Μεγάλη συμμετοχή στην πορεία των δημοσιογράφων

Από το Blog του ΑΝΤΙ:

By factorx | November 27, 2007

Με μεγάλη συμμετοχή (οι εκτιμήσεις μιλάνε για 3.000 άτομα) πραγματοποιήθηκε σήμερα η πορεία των δημοσιογράφων στο κέντρο της Αθήνας, εναντίον των κυβερνητικών μέτρων για το Ασφαλιστικό που θίγουν το Ταμείο τους. Όπως μας λένε συνάδελφοι, εντύπωση προκάλεσε η μαζική συμμετοχή δημοσιογράφων που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία. Με το ψήφισμα που επιδόθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής, στον υπουργό Απασχόλησης και στους εκπροσώπους των κομμάτων, οι δημοσιογράφοι ζητούν:
· Να αποσυρθούν αμέσως οι αντιδημοσιογραφικές ρυθμίσεις που προωθούνται σε βάρος των Ταμείων μας από τα Υπουργεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Οικονομικών.
· Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι της τελευταίας 15ετίας.
· Να καταβληθούν τα οφειλόμενα στα ασφαλιστικά Ταμεία.
· Να εξασφαλιστεί ένα ικανοποιητικό επίπεδο παροχών, αντίστοιχο των αναγκών και των απαιτήσεων κάθε εποχής για όλους τους ασφαλισμένους.
· Να διατηρηθεί η αυτοτέλεια και αυτοδιοίκηση των ασφαλιστικών μας Ταμείων και όχι να καταργηθούν με τη μέθοδο της ενοποίησης.
· Οι δημοσιογράφοι και όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ απαιτούν και δεν επαιτούν, αξιώνουν και δεν προκαλούν .

Σχόλια

  1. Κι όμως ήτραν πολύ καλή η κινητοποίηση ξέρεις. Και επιτέλους κάποια στιγμή οι δημοσιογράφοι αποφάσισαν να δράσουν -έστω και για συντεχνιακούς ουσιαστικά λόγους. Έδωσαν μία εικόνα, μία ώθηση και στο υπόλοιπο κίνημα. Του Γιαννίτση και της Γαλλίας θα γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου