Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι ζωές των άλλων... και των δικών μου...

Συνέρχομαι αργά αλλά σταθερά ακολουθώντας τον παλιό, καλό κανόνα των φυλακισμένων: «τρώγε το φαΐ σου, αγάπα το κελί σου, διάβαζε πολύ». Εχοντας καλό αίμα, ταχείας πήξεως , όπως λένε, κλείνουν γρήγορα οι ουλές με δύο μόλις αλλαγές επιδέσμων. Σιχαίνομαι του επιδέσμους, τις γάζες και τα λευκοπλάστ. Από την άλλη, λατρεύω τα μανταρίνια και τα λεμόνια. Η πενικιλίνη βοηθάει στην επούλωση αλλά έχει παρενέργειες. Ευτυχώς τελειώνουν τα χάπια. Και πάνω που έχω σηκωθεί κανονικά στα δύο μου πόδια έρχεται κι άλλο στραπάτσο. Παππούς και γιαγιά έχουν πάρει τον μικρό μου γιο να πάνε σε ένα τραπέζι. Κάποια στιγμή ο μικρός ζητάει να βγει έξω από την ταβέρνα. Ο παππούς του βάζει το μπουφάν και βγαίνουν μαζί να πάρουν αέρα. Λίγα λεπτά μετά ο Τασούλης γυρίζει με κλάματα μέσα στην ταβέρνα λέγοντας ότι «ο παππούς έπεσε κάτω και δεν μου μιλάει». Πρώτες βοήθειες, ασθενοφόρα, με παίρνουν τηλέφωνο στο χωριό, η κατάσταση είναι ανησυχητική. Είναι αργά και είμαι αποκλεισμένος με τον μεγάλο μου γιο που ήδη λαγοκοιμάται στον καναπέ, από την καταιγίδα. Κανονίζουμε ο μικρός να πάει να κοιμηθεί στους θείους του. Ο πεθερός μου πάει στο νοσοκομείο. Εξετάσεις, οροί. Τρελαίνομαι. Αισθάνομαι καθηλωμένος, είμαι ανήμπορος να κάνω οτιδήποτε άλλο από το κάθομαι δίπλα στα τηλέφωνα. Ανησυχώ για εκείνον, ανησυχώ για τον μικρό που θα βρεθεί σε ξένο περιβάλλον, ανησυχώ για τον μεγάλο που με κοιτάζει με κάτι μάτια σαν πιατάκια του καφέ. Ευτυχώς οι πρώτες εξετάσεις είναι αρνητικές, ούτε εγκεφαλικό ούτε έμφραγμα. Όλα υπό έλεγχο. Ηρεμώ λίγο. Ο μεγάλος κοιμάται κι εγώ βάζω τις «Ζωές των Αλλων». Το βλέπω με διαλλείματα. Το πρωί με ξυπνάει ο μικρός, έχουν γυρίσει. Όλα καλά! Αυτός ο χειμώνας έχει μπει με έναν γαμημένο τρόπο… Για να δούμε που το πάει…

Σχόλια

  1. Ρε φίλε, ξέρω ότι δεν τα πας άλλωστε ούτε και εγώ, αλλά σκέφτηκες να κάνεις κανα ευχέλαιο;
    Το ένα πάνω στο άλλο ρε.
    Περαστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…