Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Συμμαχία ΠΑΣΟΚ- ΣΥΝ για κυβερνητική λύση»

Και να η υποψία που επανέρχεται ως δήλωση (__1.).

Η Αριστερά-Δεκανίκι, είναι μια Αριστερά πολιτικά ανήθικη!

Είναι το άθλιο Επαγγελματικό πρόσωπο μιας Αριστεράς που από ολόκληρη την ιστορία της δείχνει να εκτιμά μία στιγμή της: την παράδοση των όπλων στη Βάρκιζα!

Είναι το τραγικό πρόσωπο μιας Αριστεράς που μόλις κάνει να πατήσει και στα δύο της πόδια, σπεύδει να πιάσει αλά μπρατσέτα τον έναν από τους δύο παίκτες του δικομματισμού για τον περάσει απέναντι. Το προσκοπάκι! Το αθώο! Που κανείς δεν του ζητάει βοήθεια και εκείνο σπεύδει εθελοντικά να στηρίξει! Την γριά! Νομίζοντας ότι αυτή «έχει το ζουμί»!

Ακόμη και η συζήτηση επί των πιθανοτήτων στήριξης του ΠΑΣΟΚ με αναγουλιάζει! (Χέρι-χέρι με τον Πρωτόπαππα, τον Πολυσωγόπουλο, την Αράπογλου και την Γεννηματά! Μια σακούλαααααααααα!)

Κόφτε την!

Σχόλια

 1. Έχει ενδιαφέρον αυτή η ονοματολογία (Πολυζωγόπουλος, Γεννηματά κτλ). Να φανταστώ ότι τους αναφέρετε ενδεικτικά; Ότι συνιστούν κάποιον κανόνα που προσωπικά μου διέλαθε;
  Να φανταστώ μήπως ότι οι μαλάκες είναι προνόμιο μόνο των 'άλλων' και ποτέ 'δικό μας';
  Να συμπεράνω ότι η αριστερά δεν είναι ή δεν πρέπει να είναι παρά μόνο μια οδός εκτόνωσης κοινωνικής οργής και ποτέ δεν πρέπει να αναλαμβάνει κυβερνητικές ευθύνες;
  Να συμπεράνω ότι όποτε συνέπραξε σε τοπικό επίπεδο με ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ το έκανε 'κατά λάθος';
  Να υποθέσω ότι ΑΝ ποτέ συμπράξει με το ΠΑΣΟΚ (ή τη ΝΔ) θα το κάνει γιατί θα βρει εκεί κάποιους beautiful people και όχι τον άθλιο Πολυζωγόπουλο; γιατί εγώ νόμιζα ότι αν το κάνει, θα είναι στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας!
  Μήπως τελικά εκτός από την αριστερά-δεκανίκι υπάρχει και η αριστερά-αρνητής;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Mike,

  o ΆNεμος σήμερα απεργεί γι' αυτό ίσως να μην σου απαντήσει.
  Φαντάζομαι όμως οτι αν το έκανε, ίσως να σε παρέπεμπε στο ακόλουθο απόσπασμα:

  Δυστυχώς με το ΠΑΣΟΚ, βρεθήκαμε [ο ΣΥΝ] όλα αυτά τα χρόνια σε διαφορετικές πλευρές σε όλα σχεδόν τα καίρια ζητήματα που αντιμετώπισε η ελληνική κοινωνία: εμείς προτείναμε την εφαρμογη του 35ωρου για να μειωθεί η ανεργία και να μοιραστεί περισσότερο ο πλούτος που παράγεται στη χώρα και το ΠΑΣΟΚ διαφώνησε, ζητήσαμε συνεργασία για τη σωτηρία της Ολυμπιακής και το ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε, καταθέσαμε σχέδιο νόμο για την θέσπιση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και το ΠΑΣΟΚ το καταψήφισε, αγωνιστήκαμε ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα δημόσια πανεπιστήμια και του άρθρου 24 για το περιβάλλον την ώρα που το ΠΑΣΟΚ σφύριζε αδιάφορα.

  Εκτίμησή μας λοιπόν είναι ότι δεν διαφαίνονται ρεαλιστικά περιθώρια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ για τον απλούστατο λόγο ότι στα σημαντικά θέματα υπάρχουν μεγάλες διαφωνίες.

  (Από την συνέντευξη του Αλέκου Αλαβάνου στους μπλογκερ προεκλογικά)

  Θα ήμουν πολύ περίεργος να διάβαζα εκείνη την οργανωτική πρόταση στην οποία τα δύο κόμματα κατάφεραν να συμφωνήσουν παρακάμπτοντας διαφωνίες χρόνων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…