σχόλιο σε ένα παλιό μου ποστ! Που πήγαν και το βρήκαν; Ούτε εγώ δεν το θυμάμαι πια!).

Με την ίδια λογική καταχωρώ και όλους όσους έχω «κρεμασμένους» στη δεξιά πλευρά του καραβιού. Αγαπημένους και φίλους και συνταξιδιώτες και γνωστούς και αγνώστους κι όσους ξεχώρισα για διαφορετικούς λόγους, κι όσους με τους οποίους βρήκα κάποια έστω και μακρινή συγγένεια κι εκείνους που με μάγεψαν με ένα τους κείμενο, παλιούς και καινούργιους, κορίτσια και αγόρια και πρεσβύτερους, συναδέλφους και μη. Ελάχιστους γνωρίζω προσωπικά. Λιγότερους τους ήξερα και από πριν. Δεν τους έχω όλους καταχωρημένους. Αλλους τόσους τους παρακολουθώ μυστικά με το κιάλι του RSS. Συμπαθάτε με αν κάποιους δεν σας έχω περάσει στους «συνδέσμους» που όμως ακόμη μπορεί κάποιος να βρει κάποιους άλλους που σταμάτησαν να ιστολογούν. Εχει μεγάλη λάτρα το καράβι κι εγώ είμαι ένας άθλιος και τεμπέλης καπετάνιος, «αλλού κάλτσα κι αλλού μπουκάλι»…

Πολλές φορές σκέφτηκα να τους σβήσω όλους, να μην έχω κανέναν σύνδεσμο, όπως κάνουν πολύ, έτσι, για να μην αδικώ κανέναν. Αλλά είπαμε, δεν θα ήμουν εγώ μέσα από τέτοια τεχνάσματα. Θα γινόμουν περισσότερο επαγγελματίας από όσο αντέχω.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά τα κατάφερα: πήρα περισσότερα από όσα (ασήμαντα) έδωσα ως ναύλα για το ταξίδι. Πολύ περισσότερα. Φιλίες και γνωριμίες και γνώσεις κι απόψεις και τσακωμούς και λόγια αγάπης και εκτίμησης και δώρα κάθε λογής. Γεμάτα τα μπαούλα και οι κασέλες. Γεμάτο το μυαλό μου. Αξίζει τον κόπο τελικά ο χρόνος που «χάνω» εδώ μέσα. Θα ξεχωρίσω μια εποχή όμως. Εκείνη ακριβώς πριν ένα χρόνο όταν περάσαμε φουρτούνα μεγάλη με τον μεγάλο μου τον γιο (ευτυχώς περαστική και όλα καλά τώρα!). Δέχτηκα τέτοια επίθεση αγάπης και υποστήριξης που δεν μπορούσα ούτε να την φανταστώ. Με σχόλια, με μέϊλ επώνυμα και ανώνυμα, με προσφορά βοήθειας για γιατρούς, για… για… Οφείλω πολλά, μα πάρα πολλά σε όλους εκείνους που στάθηκαν δίπλα μου εκείνες τις ημέρες και τους μήνες.

Κι έτσι έκλεισαν τρία ολόκληρα χρόνια και ο «ΑΝεμος» μπαίνει στο τέταρτο. Δεν σκέφτομαι πια, όπως είχα σκεφτεί κανά-δυό φορές παλιότερα, να τον κλείσω. Δεν το βαρέθηκα ακόμη το ταξίδι με αυτό το καράβι. Ισα ίσα μ’ αρέσει όλο και περισσότερο και όλο και μεγαλύτερο νόημα αποκτά όσο περνάει ο καιρός. Ακόμη απορώ τι στην ευχή κάνουν εκείνοι εκεί οι «3 users» που είναι μέσα. Και περισσότερο απορώ όταν κάπου-κάπου ρίχνω καμιά ματιά στα «στατιστικά». Δεν τα αγαπώ τα νούμερα και τις στατιστικές -θεαματικότητες και επισκεψιμότητες μου προκαλούν αλλεργία- αλλά, βρε αδελφέ και η περιέργεια ανθρώπινη είναι, να μη σου πω και η ματαιοδοξία.

Όμως όπως άλλαξα κι εγώ μέσα σ’ αυτά τα χρόνια έτσι θέλω να αλλάξω και το «καράβι» μου, να δοκιμάσω νέες ρότες, νέους προορισμούς, νέους τρόπους να κουμαντάρω τη θάλασσα και τη γραφή μου, να δοκιμάσω νέα πράγματα. Δεν ξέρω ακόμη πως και τι. Το σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσω να απομακρύνω την άμεση εισβολή της επικαιρότητας. Παραβρώμισε το πράγμα. Δεν έχει νόημα να αφήνω αυτές τις φάτσες, αυτές τις άθλιες ειδήσεις να κάνουν ρεσάλτο εδώ μέσα. Κι επειδή ούτε και τα στραβά μάτια μπορώ να κάνω από τη στιγμή που η οθόνη και η ζωή μου πλημμυρίζει με πληροφορίες. Θα τα στέλνω λοιπόν εκεί, στο άλλο ιστολόγιο, το ανοιχτό στους καιρούς… Εκεί τα «δημοσιογραφικά», τα της τρέχουσας πολιτικής, τα επίκαιρα. Εδώ το ταξίδι! Εδώ το κυνήγι του Μόμπι-Ντικ και των θησαυρών! Εδώ τα μεγάλα φονικά και τα αστραπόβροντα! Εδώ οι ανακαλύψεις και τα στιχάκια! Χωρίς να υποτιμώ και τα άλλα, γιατί κάποτε θα αλλάξουν τα πράγματα, θα αλλάξει ο καιρός και εποχή, θα φύγει αυτή η πανούκλα που μας θερίζει τις ψυχές και τα μυαλά…

Δεν υπόσχομαι τίποτα…

Ελπίζω πολλά…

Προσπαθώ να είμαι ελεύθερος!

Σας είμαι πραγματικά ευγνώμων!

Καλή Χρονιά να έχουμε!

Με ούριους Ανέμους!\\\\\\\\\\\///////////

Θα σας περιμένω μέχρι τα φοβερά μεσάνυχτα αδιάφορος-
Δεν έχω πια τι άλλο να πιστοποιήσω.
Οι φύλακες κακεντρεχείς παραμονεύουν το τέλος μου
ανάμεσα σε θρυμματισμένα πουκάμισα και λεγεώνες.
Θα περιμένω τη νύχτα σας αδιάφορος
χαμογελώντας με ψυχρότητα για τις ένδοξες μέρες.
Πίσω από το χάρτινο κήπο σας
πίσω από το χάρτινο πρόσωπό σας
εγώ θα ξαφνιάζω τα πλήθη
ο άνεμος δικός μου
μάταιοι θόρυβοι και τυμπανοκρουσίες επίσημες
μάταιοι λόγοι.

Σχόλια

 1. Πάντα δυνατός, δημιουργικός, ελεύθερος και κριτικός. Να μένεις πάντα έτσι ειρωνικός και αυστηρός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συνεχίζουμε;
  Συνεχίζουμε. Άλλωστε προορισμός που να χωρεί στο λιμάνι του αυτά τα δικά μας, δεν υπάρχει, ή δεν έχει ακόμα ανακαλυφθεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλή συνέχεια κι εύχομαι να συνεχίσεις να τη βρίσκεις εδώ μέσα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μαζί με τις ευχές μου για καλά και πολλά, άπειρα ταξίδια του νου, στις απέραντες θάλασσες του διαδικτύου με τον ANemo σου στέλνω και 2 στίχους του άλλου εραστή των ταξιδιών του Νίκου Καββαδία.
  "Μην κοιτάς ποτέ σου τις αντένες
  με την τρικυμία• θα ζαλιστείς."

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αποκαλυπτικό κείμενο, στρωμένο με τρείς χιλιάδες αποδείξεις. Σε διάβαζα πρίν ξεκινήσω και δεν υπάρχει περίπτωση να κυλήσει μέρα να μη σε διαβάσω. Το μόνο του bloggin σακατλίκι, είναι που δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια γιά "ανασκαφές".Έχει ήδη δημιουργηθεί μιά "βιβλιοθήκη" από εκατομμύρια μικρά κυρίως κείμενα, που χρειάζονται πάνω απο τρία χρόνια γιά να διαβαστούν διαγωνίως. Καλή συνέχεια και κουράγιο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Σε ευχαριστω για τις ευχες δεν ξερω μεσα απο ποαι διαδρομη εγινα αποδεκτης αλλα ευχαριστω ειλικρινα γιατι ετσι σε ανακαλυψα εστω και αργα εστω και σε αυτη τη καμπη που δεν ειναι αλλο παρα στροφη Εγω ειμαι για το ταξίδι! για το κυνήγι του Μόμπι-Ντικ και των θησαυρών! για τα μεγάλα φονικά και τα αστραπόβροντα! για τις ανακαλύψεις και τα στιχάκια! αρα για εδω αλλα και γαι οπου κατοικουν τετοια Εξ' αλλου που να προτομοιρασεις εναν εαυτο που το μυαλο του σαν αλλη
  αναγεννηση τσαλαβουταει στη πληροφορια και την κανει ποιηση εγω για να ξεκουραζω το δίλημα κανω πολλα μπλογκ αναλογα με τα κεφια..δεν ειναι κι αυτο λυση αλλα γιατι οχι Καλη χρονια ταξιδιαρικη με θησαυρους αναπαντεχους!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Δεν χρειάζεται να διατυπωθεί ως ευχή, αφού είναι βεβαιότητα ότι θα συνεχίσεις με το ίδιο πάθος, την ίδια ορμή, την ίδια αγανάκτηση, την ίδια ευαισθησία. Πάντα χαλκέντερος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Προς στιγμήν τρόμαξα ότι θα μας ανακοίνωνες την αποχώρησή σου, αλλά διαβάζοντας παρακάτω ηρέμησα! Πολύχρονος, φίλε, πάντα θυμωμένος, ποτέ πολιτικά ορθός, τα κείμενά σου να έχουν πάντα φουρτούνα και ποτέ νηνεμία! Μόνο έτσι ίσως αλλάξουμε τελικά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Πάντα εκτιμούσα την ειλικρίνεια και την αμεσότητα και αυτά τα δύο προσόντα φαίνεται να σου περισσεύουν!
  Σου ευχομαι πάντα να ακολουθείς το ένστικτό σου και να χαίρεσαι το ταξίδι σου όπως μέχρι σήμερα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Γαλήνη στην ψυχή σου,
  Αντάρα στις θάλασσές σου,
  καλή συνέχεια.

  Και καλή χρονιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Κράτα, άνθρωπε, γιατί έχουμε γιομίσει με "άτομα" που δουλεύουν με τις συνήθειες των πεθαμένων στιγμών...ενός πεθαμένου.

  Να 'σαι καλά να συνεχίζεις και με άλλα οιστρο-γόνα γραφτά.

  υγ. Μέτρα και τα ποστ στην wordpress και στο Μελάνωμα και στο οπεν. Mην τα ξεχνάς κι εκείνα τα χαρακώματα.
  :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Μόνο 3 μου φαίνονται πολύ περισσότερα. Ίσως να φταίνε τα 3000 κείμενα.
  Όταν ξεκίνησα, 13 μέρες μετά από σένα, με ένα άθλιο post, είχα ήδη διαβάσει εσένα, τον όνειρο και 2-3 άλλους και είστε πάλι οι ίδιοι που διαβάζω τόσο καιρό και τόσα post μετά. Εύχομαι να συνεχίσεις ίδιος και καλύτερος.
  Χρόνια πολλά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ήσουν από τους πρώτους που διάβασα. Με τράβηξε κατά πρώτο λόγο η οργή σου για τα κακώς κείμενα της πόλης (είχα ανακαλύψει πως υπήρχε κι άλλος που εκνευριζόταν) και κατά δεύτερο λόγο ο Κόρτο Μαλτέζε στο αβατάρ. Αυτές ήταν οι δύο πρώτες αιτίες για να σε διαβάζω. Με τον καιρό βρέθηκαν κάμποσες ακόμα. Κι αν ποτέ αποφασίσεις να το κλείσεις, σε αντίθεση με τον Κόρτο, ας μάθουμε τι θα απογίνεις. Να είσαι καλά, να παραμένεις οργισμένος σαν νέος και... καλή συνέχεια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. ΝΑι την επικαιρότητα στείλε την αλλού, θέλουμε και τον άλλον άνεμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Γερό τιμόνι, σταθερή ματιά και καθαρό αέρα στα πανιά σου, φίλε.
  Ή αλλιώς, "Health, (spiritual) wealth, and a steady hand, Anjin-san" για να θυμηθούμε και τα νιάτα μας (..στη μεσαιωνική Ιαπωνία :p)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Σχόλια-Κύματα από Φίλους-Καράβια…
  Αυτό είμαστε… Πότε Στόλος ολόκληρος, Αρμάδα… και πότε βαρκούλες που παραδέρνουν με τον καιρό τις δύσκολες μέρες… που φωτίζουν τη θάλασσα με τα πυροφάνια τους όταν έχει μπουνάτσα…
  Τι περισσότερο να ζητήσει κανείς από την Επικοινωνία;;;


  ο δείμος του πολίτη >>>

  Κι εσύ συνέχισε τo West Side Story! Πάντα από τη Δυτική πλευρά της Πόλης έρχεται το καινούργιο. Εκεί η φτωχολογιά, οι πρόσφυγες, οι μετανάστες, οι νέοι πολιτισμοί, το νέο αίμα! Από εκεί η ανανέωση της πολιτείας από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Λονδίνο κι από το Βερολίνο μέχρι τη Θεσσαλονίκη!
  Καλή Χρονιά Πολίτη της Σταυρούπολης!

  Xνούδι >>>

  Πώς να σταματήσεις; Μαθαίνει κανείς να σταματά;
  Μόνο όταν τον αναγκάσουν με τη βία! Αλλά και πάλι, πίσω μας έρχονται κι άλλοι!
  Και τα λιμάνια είναι για ανεφοδιασμό, όχι για μόνιμη εγκατάσταση!
  Αλλά θαρρώ τα ξέρεις αυτά, καπετάνισσα!

  Αθήναιος >>>

  Κι εσύ καλή συνέχεια! Να παίρνεις τις γαλέτες μας και να τις κάνεις παντεσπάνι! Τις ανακατεμένες σκέψεις μας και να τις κάνεις ιδέες! Κι ας νομίζουν κάποιοι διαφωνούμε σε πολλά… Δεν ξέρουν μήτε από γεύσεις μήτε από ιδέες…
  Εμείς ξέρουμε πως ταιριάζει το μέλι και το πορτοκάλι με την πάπια… Το δαμάσκηνο με το χοιρινό…
  Καλά μαγειρέματα! Καλά Συμπόσια!

  monahikoslikos >>>

  Ενα καραβι παλιο σαπιοκαραβο με κατι ναυτες τρελους πειρατες σηκωνει αγκυρα αγριο χαραμα υπαρχουν θεσεις αν θελεις κενες

  ΠΕΤΕΦΡΗΣ >>>

  Καλή Χρονιά αρχηγέ μου!
  Μου έδωσες ιδέες με το σχόλιο σου αυτό για τη «βιβλιοθήκη»…
  Και που να δεις τι διάβασα χθες βράδυ και σε θυμήθηκα!
  Θα τα δεις στο επόμενο ποστ!

  5 pink flowers >>>
  Καλώς ήλθες στο καράβι!
  Καλή Χρονιά και πάλι!

  Chaca-Khan >>>

  Τα καλύτερα κι από εμένα μικρέ Σοφέ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Old Boy >>>

  Εχουν και οι ευχές την αξία τους, σαν το κερί που ανάβουμε καμιά φορά κι ας μην πιστεύουμε σε θεούς και δαίμονες…
  Σου αντεύχομαι λοιπόν με την ίδια βεβαιότητα!
  Πάντα ευθύβολος και υπό (απροσδόκητη) γωνία! Μπας και μάθουμε ποτέ να βλέπουμε και όχι απλώς να κοιτάζουμε…

  Λωτοφάγος >>>

  Να μην τρομάζεις με αυτά που τελειώνουν!
  Ισα ίσα να χαίρεσαι για εκείνα που ξεκινούν! Για εκείνα που αλλάζουν…
  Καλή Χρονιά
  (…και, όχι, δεν έκλεισε ακόμη ο μεγάλος κύκλος του «Ανέμου»!)

  philos >>>

  Και σε σένα Μηχανικέ, σου εύχομαι τα καλύτερα να μηχανεύεσαι και να σχεδιάζεις!
  Καλά Ταξίδια, φίλε!

  Magica de Spell >>>

  Το πρώτο είναι μεγάλη ευχή!
  Το δεύτερο είναι αναπόφευκτο!
  Το τρίτο δεν το υπόσχεται κανείς, το ελπίζει!

  Καλή Χρονιά Μάγισσα!

  oι σκιές μιλάν >>>

  Πάντα με συγκινείς, σχεδόν με ο,τι γράφεις! Σ’ ευχαριστώ πολύ γι αυτό!
  Ναι! Είναι κι εκείνα τα ποστ… Παράλληλες πραγματικότητες, θα τις αποτιμήσω ξεχωριστά… Δεν τις ξεχνώ!

  Και με την ευκαιρία αυτή θέλω να προσκαλέσω και πάλι όσους το επιθυμούν να μπουν στο “Open” (http://openitnow.blogspot.com/) ως συν-συγγραφείς… Καλοδεχούμενοι!


  Argos >>>

  Μόνο 3!!! (Και πέντε στη Θεσσαλονίκη! Πότε κιόλας;;;)
  Φταίνε για πολλά τα 3000 κείμενα, αλλά και για την συρρίκνωση του χρόνου;;;
  Χαχαχαχαχαχαχα!
  Αντε! Να κάνουμε όλοι μαζί γενέθλια! Τι λέτε;
  Χρόνια Πολλά!
  (Και που ‘σαι… Μην πολυσκαλίζεις τις στάχτες, κάρβουνα σβηστά θα βρεις… Οι φρεσκοαναμμένες φωτιές έχουν μεγαλύτερη σημασία…. Αλλά και κάτι από τη δική μου πορεία: Ουδείς αναμάρτητος! Ολοι έχουμε κάνει εγκλήματα και έχουμε χιλιάδες δικαιολογίες για το καθένα! Κι εγώ πρώτος!) (Για να μην νομίζεις ότι δεν σε διαβάζω επειδή δεν σχολιάζω για πράγματα που ξέρω!) (Είναι που φοβάμαι ότι κάποιος κάποτε θα βγάλει κάτι και για μένα από τα περασμένα…) («Φοβάμαι» είναι τρόπος του λέγειν! Απλώς ίσως να μην θυμάμαι καμιά δικαιολογία…)
  Καλά Ταξίδια!

  exiled >>>

  Κι εσύ είσαι από τους λίγους που έχω συναντήσει κι εχω χαρεί πολύ για τη συνάντηση!!! Ασε που σε έχω για πάντα συνδυάσει με ένα από τα ωραιότερα ταξίδια της ζωής μου!

  Καλή μας Χρονιά, Εξόριστε!

  dianathenes >>>
  ΝΑΙ, θα είναι πλέον στο “Open” (http://openitnow.blogspot.com/)!
  Καλή Χρονιά!
  Oneiros >>>

  Και να προσθέσω κάτι ακόμη: ΜΝΗΜΗ!
  Terabytes ΜΝΗΜΗΣ!
  Να μην ξεχνάμε…
  Να τα θυμόμαστε και να τα θυμίζουμε ξανά και ξανά…
  Αυτό είναι κάτι που σίγουρα δεν τον αντέχουν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Καλοφούρτουνος, Αντρέα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. greek-GAYLOLITA >>>

  Όπως είδες έσπευσα να το «ανεβάσω»!
  Τι εποχές! Τότε που Ζούσαμε!

  Τα καλύτερα και για εσένα! Από καρδιάς!

  nikoxy >>>

  Νίκο, σε ευχαριστώ! Αντεύχομαι

  Και να ξέρεις ότι δεν ξεχνώ τις ημέρες της Καλλιδρομίου…

  Τα νέα για το νησί τα μαθαίνω από την Αλέκα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Χρόνια πολλά ακόμα ελπίζω στα πάσης φύσεως μετερίζια. Καλό κουράγιο, καλή δύναμη και πολλά ακόμα ναυτικά μίλια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Και σε σένα εύχομαι τα ίδια και καλύτερα, συναγωνιστή!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Καλλίχρονος, πολύχρονος και πάντα έντονος - κι άλλη αγωνία με υγεία να μη μας βρει τα επόμενα 50 χρονια. Να ειστε όλοι γεροι και δημιουργικοί, Ανδρέα μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Αντί ευχής:

  Να ζείς στην ίδια πολιτεία παντοτινά/και να 'χεις των αναχωρήσεων τη μανία

  Καββαδίας. Tι άλλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Κράτα την ρότα σου εσύ.
  ΑΝεμος είσαι , ξέρεις τα τερτίπια του
  Καλημέρα απο το 2008.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Κάποιοι σαν εσένα φίλε Ανδρέα μας μύησαν στα ιστολόγια και αποκτήσαμε βήμα. Δεν το ξεχνώ. Δεν το ξεχνάμε.

  Καλή σου Υγεία στις Νέες δημιουργικές σου Χρονιές!

  ρο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Τι να πω;

  Σας ευχαριστώ και τους τρεις σας!
  Roidi, υπερβάλλετε αλλά γι αυτό σας αγαπώ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου