Κύματα οργής…


…για αυτές τις φράσεις: «Τα έξι εκατομμύρια στο Ολοκαύτωμα είναι ένα παραμύθι. Αυτή είναι η γνώμη μου, δεν θα δικασθώ γι' αυτό. Και καλά τους έκαναν».

…για το που πλημμύρισε «Χίτλερ, Ες-Ες, Ελλάς» τα δικαστήρια.

…για τα φασιστικά και κρυπτοφασιστικά («έλα μωρέ, πλακίτσα κάνω») blog και ποστ που πλημμύρισαν την μπλογκόσφαιρα. Περισσότερο όμως για όλα εκείνα που δεν αντιλαμβάνονται ότι είναι φασιστικά…

…για τους μετανάστες που τον Σεπτέμβριο του 2006 αναγκάστηκαν από το Ελληνικό Λιμενικό να επιστρέψουν στα τουρκικά παράλια, με αποτέλεσμα αρκετοί να πνιγούν στη θάλασσα, αφού δεν ήξεραν να κολυμπούν.

…για την επίθεση σε σπίτι Πακιστανών στο Αιγάλεω την περασμένη Παρασκευή, που άφησε πέντε τραυματίες, εκ των οποίων ένα σοβαρά.

…για την επίθεση Ελλήνων αλλά και αλλοδαπών εναντίον Μαροκινών στα Χανιά το Σάββατο το βράδυ με αλυσίδες, στειλιάρια, ρόπαλα.

…για την μετοχή της Aegean στο Χ.Α. η οποία ενισχύθηκε κατά 12,54% σε δύο μόλις συνεδριάσεις.

…για την απαλλακτική απόφαση του 3μελους πλημμελειοδικείου Κορίνθου, το οποίο με ομόφωνη απόφαση αθώωσε την Εργοδοσία των Σωληνουργείων Κορίνθου ΑΕ για το σοβαρότατο εργατικό δυστύχημα που έγινε στις 3/4/2003

…γιατί κανένας δεν γράφει για την προβοκάτσια των νεοφασιστών στο σχολικό συγκρότημα του Παγκρατίου.

…γιατί, αντίθετα, επιχειρούν να μετατρέψουν το μαθητικό κίνημα σε «δράκο του Παγκρατίου»

…για όσους τα βάζουν με τον Τσίπρα, τον Αλαβάνο, τον Κοροβέση (όλοι αριστεροί, ένα περίεργο πράγμα) χωρίς ποτέ τους να έχουν βάλει με κάποιον που να έχει πραγματικά εξουσία! (Τόλμησε να τα βάλεις μισή φορά με τον Ρουσόπουλο, τον Σανιδά, την Αστυνομία, τον Βαρδινογιάννη, τον Κόκκαλη, τον Παυλόπουλο και μετά ξέχεσε δεκαπέντε χιλιάδες φορές τον Τσίπρα!)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στόχο την ενημέρωση και τη συλλογή υπογραφών και καρτών ελπίδας οι τοπικές ομάδες δράσης Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» διοργανώνουν παράσταση με το θεατρικό αναλόγιο του Ariel Dorfman, «Λέμε την αλήθεια στην εξουσία - Φωνές πέρα από το σκοτάδι» που είναι βασισμένο στις συνεντεύξεις της Kerry Kennedy Cuomo με ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανά τον κόσμο, ανθρώπους που έθεσαν τη ζωή τους σε άμεσο κίνδυνο προκειμένου να υπερασπιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2007 και ώρα: 21:00, στο Goethe Institut, Βασ. Όλγας 66, Θεσσαλονίκη, είσοδος 10 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες και συνεντεύξεις Ειρήνη Τσολάκη, Μέλος ΔΣ του Ελληνικού Τμήματος Διεθνούς Αμνηστίας, τηλ. 6978875961.

Ταυτόχρονα, στις 10 Δεκεμβρίου και ώρα 20.30, η τοπική ομάδα δράσης 25 θα διοργανώσει μουσική βραδιά στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, Κύπρου 68, στην Αργυρούπολη. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι Amnesty Strings υπό την διεύθυνση του Patrick Evans της Λυρικής Σκηνής, η Sacha Son με τον Joel Soto, η Marta Moreleon και οι Los Delsur, οι Οξυγόνο με τον Ευτύχη Ζάρμπ, οι Home Suite Home με τους Raymond Caldwell και Peter O'Leary και οι Without Borders (Χωρίς Σύνορα) με τον John Carr. Στους παρευρισκόμενους θα δοθεί η ευκαιρία να υπογράψουν κάρτες ελπίδας για υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εισιτήρια: 15 ευρώ, και 10 ευρώ (για φοιτητές) - Τηλ.: 6974093169, 6974437085.

Τέλος, στις 9 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00, η τοπική ομάδα δράσης των Χανίων θα διοργανώσει συναυλία με τα μαθητικά συγκροτήματα, Roundabout και Deathjune, το Χάρη Καλαμπακάκη, το Λεωνίδα Λαινάκη με το συγκρότημα του και τους Blues'N'Booz στον πολυχώρο τέχνης Μοναστήρι του Καρόλου, Μ. Νταλιάνη 22. Παράλληλα θα γίνει έκθεση οπτικοακουστικού υλικού στον επάνω όροφο του κτιρίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σχόλια