ΠΑΟΚ, Βενιζέλος και μπουγάτσα με τυρί

«Αν υπήρχε δημοψήφισμα με ερώτημα ποια ομάδα μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ ήταν η δημοφιλέστερη, και μάλιστα με διοργανωτές τους γαύρους, δεν θα είχαμε διαφορετικό χάρτη» λέει ο βορειοελλαδίτης συγγραφέας κ. Π. Θεοδωρίδης αναφερόμενος στο εσωκομματικό αποτέλεσμα του ΠαΣοΚ. Επισημαίνει μάλιστα ότι «στους τρέχοντες εκλογικούς χάρτες, ο Βορράς της χώρας (και μάλιστα ο σκληρός πυρήνας του) δείχνει αλλόχρωμος και εμπνέει σκέψεις πολέμου Βορείων - Νοτίων. Πρόκειται για οφθαλμαπάτη.Αν υπήρχε τρόπος να δούμε έναν χάρτη με ισοϋψείς (δηλαδή ισόψηφες) καμπύλες θα είχαμε πιο εποπτική εικόνα του βυθού. Αχαΐα, Δωδεκάνησα και Θεσσαλονίκη, έβγαλαν αναμενόμενα αποτελέσματα. Λειτούργησε ένα κριτήριο "του δικού μας ανθρώπου". Τα υπόλοιπα παίζονται, κυριολεκτικά. Στη Βόρεια Κέρκυρα, όπου κατοικώ, ήταν πιθανότερο να συναντήσω ρακούν που μιλούσε κέλτικα, παρά εκπρόσωπο της τάσης Βενιζέλου. Φήμες εντόπιζαν ψήφο υπέρ Σκανδαλίδη στα όρια μιας υφαλοκρηπίδας».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρίδη ένας τρόπος ερμηνείας του «μανιχαϊσμού», όπως τον ονομάζει, που επικρατεί στον εκλογικό χάρτη είναι η δυσπιστία που έδειξαν οι «πράσινοι» Μακεδόνες στις διαδικασίες. «Για αυτούς» λέει «δεν έχει νόημα να μετρηθούν οι ολοένα λιγότεροι σύντροφοί τους. Εχει νόημα να αλλάξουν το πολιτικό σκηνικό. Εκτιμώ ότι ο τρόπος διεξαγωγής του "προεκλογικού" αγώνα ανάγκασε όλη τη χώρα να "φωνάξει" την προτίμησή της πιο έντονα από τα καθιερωμένα. Κατά τα άλλα, δεν υπάρχει πόλεμος Βορείων - Νοτίων». Αντιθέτως, δηλώνει ο κ. Θεοδωρίδης, «μαγειρεύεται μια κόντρα Νοτίων και υπο-ΝοτίωνΞέρετε ποια Μεγαλόνησο εννοώ».


Το ΒΗΜΑ, 18/11/2007

Σχόλια

 1. Τόσο εμπαθή αρθρογράφο, δεν περίμενα να βρω στο "Βήμα". Δηλαδή, βλέπει μία κατάσταση και αντί να την εξηγήσει, προσπαθεί να τη γελοιοποιήσει. Απαράδεκτος ο συντάκτης του άρθρου. Απολαυστικός ο "Πετεφρής", ενδιαφέρουσα η ανάλυση του Νικολακόπουλου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ελα τώρα που δεν περίμενες να τον βρεις στο "Βήμα". Και που περίμενες να τον βρεις; (Κι εγώ για τον Πετεφρή και τον Ηλία το λίνκαρα το κομμάτι...)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. "Τόσο εμπαθή αρθρογράφο, δεν περίμενα να βρω στο "Βήμα". Δηλαδή, βλέπει μία κατάσταση και αντί να την εξηγήσει, προσπαθεί να τη γελοιοποιήσει."

  Μπορεί απλά να είναι γελοία η κατάσταση.

  Πριν 10 χρόνια η Θεσσαλονίκη μου είχε φανεί 10 χρόνια μπροστά. Τώρα μου φαίνεται 10 χρόνια πίσω και εντελώς μα εντελώς αλλού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. "Τόσο εμπαθή αρθρογράφο, δεν περίμενα να βρω στο "Βήμα". Δηλαδή, βλέπει μία κατάσταση και αντί να την εξηγήσει, προσπαθεί να τη γελοιοποιήσει."

  Μπορεί απλά να είναι γελοία η κατάσταση.

  Πριν 10 χρόνια η Θεσσαλονίκη μου είχε φανεί 10 χρόνια μπροστά. Τώρα μου φαίνεται 10 χρόνια πίσω και εντελώς μα εντελώς αλλού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου