Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ψέματα (α')


Είχα πολύ καιρό να το πάθω. Μιλούσα με κάποια στο τηλέφωνο το Σάββατο, για θέματα της δουλειάς κι όταν το κλείσαμε ένιωσα απίστευτα βρώμικος, ακόμη και ο ήχος της φωνής της με λέρωνε. Νόμισα ότι είχε λερωθεί το αυτί μου που ακουμπούσε το ακουστικό, το μάγουλό μου, το μυαλό μου. Δεν είχε να κάνει με αυτά που λέγαμε, αδιάφορα ήσαν, διαδικαστικά. Ηταν το ύφος, η αισθητική, το λεξιλόγιο. Σκεφτόμουν διαρκώς: «θα μιλούσες ποτέ με αυτόν τον άνθρωπο υπο άλλες συνθήκες;».

Όχι, ούτε «καλημέρα» δεν θα λέγαμε.

Σχόλια

 1. Θα ενιωθες το ίδιο αν ήταν άνδρας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τί φοβήθηκες σε αυτήν την συνομιλία; Αυτό για μένα θα έπρεπε να αναρωτηθείς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Προσωπική διαπίστωση, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημοσιο τομέα, που μπορεί να ακουστεί φοβερά κυνικό (ή όντως να ειναι): στην δουλειά, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΙΛΟΙ.

  Από την στιγμή που η "σχέση" δημιουργείται και διατηρείται κάτω από πάσης φύσεως "οικονομική ομπρέλλα", φιλία δεν μπορεί να υπάρξει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. και???

  υγ μην μου αφήνετε κενά παρακαλώ..
  υγ θα μιλούσατε???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Dianathenes, νομίζω ότι το φύλο δεν έχει καμία σχέση! Το έχω νιώσει πολλάκις. Vlaxo, έχεις απόλυτο δίκιο κι ας μην έχουμε αυταπάτες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Συμφωνώ και εγώ,σε θέματα δουλειάς αυτοί που θεωρείς οτι είναι οι καλύτεροι φίλοι σου είναι ουσιαστικά οι χειρότεροι προδότες σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. anisixos >>> Δε βαριέσαι!
  dianathenes >>>Μάλλον χειρότερα θα έλεγα!
  island >>> Δεν φοβήθηκα τίποτα! Σιχάθηκα μόνο!
  Vlaxos >>>Όχι για μένα δεν ισχύει πάντα!
  tsaperdona >>> Και τι; Αυτό! Μια αηδία, μια αίσθηση βρωμιάς. Όχι δεν θα έλεγα «καλημέρα»!
  Λωτοφάγος >>>Δεν έχει σχέση!
  agiannis >>> Δεν είμαι τόσο απόλυτος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Πληροφόρηση και τη Δημοκρατία

Η Διακήρυξη έγινε ομόφωνα δεκτή από την Information and Democracy Commission H Επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη: Amartya Sen, Joseph Stiglitz, Mario Vargas Llosa,  Hauwa IbrahimEmily BellYochaï BenklerTeng BiaoNighat DadCan DündarPrimavera de FilippiMireille Delmas-MartyAbdou DioufFrancis FukuyamaUlrik HaagerupAnn Marie Lipinski,Adam MichnikEli PariserAntoine PetitNavi PillayMaria RessaMarina WalkerAidan White και Mihaïl Zygar.
Πηγή: RSF
Μετάφραση: Anemosnaftilos
Προοίμιο
Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης είναι κοινό αγαθό της ανθρωπότητας και πρέπει να προστατεύεται ως τέτοιο. Η διαχείρισή του είναι ευθύνη ολόκληρης της ανθρωπότητας, μέσω δημοκρατικών θεσμών, με στόχο τη διευκόλυνση της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, πολιτισμών, λαών και εθνών, στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της πολιτικής συναίνεσης, της ειρήνης, της ζωής και του περιβάλλοντος.

Ο παγκόσμιος χώρος επικοινωνίας και πληροφόρησης πρέπει να εξυπηρετεί την …

Οι Σαϊτάρχες, ο Γαβράς και τα ανεβαστήρια

Ενας ελαφρύς κυματισμός παρατηρήθηκε στον απέραντο βάλτο της ελληνικής "ενημέρωσης" με την "γκάφα" της "είδησης" για το "θάνατο" του Κώστα Γαβρά, στις 30 Αυγούστου.
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Ενας ιταλός δάσκαλος-δημοσιογράφος υποδυόμενος  στο Twitter την ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού "ανακοινώνει" το θάνατο του σκηνοθέτη. Μεγάλα ξένα Μέσα και σχεδόν ΟΛΑ τα ελληνικά αναμεταδίδουν το ψεύτικο tweet και θρηνούν για τον "μακαρίτη". Η απάτη αποκαλύπτεται σχεδόν αμέσως από ένα αμερικανικό site και σχεδόν ταυτόχρονα από την ΕΡΤ δημοσιογράφοι της οποίας επικοινωνούν με το Γαβρά. Την ίδια στιγμή τα όρνεα των ιδιωτικών τηλεοράσεων εξαπολύουν επιθέσεις κατά της υπουργού Πολιτισμού καλώντας την να παραιτηθεί.
Το θέμα παίρνει διαστάσεις καθώς οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων κονιορτοποιούν για μία ακόμη φορά την ούτως ή άλλως μηδαμινή αξιοπιστία των ελληνικών ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους.
Κάποιοι, οι πιο ρομαντικοί, απαιτούν μ…

Ολα τα Μνημόνια σε πίνακες

Της Ελενας Κάππα


Σήμερα η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει έναν συγκριτικό πίνακα των τριών Μνημονίων, ο οποίος ενόψει της προεκλογικής περιόδου είναι βέβαιο ότι θα αποβεί εξαιρετικά χρήσιμος. Ο πίνακας περιλαμβάνει το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων κατά τη διάρκεια της συμφωνηθείσας περιόδου, το ύψος των μέτρων κατανεμημένο σε ετήσια βάση, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους των μέτρων λόγω ελάφρυνσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, την εξοικονόμηση του κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης  χρέους την τριετία 2016-2018 και τέλος τη προσαρμογή του ετήσιου κόστους λόγω και αναδιάρθρωσης του χρέους. Μνημόνιο 1 Το συνολικό ύψος των πρόσθετων μέτρων στη διάρκεια 2,4 ετών (2010-2012) ανήλθε σε 40,6 δις ενώ το ύψος των μέτρων σε ετήσια βάση έφτασε τα 16,9 δις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μνημονίου δεν υπήρξε συμφωνία σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα έπρεπε να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση, ούτε κάποια δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους. Μνημόνιο 2 Κατά το δεύ…