Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ενας Κόσμος στο Χείλος του Γκρεμού…


(Αν όχι και σε ελεύθερη πτώση με το κεφάλι)

Χωρίς σχόλια και μόνο με τους σημερινούς τίτλους:

Κοινωνία


Κλιμακώνεται η κοινωνική αντιπαράθεση στη Γαλλία. - Ημερησία

Σαμποτάζ στα τρένα υψηλής ταχύτητας της Γαλλίας καταγγέλλει η διοίκησή τους

ΕΕ: «Ουδέτερο καθεστώς» για το Κόσοβο - Η Καθημερινή

Περιβάλλον

Εξαρτημένοι από ό,τι βλάπτει το περιβάλλον - Η Καθημερινή

Δεκάδες νεκροί και χιλιάδες άστεγοι από τις πλημμύρες στην Παπούα Νέα Γουινέα

Οικονομία

Μια ανάσα από τα 100 δολάρια το βαρέλι η τιμή του πετρελαίου στην Ασία

Σε χαμηλά 16 μηνών έκλεισε το χρηματιστήριο του Τόκιο

Σε νέο ρεκόρ, στα 99,29 δολάρια, «πέταξε» το πετρέλαιο

Η τιμή του πετρελαίου ανεβαίνει, οι ευρωπαϊκές αγορές «πέφτουν» (Ανανέωση)

Μεγάλη πτώση άνω του 2% στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Ανανέωση)


Fed sees economy slowing in 2008


Δικαιώματα

Τα ατομικά δικαιώματα δεν είναι υπεράνω του δημοσίου συμφέροντος λέει ο Σ.Χατζηγάκης

Πρόταση δημιουργίας Ευρωπαϊκού Φορέα για την Ασφάλεια από τον Π.Χηνοφώτη

Ελλάδα

Σφικτή εισοδηματική πολιτική για μισθωτούς και συνταξιούχους και το 2008

Κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό

Σε κατάσταση ετοιμότητας οι αρχές στον 'Εβρο

...

...

Design Can Change

designcanchange

Οι κλιματικές καταστροφές αυξάνονται. Οι designers μπορούν να βοηθήσουν να αλλάξει.

Η Ελλάδα «τρέχει με χίλια» προς την κλιματική αλλαγή, προειδοποιεί η WWF


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…