Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

monkie : Κυκλοφορεί!

Στο περιοδικό monkie pdf #01, Νοέμβριος 2007

Γιάννης Υφαντής
Ο ποιητής που ζει και δημιουργεί μακριά από το σύγχρονο λογοτεχνικό προσκήνιο μιλά για τη ζωή και τα ποιήματά του.

Γιώργος Κωνσταντίνου
Ο εικονογράφος-κομίστας που εργάζεται στο εξωτερικό και αυτοεκδίδει δουλειές του από τα τέλη του '80, μιλά άπταιστα τη γλώσσα των εικόνων. Του ζητήσαμε για αλλαγή, να μιλήσει με λέξεις.

Politics Manager
Η παρουσίαση ενός φανταστικού παιχνιδιού εξομοίωσης τύπου manager για επίδοξους πολιτικούς και η συνέντευξη των φανταστικών δημιουργών του.

Joe Louis vs Max Schmeling
Μια φορά κι έναν καιρό, ανάμεσα στους δυο μεγάλους πολέμους, ένας αφροαμερικανός κι ένας γερμανός τράβηξαν τα βλέμματα του κόσμου επάνω τους. Οι δυο αναμετρήσεις τους στο ρινγκ φορτώθηκαν με
τέτοιο ιδεολογικό βάρος, που δεν αποδόθηκε ποτέ ξανά σε έναν αγώνα μποξ.

Genarlow Wilson
Στην ευνομούμενη πολιτεία της Τζόρτζια, το σεξ με λάθος τρόπο μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή. Ο νεαρός Γουίλσον ένιωσε το παραπάνω συμπέρασμα στο πετσί του επειδή βρέθηκε στην απαγορευμένη στάση απληροφόρητος και ξαναμμένος.

Μαρέττα Σιδηροπούλου
Ένα ποίημα κι ένα κολάζ της νεαρής ποιήτριας.

Citizens Police Academy
Κάπου, σε κάποια μέρη του δυτικού κόσμου η αστυνομική δύναμη δε θα είναι ποτέ αρκετή για ν' αντιμετωπίσει την αυξανόμενη και μεταλλασσόμενη παραβατικότητα. Ο πολίτης μπορεί πλέον να βοηθήσει, αποφοιτώντας από ένα εντατικό σεμινάριο 12 εβδομάδων. Σύντομα κοντά σας.

Τάσος Ζαφειριάδης
Ένα δισέλιδο από τη συλλογή κόμικς "Ο Κυρ-Κονγκ και άλλες ιστορίες... - Το βιβλίο που βασίστηκε η ταινία" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Ένατη Διάσταση".

Κλικ στις εικόνες για το PDF

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…