Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Green Day - Working Class HeroΑπό τύχη αποτυχία και κατά τύχην επιτυχία, δηλαδή, όπως λέμε και για τον καιρό «μία κλαίει μία γελάει» - έτσι και αυτή η κυβέρνηση κυβερνάει. Διά του «ευφυούς σχεδιασμού»· να δούμε πού θα μας βγάλει ο κάβουρας - της Σκύλλας είναι στραβός ο γιαλός για της Χάρυβδης;...

Επειδή δηλαδή ο κ. Αλογοσκούφης (το κράτος) δεν μπορεί να πληρώσει στα Ταμεία (δεν υπάρχει κράτος) τα δισεκατομμύρια που τους χρωστάει, θέλει να βάλει χέρι στα αποθεματικά Ταμείων που δημιουργήθηκαν από τις εισφορές των εργαζομένων. Μάλιστα. Αν βουτήξει αυτά τα λεφτά, τι θα τα κάνει; Θα τα δώσει στους εργοδότες που ούτε αυτοί πληρώνουν τις εισφορές τους στα Ταμεία (δεν υπάρχει κράτος) ή θα τα πασάρει στους νταβατζήδες φίλους του (υπάρχει κράτος) να τα παίξουν «στοίχημα»;

Η βλακεία είναι αήττητη -αλλά, επειδή αυτοί οι κύριοι της κυβέρνησης είναι ικανοί (ως αβάσταχτα νεοφιλελεύθεροι) να αποτύχουν ως βλάκες, έχουμε κάποιες ελπίδες. Καθότι και η βλακεία έχει τα όριά της - ο νεοφιλελευθερισμός τα υπερβαίνει.

Χαρακτήρισε τους δημοσιογράφους «προνομιούχους» ο κ. Ρουσόπουλος. Μάλιστα. Αν εξαιρέσουμε 50-100 υψηλόμισθους (άλλοι με το σπαθί τους, άλλοι με τα κέρατά τους) κι αν εξαιρέσουμε άλλους 100-200 που ο ίδιος και οι σαν αυτόν έχουν βολέψει σε αργομισθίες και άλλες παλιοδουλειές, δεν ξέρει ο κύριος εκπρόσωπος ότι οι υπόλοιποι 4-5.000 συνάδελφοι δουλεύουν σαν σκύλοι με 700, με 1.000, με 1.200 Ευρώ τον μήνα το 90%; Το ξέρει! Τότε γιατί λες ψέματα, Θόδωρε; Ξέρεις ότι πεθαίνουμε νωρίς σε αυτήν τη δουλειά, ότι δουλεύουμε έξι μέρες τη βδομάδα (οι περισσότεροι και τις Κυριακές), ότι οι συνταξιούχοι μας είναι της τάξης των 1.000-1.100 Ευρώ το 90%! Γιατί, λοιπόν, λες ψέματα; Διότι συνήθισες! Σεμνά και ταπεινά συνήθισες τα ψέματα που λες στον εαυτόν σου (και για τον εαυτόν σου) και στα παπαγαλάκια σου· και νομίζεις ότι μπορείς να τα λες στον λαό, χωρίς κόστος. Οψόμεθα...


ΣΤΑΘΗΣ Σ. 22.ΧΙ.2007 stathis@enet.gr


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 22/11/2007

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…