Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εν καμίνω…


Μ’ έπιασε ξαφνικά χθες το βράδυ στο σπίτι του Γ. και της Μ. Σχεδόν απροειδοποίητα. «Απροειδοποίητα»;… μαλακιές λέω πάντα… Τον περίμενα. Σχεδόν τον κάλεσα. Εχω μια τρομακτική ικανότητα να τον προσκαλώ… Όμως δεν τον ήθελα τόσο νωρίς. Να με αφήσει να πέσω όρθιος πρώτα. Πάλι μαλακίες λέω. Με τη ζωή ποτέ δεν διαπραγματεύεσαι. Χάνεις χρόνο. Ηλθε με ρίγη, με πόνο, με αφόρητη αίσθηση κρύου και μετά πήρα φωτιά ολόκληρος. Αυτή η στιγμή μ’ αρέσει πάντοτε. Σχεδόν ζηλεύω τις διηγήσεις για το κάψιμο ανθρώπων στην πυρά. Τι ωραία που θα είναι να υψώνεσαι μαζί με τις φλόγες. Μαζοχισμός; Όχι βέβαια… Ρομαντισμός; Δεν νομίζω… Ενώ σιχαίνομαι το κάψιμο της σφαίρας και την πτώση από μεγάλο ύψος, η φωτιά ποτέ δεν με φόβισε. Το κακό με τη φωτιά είναι ότι συνήθως δεν καίγεσαι μόνο εσύ, καίγονται και άλλοι μαζί σου. Σύντροφοι, δέντρα, ιδέες, όνειρα άλλων… Ο πυρετός είναι μια καλή προσομοίωση του θανάτου δια της πυράς. Σερβίρουν και τσάϊ!!! Και γραβιέρα Κρήτης αν είσαι τυχερός!!!

Εβρασα κάτω από τις κουβέρτες…

Το πρωί ξύπνησα καλά, με ελάχιστους πόνους στα κόκαλα. Thats it dude! Ότι έκανες, έκανες…

Ηλθα, έγραψα… Γράφω ακόμη τώρα…

Και νάτος πάλι!

Πιο δυνατός από χθες!

Μια χαρά είναι!

Μ’ αρέσει αυτό το φίλτρο. Ξεκαθαρίζει τα πράγματα…

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…