Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Περί των δημοσιογράφων και των συντάξεων τους

Τα στοιχεία τα δημοσιεύει σήμερα ο Στάθης. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Φαντάζομαι ότι και πάλι κανείς δεν τους έχει καν υποψιαστεί νομίζοντας πως όλοι οι δημοσιογράφοι λεγόμαστε «Χατζηνικολάου», «Αναστασιάδης», «Στάη», «Ζαχαρέα» και «Πρετεντέρης»!

Ε, λοιπόν δεν είναι έτσι τα πράγματα…

Εχουμε 2.056 συνταξιούχους δημοσιογράφους.
Απ' αυτούς 408 (20%) παίρνουν σύνταξη έως 600 ευρώ.
Το 32%, δηλαδή 662 παίρνουν σύνταξη έως 1.200 ευρώ.
Το 33%, δηλαδή 673, λαμβάνουν σύνταξη έως 1.800 ευρώ.

Τέλος, 249 (12%) λαμβάνουν σύνταξη από 1.800 έως 2.400 ευρώ και 64, δηλαδή το 3%, έως 2.700 ευρώ (ΤΣΠΕΑΘ).

......................................................

Καταλαβαίνω τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση την πέφτει στα Ταμεία -τα Ταμεία όλων! Δυσκολεύομαι όμως να καταλάβω τους απλούς πολίτες (όσο λίγοι κι αν είναι) που εγκρίνουν κάτι τέτοιο. Αν είναι εργαζόμενοι, χάριν ποίων κόπτονται και θέλουν να κοπούν όλων των άλλων τα πόδια; (ώσπου να έρθει η σειρά τους).

Οντως δεν καταλαβαίνω...
...

Ολο το σημερίνο άρθρο του Στάθη εδώ...

Σχόλια

 1. Αλήθεια εσύ υπολογίζεις να πάρεις ποτέ σύνταξη ή δεν σε ενδιαφέρει και απλά αντιγράφεις αυτά που ακούεις;
  Το 60% των ελλήνων αυτοί που ξέρουν τι τους γίνετε θέλουν να λυθεί το ασφαλιστικό. Φυσικά μόνο λίγοι δεν είναι!
  Ερώτηση με νόημα
  Οι πρόεδροι των ΓΣΣΕ ποιοι ήταν όλα αυτά τα χρόνια και που πήγαν μετά την μικρή θητεία τους, στα των της εργατικής τάξης;
  Απάντηση
  Τους ξέρω τους ξέρεις επίλεκτα στελέχη του ΠΑΣΚ τι πρόβλημα έλυσαν όλα αυτά τα χρόνια;
  Τον ΠΟλυζογόπουλο να ρωτήσης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όχι, δεν με ενδιαφέρει αν θα πάρω σύνταξη διότι ξέρω ότι όπως μεγάλος αριθμών συναδέλφων μου θα πεθάνω ή από καρκίνο ή από έμφραγμα ΜΕΣΑ στην εφημερίδα!
  Αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσω να παλεύω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Την ερώτηση με νόημα δεν την κατάλαβα, ούτε και νόημά της βεβαίως! Εκτός αν θες να πεις κάτι που το ξέρουμε όλοι! Το ΠΟΙΟΙ μας έφεραν εδώ που μας έφεραν ως χώρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Tην ερώτηση την κατάλαβες και πολύ καλά μάλιστα, φυσικά μιας και δεν θέλεις να πάρεις σύνταξη παλεύεις για τα δικαιώματα των άλλων και καλά κάνεις. Αλλά αν δεν είσαι εκδότης τότε γιατί να μην έχεις πρώτιστα τις καλές συνθήκες εργασίας αλλά κόπτεσε για το αν ενοποιηθούν κάποια ταμεία;
  Ακόμα αν αυτό που κάνεις θα σε σκοτώσει καλύτερα να ξεκόψεις και να κατηφορήσης προς τα Χανιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…